![]() |
Czy podłączał ktoś do crf1100 inne niż oryginały halogeny do kostek pod czachą tak, żeby włączać je z menu?
|
Właśnie wczoraj podłączyłem w ten sposób lampy z Ali. Potrzebujesz jakiś szczegółów ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Opisz, jeśli możesz co dokładnie i jak podłączyłeś. Przyda się nie tylko mi. |
1 Załącznik(ów)
Ogólnie nic skomplikowanego .
Potrzebne będą 2 wtyczki żeńskie DJ70210A-1-21 ( można je kupić za grosze na Ali ). Zarobić je odpowiednio ( zielony przewód od strony motocykla to masa, niebieski + ). Po spięciu, trzeba aktywować światła przeciwmgielne przez wykonanie zwory na czerwonej wtyczce serwisowej, znajdującej się pod siedzeniem pasażera, włączyć zapłon, przełączyć na on w menu SETTINGS->SERVICE->EQUIPMENT->FOG LIGHT, wyłączyć zapłon i usunąć zworę. I to wszystko :) |
1 Załącznik(ów)
Czy ktoś wie który to plus ? nie wiem jak zmierzyć napięcie nie uszkadzając izolacji
|
Odepnij kostke i tam do pinów możesz sprawdzić.
|
Spoko. Wszystko OK. Jasno zielony z czarnym to + !
|
Cytat:
Zanabyłem też halogeny na Ali (czekam na przesyłkę) z nastawieniem że je w ten sposób podłączę, ale poczytałem że sie nie da więc jest małe "confusion" ? ;) Jest filmik gdzie gość montuje halogeny SWmotecha w ten sposób i też działają, ale myślałem, że one może mają taki sam ukłąd jak oryginały i komputer je czyta ? |
Będzie działać wszystko cokolwiek podłączysz do tych wtyczek aby tylko nie przekroczyć 10A (taki jest bezpiecznik). Nie ma w tym żadnych czarów. Ludzie z braku wiedzy, często tworzą mity, zamiast wziąć dokumentację i trochę poczytać.
U siebie podłączyłem lampy z linku poniżej ( zestaw A) - jak na chinole to są dobrej jakości. https://m.pl.aliexpress.com/item/328...927283b&is_c=N |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:35. |