Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Kaski (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Garnek - pierwszy fajny (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=30691)

Lolex 26.01.2020 17:04

Cytat:

Napisał krajcar (Post 666466)
Jako okularnik używający kasku z pinlockiem polecam żel antyfog z Decathlonu do okularów. Działa długo i skutecznie :)

Zimą też?

sysiek300 13.09.2021 21:37

Kupilem kask póltora roku temu a teraz dopiero bedzie motor CRF 300L, i okazuje sie ze nie chce kasku tego co mam lezy nowy nawet pinlok kupiony i nie wpiety, chce go sprzedać i kupic inny. sugerowałem sie okularami i otwieranym przodem ze to najlepsza opcja dla mnie, a wpadłem do sklepu ostatnio, założyłem integrala z miejscem na okulary, 400g lżejszego i nie chce juz na pewno tego przegubowego IS MAX II ~1700g cięzko mi w nim i duszno. Tak to jest kupować na zaś i plany zakupowe motoru tez sie pozmienialy ... :dizzy:

W sklepie w sumie m zasugerowali LS2 Pioneer za 430zł, z szybką lekki 1300g, dostęp powietrza ale okulary cięzko wchodza, sugerował tez na przyklad LS2 ff 397 vector, fajny, tez lekki w porownaniu do tego co kiedys kupilem, miejsce na okulary super wchodza, bajka jak dla mnie, powiedzcie mi po co w sumie są te daszki? od słońca chronią czy coś więcej? od gałezi chronią szybkę? nie będę orał tym motorem, bede po szuwarach jezdzil ale bez szału, asfalt równiez w dużej ilosci, ten bez daszka to cieplejszy się wydzi, pod brodą zabudowany bardziej, te off road to ewidentnie odznaczają się po prostu większym dostępem powietrza?

pałeł 13.09.2021 22:24

Daszek jest od tego samego co w czapce z daszkiem daje cień, a przy deszczyku jak głowę odpowiednio ustawisz to google suche i nie trza wycierać, ma lepsza wentylecje ale sa również głośniejsze nie wiem jak dokładnie z tymi z szybami ale to juz kto inny sie niech wypowie

matjas 13.09.2021 22:56

Cytat:

Napisał Lolex (Post 666475)
Zimą też?

Podbijam również jak Lolex :D
w wątku o goglach dla okularników podniosłem właśnie temat parowania okularsów nawet jak jest dobry pinlock...

Kiedyś... mixowało się mydło z gliceryną. Potem polerka i nie parowało. Jakiś czas...

m

Novy 14.09.2021 00:10

1 Załącznik(ów)
Jest taki specyfik dla okularników, żeby okulary nie parowały np. w zimie.

Może pomoże?

Załącznik 109732

matjas 14.09.2021 00:17

Product Placement - i już masz w ryja :D

A coś z naszego rynku? :D

Novy 14.09.2021 00:57

:D :Thumbs_Up:

No to 'Antypara' albo Anti-Fog, ale nie akcesoria do auta tylko koniecznie z przeznaczeniem do okularów.

mrok31337 14.09.2021 14:23

Co do parowania okularów próbowałem wszystkiego. Problem rozwiązały szkła kontaktowe.

Fizolof 14.09.2021 20:05

Cytat:

Napisał matjas (Post 748172)
Podbijam również jak Lolex :D
w wątku o goglach dla okularników podniosłem właśnie temat parowania okularsów nawet jak jest dobry pinlock...

Kiedyś... mixowało się mydło z gliceryną. Potem polerka i nie parowało. Jakiś czas...

m

Przy nurkowaniu się pluło w maskę :haha2::Thumbs_Up::oldman:

rrolek 14.09.2021 21:10

Był kiedyś taki preparat antkfog w tzw atomizerze Shella. W offie na goglach robił do -5 może nieco wyżej. Tyle ze szybki zaczynały pękać po kilku spryskaniach. Jak okulary szklane pewnie nie zaszkodzi. Ja od 12 lat używam pod gogle soczewek, kumpel pomyka w okularach z marketu w drucianych oprawkach. Jak niżej zera jeździ bez gogli. Coś za cos.

Pozdr rr

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:35.