![]() |
Też tak uważałem, ale potem zmieniłem zdanie. Plecak mam mały i tylko cenne rzeczy w nim. Jak mam wejsć do knajpy czy sklepu to mam wszystko cenne ze sobą i ręce wolne. Wcześniej miałem tankbag ale to ciągłe odpinanie i noszenie w ręku to była masakra. W jednej ręce kask, w drugiej tankbag i jeszcze trzeba koszyk sklepowy nieść. Turbo niepraktyczne.
|
Widocznie masz dużo cennych rzeczy :D. Ja wożę czasem plecak Kriega 20l ale w terenie mimo, że ma całkiem niezłe zapięcia lubi to skakać po plecach. Dobra, ustalmy, że TET ma niewiele wspólnego z offem więc plecak nie będzie wadził. Ja mam dokumenty i tela w kieszeniach i to wszystkie "cenne" rzeczy. Plecak do wożenia tego mi nie potrzebny. Do tego w kieszeni to małe gówienko jak robię zakupy coby dowieźć na miejsce noclegowe.
|
Cytat:
Jest też 25 L ale 10 razy drożej https://www.decathlon.pl/p/plecak-tr...l/_/R-p-309861 https://www.decathlon.pl/p/plecak-co...863?mc=8576291 |
Ofszem. Jest nawet prawie dokładna kopia (albo była bo obecnie nie widzę) SeatoSummit i też ją mam. To nie ten co wrzuciłeś 25L, tego nie znam. StS mam chyba ze 3-4 lata i oprócz wypalonej dziury nic mu nie dolega. A woził po 10 browarów offem, ciężkie rzeczy i takie tam. Ten z Deca nie wytrzymał i potargał się szybko. Zachowuje co prawda jakieś właśności użytkowe i jeszcze go mam ale StS zdecydowanie jakościowo lepszy.
|
Podziękowałem kufrom jak mi noga pod jednym z nich podczas jazdy została przy podparciu.
|
ja mam 2 sztuki takiego małego od ok 4-5 l, używane do targania basenowych/plażowych rzeczy przez dzieciaki i jeszcze są sprawne.
Oczywiście widać na nich upływ czasu ale 10PLN to uczciwa cena. Jak na "w razie czego", żeby mieć pod kanapą to jest bardzo ok. |
Nie kupuj tej turbo małej kuchenki z ali czy z allegro, no chyba, że używać jej będziesz w zamkniętym pomieszczeniu - rozmowa przy niej gasi płomień. MSR pocket rocket, jak pisał Emek, robi super robotę. Też czekam na info nt. trackerów :Thumbs_Up:
|
Tommi z tego co widze to opona bardziej Cross. Na moje oko nie wejdzie mi nic więcej jak 110/100/18. Ta 140 jest ogromna choć foty mogą być mylące.
|
140 jest ogromna, przypomnij się to Ci sprawdzę w jakim rozmiarze miałem AC10 w LC4. Wiem że chłopaki w CRF musieli uważać żeby za szerokiej nie kupić.
|
110/100 wchodzi do CRFy. W DR mam koło 18 zamiast 17 i obawa jest co by nie było za ciasno.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:46. |