![]() |
Cytat:
Do tego trochę pali mniej niż 790/890 - ale może przez to ze ma bardzo elastyczny silnik. Nie jestem jakimś profesjonalistą w jeździe ale mysle ze zawieszenie w ktm to trzeba umieć i mieć odwagę wykorzystać wtedy wychodzi ze jest lepsze ale na ten styl jazdy co ja mam , t7 zaspakaja mnie narazie w 100% Pozdr |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Przejechałem 3200 km na TET Szwecja + Norwegia, średnie spalanie wyniosło 3,5 l/100km. Tak niewielkie spalanie przy tak przyjemnym silniku jest po prostu niesamowite. Wyższa szyba jest koniecznością, dla mnie stanowiła różnicę między przyjemnością a cierpieniem.
|
Mi średnio pali 5 litrów na 100km. Może dlatego że kostki mam założone?
|
Też mam kostki, ale 5+ litrów tylko przy 100+ km/g. 70-80 km/g w szutrach dało mi 3,5.
|
Lubiłem T7 miesiąc temu, mimo świerszcza w silniku, ale po powrocie z Albanii itp, lubię ją jeszcze bardziej. Dobrze mi sie tym jęździ i w trasie i w offie. https://photos.app.goo.gl/5dz92snFREAgzYNJ7
Nie umiem jeszcze ustawiać zawieszenia. Wiem ,że gdybym w offie zrobił bardzo miękko , byłoby jeszcze lepiej. Ktos mi może łopatologicznie rozjasni, kręceniem których śrubek co sie robi? 2 na lagach u góry sa do spusczania powietrza , to wiem, 2 kolejne nie wiem i sa jeszcze gumowe zaślepki od spodu lag , też nie wiem co one regulują. |
Instrukcja obsługi może?
|
|
Hej, po 4000 mam czarny olej, a że wybieram się w sierpniu na Bałkany, chciałem olej wymienić.
Polecacie jakiś konkretny? Yamlube mnie jakoś nie przekonuje. |
Kiedyś motul robił yamalube teraz jest to ori olej japoński. Ja do xr leje LM 10W50 a kumpel jo fujary też to samo tak wiec go polecam.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:55. |