Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   dzis o 20h yamaha 1200 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=5776)

graphia 25.02.2010 10:52

Cytat:

Napisał siwy (Post 103121)
Wydaje mi się że dobry plastik jest lepszy niż alu. W endurakach robi się plastikowe osłony silnika i dobrze to chroni, nie brzęczy i nie odkształca się. Mocne to jak cholera jest (przynajmniej w xr). Alu osłony to trochę taki gadżet poprawiający wygląd, bardziej kozacko wygląda.

i każdy kamyk słychać jak kozacko uderza a alu osłonę ;-)

ramires 25.02.2010 10:55

w przypadku AT alu sie sprawdza, bo jak nie ma centralki to mozesz na kamieniu czy murku "przewiesic" moto i wymieniac co potrzeba ;)
tutaj akurat alu jest gora

HBRT 25.02.2010 11:12

Cytat:

Napisał Franz (Post 103114)
Jeśli Honda coś robi i będzie również w wadze ciężkiej i "przyjaznej cenowo", to jeszcze jakiś czas na utrzymanie mam
z tych drogich afryk po 4 czy 5 tys euro :D

No to juz wiemy, ze to sabotaz przemyslowy i cala Honda i Yamaha siedza Ci w kieszeni ;)

Lepi 25.02.2010 11:27

Cytat:

Napisał siwy (Post 103121)
Wydaje mi się że dobry plastik jest lepszy niż alu. W endurakach robi się plastikowe osłony silnika i dobrze to chroni, nie brzęczy i nie odkształca się. Mocne to jak cholera jest (przynajmniej w xr). Alu osłony to trochę taki gadżet poprawiający wygląd, bardziej kozacko wygląda.

Plastik jako osłona silnika jest dobry, jeśli pod nim jest rama chroniąca silnik. Jeśli tej ramy niema, potrzebna jest wytrzymalsza konstrukcja.

Cibor klv 25.02.2010 12:15

Oj dziwne te nowe Terefere.. może ja się na marketingu nie znam, ale rynek takimi podróżnych niby enduro jest już trochę zajęty... Viadro,Strom, Guzzi,GS itp. a oni jeszcze się w to pchają... tym lepiej dla KTMa, bo nadal pozostaje bez godnej konkurencji w segmencie prawdziwych turystycznych enduro... Zakładając czysto hipotetycznie, gdybym jakimś dziwnym trafem znalazł sie w posiadaniu takiej gotówki, to only KTM ... Ta nowa Tenera nie przemawia do mnie... przekombinowana i w dodatku w terenie frajdy nie przysporzy, raczej więcej kłopotów... no i olać kardan.

graphia 25.02.2010 12:24

ja bym kardanik w swoim transalpie czasem chętnie widział :D

dj.1 25.02.2010 12:27

Tu chodzi o sprzedane sztuki a nie o osiegi w piasku ,, jest to Attak na GSa , na niemieckich forach posiadacze Gsow sa mile zaskoczeni i jazda probna zaplanowana , pod koniec roku sie zobaczy jak sie sprzedaje.
Ps, moze GSy potanieja :)

iwan 25.02.2010 12:43

Cytat:

Napisał dj.1 (Post 103158)
Tu chodzi o sprzedane sztuki a nie o osiegi w piasku

Skok zawiechy przod/tyl 190 mm tylko potwierdza te slowa.

ramires 25.02.2010 13:03

no AT tez za wiele nie ma 220/200 ... - mówię oczywiście o seryjnej ;)
RD03 miała 235mm na przodzie (lagi dłuższe były)

felkowski 25.02.2010 13:42

A ja tam myślę że taka zachodnia europa która wciąga najwięcej nowych motocykli, to sama pokazuje czego chce. A tam chcą motorów do jeżdzenia po drodze. Bo tam las na kłódkę zamknięty z napisem Prive. To co nam się podoba akurat nie musi być targetem konstruktorów/sprzedawców bo ile byśmy tego kupili ? Ilu się pali do zbiorczego zamówienia :D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:10.