Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Manetki Oxford i inne - opinie różne (negatywne też) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=713)

Ronin 20.11.2008 18:26

Cytat:

Napisał tom64 (Post 32344)
Tak. Do każdego motka je zakładam.

to w takim razie mam nadzieję, że dobry wybór:) odebrałem wczoraj od Ramboszczaka, wyjmuję z pudełka...i nie grzeją:mur: no chyba, że najpierw trzeba je podłączyć;)

tom64 20.11.2008 18:32

Cytat:

Napisał Ronin (Post 32347)
to w takim razie mam nadzieję, że dobry wybór:) odebrałem wczoraj od Ramboszczaka, wyjmuję z pudełka...i nie grzeją:mur: no chyba, że najpierw trzeba je podłączyć;)

Nieee!
Zanurz je do gorącej wody na 1/2 godziny i dopiero na kierę. Alle wtedy grzeją!:haha2:

monter_s 21.11.2008 08:33

Witam jestem z wami od niedawna czyli od dziś czy jest jeszcze szansa na te minety z oxforda za 160 ????

monter_s 21.11.2008 08:36

Cytat:

Napisał monter s
Witam jestem z wami od niedawna czyli od dziś czy jest jeszcze szansa na te minety z oxforda za 160 ????

dobra odpowiem sam sobie :)

Cytat:

Napisał rambo (Post 29612)

jest na stanie w PL 8 kompletów. 160zł za komplet

Pozdrawiam :)

rambo 21.11.2008 16:32

jest szansa. posżło narazie 6 sztuk.

Kici 24.11.2008 10:40

Problem z wyłączającymi się manetkami Oxford u mnie tez występuje ale to jest raczej problem elektryki afryczki a nie manetek albo one starają się być zbyt mądre.
Sytuacja wygląda następująco:
Wyłączony silnik - włączają się działają poprawnie
Pracujący silnik (zimny tuz po rozruchu) wyłączają się po 2-3 sekundach
Pracujący silnik (zimny tuz po rozruchu powyżej 3k obrotów ) czasami się włączają
Pracujący silnik po 15min raz działają raz nie
Po dłuższej jeździe 30min wszystko działa poprawnie

Wniosek albo akumulator do d**y albo cos z ładowaniem nie tak albo manetki zbyt czułe na skoki napięcia.
Trzeba by się z multimetrem podpietym przejechac i popatrzeć oco chodzi.
Afryczka stoi sobie w „ogrzewanym” garazu +10 stopni, manetki podpiete bezpośrednio pod akumulator.

podos 24.11.2008 11:26

nie znam sie na prądach, ale czy zbyt duzy opór na zasniedzialych stykach regulatora nie powoduje spadku napięcia ponizej tego uwazanego za własciwy? I jest to sygnał dla Ciebie - ze cos jest nie w porzadku? Napięcie spadnie jesli wraz ze wzrostem oporu wzrasta natężenie - to samo co topi kostki.

rambo 24.11.2008 11:33

u mnie w AT i Viadro jak działały ;) to działały normalnie. dało sie je normalnie uruchomić z prądu AQ ale raczej tylko zaraz po zgaszonym silniku. nastepnego dnia już nie. odpalone zaraz po zapłonie chodziły do póki ich nie wyłączyłem. nawet gdy gasiłem silnik i startowałem z rozrusznika działały dalej. potem sie zesrały :cold: ot tak

Kici 24.11.2008 12:02

To sie dzisiaj zabieram za czyszczenie wszystkich styków zobaczymy co jutro rano bedzie.

rambo 24.11.2008 12:15

daj znac :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:23.