Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Gruzja 2011 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=7663)

Olek 18.04.2011 03:59

Pane, też jadę we wrześniu i póki co jestem sam z plecakiem, a w taką trasę trza w min 2 moto, także oferuję nasze radosne towarzystwo :)

chankrymski 18.04.2011 08:25

Czy planując prom z Trabzonu do Soczi muszę mieć wizę abchazką? Chyba nie? Wie ktoś?

Boski-Kolasek 18.04.2011 15:16

gruzja

Cytat:

Napisał Olek (Post 172604)
Pane, też jadę we wrześniu i póki co jestem sam z plecakiem, a w taką trasę trza w min 2 moto, także oferuję nasze radosne towarzystwo :)

Witam.
Jestesmy w podobnej sytuacji tyle, ze ja jade z partnerka w polowie lipca(14/07-15/08) no i mamy tyle szczescia, ze towarzyszyc nam beda znajomi w aucie z 4 letnia coreczka, zapowiada sie niezla zabawa, znajomych znajomych do znajomych mamy w Tbilisi i pozniej w Baku wiec beda jakies przerwy.
Jak by ktos sie chcail podlaczyc to mozna to przedyskutowac.
Rozwazamy powrot promem ale jakos nie bardzo w to wierze ze wzgledu na auto i cene jakiej mozemy sie spodziewac(plus lapowki)

Pzdr

Złom 18.04.2011 17:40

Olek, ja też póki co ino z plecakiem. Nie mam na razie niezmiennej daty wyjazdu tylko z grubsza oscyluję wokół września.
Czytałem na początku wątku, że planujesz Gruzja, Armenia, Azerbejdżan - a jak z powrotem, nazad przez Turcję czy może przez Ukrainę jednak??

Złom

Cezary 18.04.2011 18:15

A jak Olek załatwiasz/ załatwiłeś zaproszenie do Azerbejdżanu?

Olek 18.04.2011 21:03

Nie przyglądałem się temu jeszcze, mam nadzieję, że jak pierwsi pojadą to zapraszający się znajdą ;D
W razie czego hostel jakiś na 3 doby i trudno.. poza tym to kurewsko droga ta wiza ;/ no ale trudno.. (chyba, że zlejemy i zrobimy porządniej Armenię i Gruzję)

Złom - nie planuję na razie, najchętniej to jechał bym w w obie strony inaczej, ale nie wykluczam, że najprostszą opcją okaże się turcja i tyla.. i też na sztywno nie ustawiłem sobie wyjazdu, więc spokojnie ;)
Zobaczymy jak poprzedzający nas sobie poradzą i co rzekną ;>

marcz 19.04.2011 22:01

wize do Azerbejdżanu zalatwisz spokojnie w agencji (pośrednik), a ich prowizja to cos ok 120 pln. My tak załatwiliśmy. Start 6 maja :)

fireman 21.04.2011 12:10

My z ekipą startujemy już po świętach. Plan Gruzja i Armenia. Wracam sam przez mniej uczęszczane rejony Turcji.

hans_pl 21.04.2011 15:49

Cytat:

Napisał ronin53 (Post 166262)
Nie mamy możliwości przełożyć wyjazdu, chcemy wystartować w sobotę 4 czerwca i być przed końcem miesiąca z powrotem. Poza tym czerwiec jest fajny bo ciepło i dzionek długi :)
Jedziesz w obie strony na kołach ? – bo my najprawdopodobniej w obie przez Turcję
Ps
Szkoda, w 3-4 osoby to zawsze raźniej

ooo!!! ja tez w tym terminie wyjezdzam do Gruzji przez Turcje, powrót planowałem promem z Poti do Iliczewska, cena o ktorej tu przeczytałem zweryfikuje moje plany i z pewnością wróce południową Turcją. Moze wspolnie pojedziemy jakąś część trasy, Pozdrawiam

barteekgo 21.04.2011 16:50

Cytat:

Napisał hans_pl (Post 173466)
ooo!!! ja tez w tym terminie wyjezdzam do Gruzji przez Turcje, powrót planowałem promem z Poti do Iliczewska, cena o ktorej tu przeczytałem zweryfikuje moje plany i z pewnością wróce południową Turcją. Moze wspolnie pojedziemy jakąś część trasy, Pozdrawiam

Ja jade 1-2 czerwca i postoj nad Balatonem i pozniej na Stambul.
Zobaczymy w Batumi lub Poti czy prom do Warny zabiera moto.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:31.