![]() |
Cześć, jest krótki rękaw "M"?
Pozdrawiam |
M mamy obecnie tylko z długim. Krótki tylko L i XL zostały.
|
Dzięki, długi juz mam.
Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka |
Poczekaj jeszcze troszkę, złożyłem zamówienie na produkcję w zeszłym tyg i powinny się pojawić za parę tygodni na stanie.
|
A będą jeszcze XL z długim rękawem?
|
Są w produkcji. Na stanie M,L, XXL
|
Dzięki, to będę śledził wątek i jak się zrobią, zapodam sobie jeszcze jedną - wymiatają pod każdym względem!:Thumbs_Up:
|
Będą dostępne w I tygodniu września.
|
Uzupełniliśmy stany magazynowe, więc serdecznie zapraszam ;)
|
Cześć Emek czy już coś wiadomo o bieliźnie o gramaturze ponad 250 g/m2
|
Mam zamówioną belkę. Czekam na dostawę. Sierpień urlopy na produkcji ale lada chwila powinna być dostawa. Zrobię jakąś próbną partę na testy.
|
kolor inny niż czarny wchodzi w grę? szary/grafit? Czy pozostaniemy czarnuchami? :)
|
Na 90% czarny. Brałem to co było od ręki. Produkcja koloru wymaga wsadu na ok 300 bluz.
|
czy długi M i krótki L ze 150 są na stanie? Jeśli tak to po wiele?
|
Paczuszka dotarła. Dzięki.
|
Cytat:
Cytat:
|
Konrad. A co z softshelami. Robią się? :)
|
Cytat:
|
Panowie, co aktualnie macie na stanie? Potrzebuję ciepłą, oddychającą bieliznę pod hardshell gore 'na już'. Chcę w tym jeździć dopóki śniegu nie będzie.
|
Daj czas do wtorku rano i napiszę co i jak.
|
Cytat:
|
byłaby szansa na koszulkę i kalesony L ?
|
Nie mogę znaleźć cen tych ciuszków...
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Patrzyłem do pierwszego i jakimś cudem nie widziałem... Thx.
|
Cytat:
Po "noworocznym" liczeniu już wszystko jasne: T-shirty na stanie M, L i XL Koszulki długi rękaw M, L, XL, XXL Legginsy M, L, XL T-shirty i legginsy w cenie 100pln, koszulka z długim 110pln. Jak coś potrzeba to priv PS tu też dopiszę - brak już w tej chwili czapek z logo |
Moja szybka recenzja legginsów po tygodniu w górach:
- rozmiary -> są dobrze dobrane - komfort termiczny jest przyzwoity -> izolację cieplną oceniam na średnią - komfort użytkowania -> bardzo dobry, elastyczne i nic nie "gryzie" nawet po zapoceniu - jakość/wytrzymałość -> tutaj niestety słabo, na drugi dzień przy wciąganiu na nogi materiał przerwał się na odcinku 4 cm na wysokości uda od zewnątrz |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://africatwin.com.pl/showpost.ph...&postcount=217 Moje się też rozdarły trochę, bo zapomniałem, że trzeba robić jak ta pani na filmie i pociągnąłem za mocno przy zakładaniu. |
Pani na filmie robi wrażenie ;-) ale jak miałbym jechać gdzieś w hektar daleko i tak uważać na galoty to bym się 2x zastanowił :o
|
Cytat:
Swoje rozdarłem 2 dni po zakupie, prawie rok temu, a od tamtej pory nawet nie zaszyłem bo sobie zawsze przypominam dopiero kiedy zakładam i nie rozdarło się dalej (dziura na 8-10 cm). Ale teraz noszę też w pamięci tą panią :) |
Sa jeszcze na sprzedaz jakies ciuszki ?
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka |
Też bym lyknął. Galoty i górę
|
Ktoś może wyjaśnić zalety merino, w stosunku do poliestru (z jonami srebra)?
Z tego co kiedyś czytałem wyszło mi, że na zimowe szmaty jak i na motor lepiej wypada poliester. Generalnie plastik wysycha w moment i nie gromadzi wody jak wełna, czyli lepiej oddycha. Plus wełny to to, ze jak jest mokra to zapewnia jakiś jeszcze komfort termiczny. Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
Cytat:
długi rękaw: M, L, XL i ostatnia 2XL krótki rękaw: M, L, XL legginsy: M, L, XL I jest jeszcze jedna sztuka bluzy (gr.320) w rozmiarze XL. |
Cytat:
- temperatura ta sama (tak samo ciepłe ) przy mniejszej gramaturze i objętości (sprężystość). - mniej miejsca pod kurtka i w bagażu zajmuje merino a daje taki sam rezultat jak dobry polar - ostatnia bluza merino przyjemniejsza na gołe ciało niż polar |
Cytat:
Srebro w dzianinach ma nam niejako zapewnić biobójczość - czyli pozybcie się bakterii, grzybów czy pleśni... Niejako udowodniono to naukowo (niektórzy nawet piją syropy z nanosrebrem). Nie napiszę mojej opini na ten temat... ale zastanawia mnie po co to srebro, skoro poliester nie jest atakowany przez pleśń, bakterie czy mole w szafie... ?? Jedynie nasz naskórek może pozostać na tkaninie i jeśli odzieży nie upierzemy to i tak będą bakterie... Pleśń i grzyb szybko się nie pojawią... Jak kto woli.. Moje plusy dla merino... NATURA... nie lubię sztucznego w kontakcie z ciałem - pościel, majtki, koszulki, skarpety... Duży plus, to nie śmierdzi przez dłuższy okres użytkownia jak się spocimy nawet kilkukrotnie... Niby szybciej wyschnie tkanina sztuczna, ale szybciej się w niej spocimy... Można jeszcze pomyśleć czy zewnętrzna odzież tak szybko pozwoli wyschnąć pod spodem.. Poliester niby mniej się mnie czy gnie (elastyczne włókna), ale czy bielizna ma być wyprasowana? Na początku myślałem, że będzie tylko na zimę ok, ale po kilku wyjazdach na rowerze w lecie (mimo że czarna), od 3 sezonów jeżdżę w merino... Na pewno trwalsza jest sztuczna dzianina... Gdybania dużo, musisz sprawdzić co dla Cb lepsze... ;) |
Cytat:
|
Proszę w takim razie: galoty M, góra dlugi rekaw M. I dane do przelweu.
|
Dla mnie to nie ma co porównywać.
Merino nie smierdzi, nawet kilka dni moz a się w tym pocić i daje rade. Plastik oczywiście lepszy niz bawełna, ale wypada subiektywnie gorzej. Merino grzeje, w wyższych temperaturach zachowuje się poprawnie. Nie wiem, jaki milaby być ten poliester, żebym dał radę zima w górach tylko z polarem. A z Merino (cienkie pod spod, grube góra) do - 5 jest pełen komfort. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
Nie wiem czy warto tu robić śmietnik czy w innym temacie (zrobić "wełna vs plastik").
Ja pocę się kilka dni do plastiku i jest ok. Z tego co czytałem to jony srebra "psują" komorki bakterii, dlatego nie moga one rozwijać się na przepoconej szmacie. Oczywiście co kilka dni jazdy w upale warto wyprać. Bieliznę termoaktywną zakładam zawsze, nawet jak jest 38 stopni (rekord) - moczę termoaktywną w wodzie lub się polewam (z butelki wystarczy z 200ml na gorę) i mamy przyjemny chłodek podczas jazdy. Jak jest zimno to mam drugi grubszy zestaw. Pod namiot zimą w gorach, (zeszło do -15 nad ranem) to ubierałem jedną na drugą i polar. Normalnie nie dało się w takim zestawie wytrzymać bo było za ciepło podczas chodzenia. Mam tylko w domu jeden zestaw grubych skarpetek z merino i na tym moja praktyka z merino się kończy. Zakładam je tylko jesk jest zimno, na skarpetki z plastiku. Nie zgadzam się też z tym, ze merino lepiej oddycha niż plastik. Plastik szybciej schnie, więc na logikę szybciej oddaje pot. Wełna natomiast ma tendencję do zbierania tej wody. Oddychalność materiału to właśnie jego skuteczność do odprowadzania (wyparowywania) potu. Co do "przyjemności" dotykania plastiku to ta grubsza wersja od srodka jest taka włochata, niby trochę jak polar ale nic nie kłuje, bardzo fajnje się nosi. Cienka wersja to zwykły materiał, raczej nie ma tu nic do gadania :D Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
6 dni w drodze, temperatury 30 -33 stopnie. Na zmianę: forumowa koszulka merino i bielizna "chłodząca" rebelhorn. Rebelhorn suchutki, koszulka merino mokra.
|
Cytat:
Czołem Czarowniku! Kiedy "odparuje" Ci plastik? Tylko wtedy, kiedy wilgotność względna otoczenia Ci na to pozwoli. Jak nie pozwoli, zauważysz tę mega różnicę między plastikiem a wełną. |
Cytat:
Niezłe porównanie (niestety tylko w English) merino vs. syntetyki: https://www.ultimategearlists.com/ad...l-vs-synthetic Jedno z kluczowych zdań, w wolnym tłumaczeniu: "Merino posiada zadziwiającą zdolność zapewniania uczucia suchości, pomimo nasiąknięcia i zatrzymania określonej ilości wilgoci. Oznacza to, że na ogół będziemy się czuć bardziej komfortowo w zawilgoconym merino, niż w zawilgoconym syntetyku, nawet biorąc pod uwagę, że to pierwsze będzie nieco dłużej schnąć." I jeszcze jedno, odnośnie jonów srebra i innych takich: "Pokrywanie syntetyków powłoką antybakteryjną na niewiele się zdaje, a sama powłoka znika po kilku praniach." |
Moczenie koszulek jako chłodzenie wraca na starość w postaci bolących stawów :)
|
Cytat:
Pzdr Qter |
Cytat:
W emkowych merynosach nawet przy temperaturach pod 40 st. czuję się komfortowo. Przejechałem w tamtym roku Bałkany w 2 koszulkach. W syntetykach czuje się dziwnie. Ale jak widać z wcześniejszych postów wszystko zalezy od osobnika. |
Majkowski1, czytasz priv?
Please. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:31. |