Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   BIAŁA - Stałe Spotkanie Sympatyków FAT (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=225)
-   -   Stałe Spotkanie FAT: "Biały Brzeg - 2018" (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=32241)

Ziarko 10.09.2018 09:09

Dzięki wielkie za super impreze.

Pamiętajcie o kaszance, bo nigdy nie myślałem ze wywoła tyle emocji :haha2:

zbyszek 10.09.2018 09:22

Dzięki organizatorom za super miejsce i super imprezę.:Thumbs_Up:
Było tak jak być powinno.
Dziękuję ekipie z Hondy za udostępnienie motocykli do testów :Thumbs_Up:

consigliero 10.09.2018 09:47

Stałe Spotkanie FAT: "Biały Brzeg - 2018"

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4f153aaf19.jpg

Mam nadzieję że następnym razem uda mi się zostać dłużej. Na pewno skorzystam z opcji namiotowej. Żałuję kajaków ale co się odwlecze to nie uciecze

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b01a79d274.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...92d3bb1d9e.jpg

Kamyk 10.09.2018 10:32

Niestety nie dałem rady zajechać :( No ale mam nadzieje, że następnym razem. Macie jakieś zdjęcia? ;)

Pozdrawiam,
Kamyk

piotrra 10.09.2018 11:31

Rychtyg piykno impreza było zacnie , gratki do Ogrów:at:

Neo 10.09.2018 11:46

Na szybko garść fotek bez artystycznych aspiracji:

https://neofat.pixieset.com/biaybrzeg2018/

bouli 10.09.2018 12:46

Dzięki wielkie dla organizatorów i uczestników zlotu za rewelacyjną zabawę i towarzystwo.

CzarnyEZG 10.09.2018 17:36

A swoją drogą, to Karny Kutas dla Czarnuchów, którzy mają Afryki, a na nich nie przyjechali.

Były tylko 32 Afryki na całość zgrupowania :/

ps: Kto widział Muflony nad rzeką? (mam zdjęcia żeby nie było, że mi się przewidziało)

rumpel 10.09.2018 17:46

??? Muflony tam, dajesz foty

consigliero 10.09.2018 18:10

Muflonów nie widziałem tylko takie owłosione krowy, podobno ten gość z sąsiedztwa takie owłosione hoduje, podobno na mięso, choć mnie byłoby żal

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ca265cbfbc.jpg

fassi 10.09.2018 18:16

Wszyyyyyscyyyyy bezieeeeeemyyyy jezzzzzdzic aaaaaaaafryyyykaaaammmiiiiiii........ Niosło się przez pamirskie doliny. Duchem i wódka byłem z wami. Kto zamykał imprezę???

Ziarko 10.09.2018 18:20

Przykro mi to pisać. Ale nie widziałem tego wczesniej, podczas jazdy na autostradzie coś zaczęło mi hamować motocykl. Kilka kiwnieć podczas hamowania i znów niby ok. Z duszą na ramieniu wracałem do domu. Dziś biorę motocykl i nagle rzuca się mi coś w oczy. Przedni błotnik - nie ma 4 !!! śrub.

https://images90.fotosik.pl/34/1436d3bc77fa63f4med.jpg
tak wiec zaginiony boczek to nie pojedynczy przypadek.

CzarnyEZG 10.09.2018 18:22

2 Załącznik(ów)
Kurde - no mówie, że byli

CzarnyEZG 10.09.2018 18:24

consigliero Ale te Twoje to takie jakieś inne niż moje?

Omatko - nie piłem aż tak dużo...

consigliero 10.09.2018 18:25

Muflon to takie coś co w górach raczej żyje i takie rogi ma jak muflon, to krowy z włosami

Moje były gdzieś tutaj

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a0440587a7.png

Ziarko 10.09.2018 18:42

ta krowa , to nie muflony :D, a bydło rogate, szkockie górskie Highland Cattle,
https://www.tygodnik-rolniczy.pl/med...f060283fb4.jpg i tam gośc ma hodowlę tych krów. Bardzo fajne krówki.

i różnią się jednak od żubrów znacząco :D

Cynciu 10.09.2018 19:21

Cynciu w domu.
Dla orgów wielkie ukłony. Bardzo dobry wybór na następce białej. Na marginesie, nie mają jeszcze nas dość? Będzie można kontynuować?
Dzięki wszystkim, że znosili moje towarzystwo. Było zajefajnie tylko nie pamiętam nazw wszystkich kosztowanych nalewek.

Zacna miejscówka i zacne towarzystwo. Brawo Wy!

jaro 10.09.2018 19:31

Ja też chciałem podziękować za super imprezę ukłony dla organizatorów. :bow:
Szkoda że musieliśmy wracać w sobotę...:drif:

gringo 10.09.2018 20:50

Dzięki za fajową imprezkę.
Organizatorzy na medal - ten żarcik z brakiem wody pierwsza klasa :-)
Odnośnie tych kilku zaginionych części - jestem trochę zazdrosny i rozczarowany, że nikt nie połakomił się na mojego Trampka... A tak poważnie to liczę, że wszystko się znajdzie i nie będzie żadnych zgrzytów.

walther_white 10.09.2018 21:27

Cholera, LC4 też zgubiło dwie śrubki, jedną w drodze na zlot a drugą w trakcie przejazdu po trasie wyznaczonej przez DwaMariany, tylko nawi zdążyłem złapać i trytki uratowały sprawę.

Soltys 11.09.2018 00:34

Dochodzę jeszcze do siebie i dojść nie mogę :haha2:
Dziękuję Wszystkim (prawie...) za to że byliście i za to jaką atmosferę tworzycie:Thumbs_Up:
Moment w którym dostaliśmy tort... aż nie wiem jak to opisać, dawno się tak nie wzruszyłem... dziękuje :bow:
Szczególnie chcę podziękować Neo, Dwóm Marianom i jego Bratu,
obcy gość, zadzwonił powiedział że przyjedzie nam pomóc, zapytał tylko o której ma być :bow::bow::bow:
Dla takich momentów aż chce się to wszystko robić :Thumbs_Up:
Niestety są też takie sytuacje, przez które się odechciewa.
Cały czas mam nadzieję że to był głupi dowcip a nie kradzież.
Pośmialiśmy się i wystarczy, prześlijcie ten boczek do mnie, a ja oddam właścicielce.

Grzegorz Adamek
Nastrojowa 65 m26
91-496 Łódź

Tu nie chodzi o pieniądze, ale o wartość sentymentalną i o sam fakt.
To trochę jak byś pojechał na wigilię do najbliższej rodziny i ktoś zajebał Ci portfel...:mur:
Wiem że po alkoholu bywa różnie, więc gwarantuję pełną anonimowość.

Seaman jedną zrobiliśmy tak jak prosiłeś za zdrowie tych co na morzu,
a drugą przekażę przy najbliższej okazji El Komendante :)

p.s. po zlocie został metalowy kubek z żółtym sznurkiem i literami MK na spodzie.

Miras Sc 11.09.2018 04:20

Cytat:

Napisał Soltys (Post 599741)

p.s. po zlocie został metalowy kubek z żółtym sznurkiem i literami MK na spodzie.

Mój ci on, zapodział się biedaczek. Przechowaj go proszę, Sołtys do następnego zlotu:)

zbyszek 11.09.2018 09:33

Na przyszły rok trzeba zrobić zrzutę na kilka kilo kaszanki,
taki żelazny zapas, w razie draki,.
Ludzie swoje prawa znają, i są coraz bardziej wymagający...:D
-ja tu mam napisane KASZANKA, i CHCĘ DOSTAĆ KASZANKĘ! KU....A!
:haha2:

mrówcia 11.09.2018 09:42

Sprawa kaszanki widzę będzie jeszcze długo komentowana, już kilka minut śmieję się z tego tekstu , pozdrowienia dla wszystkich dla których kaszanki brakło

stopa-uć 11.09.2018 09:51

"AFERA KASZANKOWA"

(ale dostał w zamian karczek-dla jasności)

A JOCHEN ZA MAŁO CAŁOWAŁ

ŚPIWORY(to już tak na przyszły rok)

ciał

CzarnyEZG 11.09.2018 11:09

A może by tak tylko w krawatach wpuszczać?

Klient w krawacie, to wiadomo - mniej awanturujący się.

mrówcia 11.09.2018 11:12

Mnie tam niczego nie brakowało , super atmosfera , cudowni ludzie , pogoda dopisała , czego chcieć więcej , proźba by wrzucać ciekawe fotki , a jeśli chodzi o całowanie Jochenka to faktycznie macie rację , na przyszły rok koniecznie musi się poprawić , buziaczki

jochen 11.09.2018 11:16

Olał pies kaszankę, mnie miłe panie dały w zamian drugą kiełbachę i było git. W przyszłym roku zrzekam się prawa do kaszanki na rzecz bardziej potrzebujących:D
Jeśli o jakości zlotu i spotkania będzie decydować jakaś głupia kaszanka, lub jej brak to będzie koniec świata. W każdym razie koniec Czarnego świata...

Ziarko 11.09.2018 11:21

swoją drogą, menu mogłoby jednak być troszkę bardziej urozmaicone.

Moja wątroba ciężko zniosła kiełbasę, kiełbasę, żurek z kiełbasą (załapałem się na 1 slownie jedną kanapkę z zestawu śniadaniowego), bigos, bogracz, kiełbasa, kaszankę, kiełbasa....zurek bez kiełbasy i bez chleba

tzw zestaw śniadaniowy - kto go widział? tzn. ja widziałem w sobotę rano w ilości hmmm śladowej, a na niedzielne śniadanie to nawet chleba do żurku zabrakło.

Ja rozumiem, że nie dla żarcia ludzie przyjadą, ale można by trochę podnieść tą jakość chyba nie wielkim kosztem. Nie widziałem powodu by robić raban o kaszanke w sobotę wieczorem, ale nie ukrywam brakowało trochę kanapek na śniadanie.

Ba, przy stolikach tez słyszałem żarty, że urozmaicenie jest, bo można wybrać musztarda czy ketchup :D

Neo 11.09.2018 11:25

Można się pokusić (trzeba policzyć koszty) o zrobienie śniadania bardziej w trybie "zrób to sam" czyli na stoły wrzucić chleb, masło, wędlinę, ser itp., a każdy sam z tego poskłada kanapki. Do tego garnek kawy/herbaty i sądzę że sporo osób (ze mną włącznie) będzie zadowolonych.

Soltys 11.09.2018 11:30

Kuchnia do poprawy zdecydowanie.
W przyszłym roku będzie wyglądało to inaczej,
a i z tego co wiemy kucharki też będą inne.

Neo 11.09.2018 11:33

Krótkie info dla kajakarzy: przepłynęliśmy 12km, w kolejnym roku może byliby chętni na dłuższy spływ z postojem i np. z grillem we własnym zakresie po drodze?
Ślad dla zainteresowanych jest tutaj:
https://www.dropbox.com/s/7p2ni1587s...Splyw.gpx?dl=0

LamaNaTenerce 11.09.2018 11:34

1 Załącznik(ów)
Impreza zacna bardzo, też dziękuję.
Tylko boczku wróć, tęsknię ! 😔 😢

Mhv 11.09.2018 11:35

Pani Danuta była spoko, nawet z niektórymi rozmawiała:) I chciałem sporostować - jedzenie było bardzo dobre, a że trzeba było być raczej szybkim to inna sprawa:)

Neo 11.09.2018 11:43

Cytat:

Napisał Soltys (Post 599809)
(...)a i z tego co wiemy kucharki też będą inne.

Już nie czepiajmy się kucharek. Ogarniają świetnie obozy na kilkaset dzieciaków gdzie są wymagania rodziców typu wegetarianie, bezglutenowcy, weganie.... Po prostu trzeba dopracować menu pod względem ilości oraz rodzajów i nie awanturować się o jakąś pierdołę ;)

consigliero 11.09.2018 11:49

Na przyszły rok to bym zrobił zakupy w masarni Gaik obok miejscowości Wielgomłyny i każdemu bym wręczył kiełbasę, kaszankę i niech sobie ją upiecze na grillu. Jeżeli będę na cały zlot to na 100% będę spał w namiocie. W moim wieku człowiek kładzie się wcześniej spać zwłaszcza jak rano musi jechać dalej. Cieszę się że tradycja w narodzie nie ginie i można się było cieszyć zdrowymi nalewkami i innymi swojskimi wyrobami, nie rozumiem niektórych narzekających że za mocne.
Ginące śrubki to składam na karb błędów serwisowych, nie dopatrywałbym się złej woli uczestników.
Co do zdjęć tzw ciekawych, może coś jeszcze wypłynie ale czy to będzie ciekawe dla zainteresowanych, no nie wiem.

Edit. Zauważyłem pretensje co do jedzenia, byłem tylko na jednym śniadaniu i mimo protestów niestety dostałem kiełbasę do żurku. Kanapki zjadłem dwie bo tyle mam w założeniu na śniadanie, mogłem sobie ugotować jajka które kupiłem bo w kuchni ich nie mieli a ja chciałem zjeść kanie. Więcej samodzielności to mogłoby być motto w przypadku jedzenia. Śniadanie bufet i jeden posiłek robiony przez zawodowców, grilowanie powinniśmy ogarnąć we własnym zakresie, podobnie jak piwo (jeżeli już ktoś się upiera aby to pić). Kajaki w dłuższej formie, osobiście bym w to wchodził. Muzyka, fajnie gdyby nie było zbyt wielu źródeł dźwięku.

Ziarko 11.09.2018 11:56

nie wiem o jakich błędach serwisowych piszesz. W moim przypadku 4 śruby, to nie może być przypadek. Bo jeśli miałbym mieć z nimi problem, to szybciej obstawiałbym trudności z odkręceniem. I nigdy nie wskazywałem, że to z powodu uczestników. Na zlotach bywałem różnych i nie spotkałem się z takimi przypadkami. Obstawiałbym albo obsługę miejscową albo gości z zewnątrz.

Soltys 11.09.2018 11:59

Kucharki robiły co mogły i chwała im za to, jedna przechodzi na emeryturę druga nie wiadomo.
Dopracujemy menu i będzie dobrze :Thumbs_Up:

consigliero 11.09.2018 12:13

Cytat:

Napisał Ziarko (Post 599826)
nie wiem o jakich błędach serwisowych piszesz. W moim przypadku 4 śruby, to nie może być przypadek. Bo jeśli miałbym mieć z nimi problem, to szybciej obstawiałbym trudności z odkręceniem. I nigdy nie wskazywałem, że to z powodu uczestników. Na zlotach bywałem różnych i nie spotkałem się z takimi przypadkami. Obstawiałbym albo obsługę miejscową albo gości z zewnątrz.

A ten błotnik to na ilu śrubach jest? Nie myślałem o Twoim przypadku tylko o tym nieszczęsnym boczku. Kiedyś wyjeżdżając z GaPa zauważyłem brak dBkilera i do dzisiaj nie wiem czy zgubiłem bo się śrubka odkręciła czy też ktoś potrzebował aby jego pojazd zdobył dopuszczenie do ruchu. Z racji swojego roztrzepania, wiary w ludzi graniczącej z naiwnością przyjąłem nawet wersję że może sam go wyciągnąłem i położyłem w tylko sobie znanym miejscu, którego do dziś nie zlokalizowałem. Zamówiłem nowy na miejsce zgubionego.
Wracając do śrubek zawsze zastanawia mnie jaki był motyw takiego zachowania.

mygosia 11.09.2018 12:24

Już widzę jak 180 ludzi robi sobie indywidualnie grilla...

Ziarko 11.09.2018 12:48

4 śruby po 2 na lagę. Powód? Sam sensu nie widzę, kto co chciał osiągnąć. Ale też rachunek prawdopodobieństwa mi nie pasuje, że tak wszystkie na raz znikły..

Na co komu błotnik od trampka, boczek DR i bluza.... "Kaszankowym skrytożercom mówimy stanowcze NIE"

CzarnyEZG 11.09.2018 12:49

Zgadzam się z Consigliero co do zakłócania ciszy leśnej (przez niektórych nazywanej szumnie muzyką)

O ile wieczorne i nocne wycie zlotowe jest fajne i wskazane, to poranny konkurs, który Didżej Kalosz ma lepsze ałdjo w aucie było nieco słabe.

Jedzenie - przeca to nie zlot miłośników Magdy Gessler.

A kradzieże śrubek, tudzież innych elementów?

Chyba pierwsze by zginęły elementy z którejś z nowych Afryk, lub Ładnego BMW czy KTMa
a nie sentymentalne elementy starszych motocykli (no chyba, że wśród miejscowych grasuje WSKowiec fetyszysta, który osiąga stan nirwany gdy jego motong uzyskuje części zdobyte gwałtem na innych sprzętach)

consigliero 11.09.2018 13:09

Cytat:

Napisał mygosia (Post 599840)
Już widzę jak 180 ludzi robi sobie indywidualnie grilla...

No wielkiej kolejki do grila w pierwszy wieczór nie widziałem, osobiście nawet się nie skusiłem, ale to kwestia świadomego żywienia. Kaloryczność w ten wieczór osiągnąłem innym sposobem i przyznam że nawet próbowałem się skusić na coś z grila ale bałem się utracić wątki prowadzonych dysput. To w moim wypadku kwestia świadomego wyboru. Podobnie zresztą na wypasionych zlotach BMW gdzie jedzenie owszem jest go sporo ale ja biorę tylko tyle ile mi potrzeba no i po 18 staram się nie jeść, co najwyżej spożywać i to aż nadto wystarczy. Mimo wszystko uważam że taka kiełbasa z ogniska( oczywiście najlepszej możliwej jakości) byłaby aż nadto wystarczająca, do tego max 2 kromki chleba i chwatit. No a najgorsze jest w tym to piwo, to ono powoduje że nam się wydaje że jesteśmy głodni

gringo 11.09.2018 14:08

Ja, dzięki temu zlotowi, wreszcie zrozumiałem, o co chodzi w haśle: "ale kaszana", za co dziękuję elokwentnemu rozmówcy Pani Kucharki :-)

A co do Pań Kucharek - skoro w przyszłym roku mają być inne, to czy mamy możliwość wpłynięcia na wybór konkretnych kandydatek? Jeśli nie casting, to może choć precyzyjne kryteria, typu: wiek, obwód tu i tam, i takie tam...?

stopa-uć 11.09.2018 14:22

Macao TY nie podpatruj tylko dawaj zdjęcia bo publika czeka.

ciał

Ziarko 11.09.2018 14:33

Zamiast jednej 60 letniej, to 3x20 lat :D, tylko czy wówczas będą miały czas coś ugotować?

A tak poważniej. Kwestia menu - należy pominąć kpiące głosy, a uwzględnić, że nie samą kiełbasą człowiek żyje. Zestaw śniadaniowy jak był rozpisany, wystarczyłoby gdyby faktycznie był na tym stole. A tak 3 talerze z wędliną i pomidorem na taką ilość osób, to wartość nadzwyczaj symboliczna byla.

Neo 11.09.2018 14:36

Cytat:

Napisał Ziarko (Post 599877)
Zamiast jednej 60 letniej, to 3x20 lat :D

Już był teraz jeden brzdąc który każdego napotkanego motocyklistę witał pytaniem "tata?", ma ich być więcej? ;)

Ziarko 11.09.2018 15:09

jak sami nie zadbamy o nowe pokolenie, to wymrzemy jak te mamuty... ;)

walther_white 11.09.2018 17:44

Cytat:

Napisał consigliero (Post 599824)
Ginące śrubki to składam na karb błędów serwisowych, nie dopatrywałbym się złej woli uczestników.

Ja również nie dopatruje się tu udziału osób trzecich, ktoś kiedyś powiedział ze te wibratory się same rozkręcają.
Szkoda tylko boczka który zniknął:(

Cytat:

Napisał Neo (Post 599880)
Już był teraz jeden brzdąc który każdego napotkanego motocyklistę witał pytaniem "tata?", ma ich być więcej? ;)

Brzdąc, był świetny, jakbym wiedział ze zlot jest prorodzinny to bym wziął swojego;)

jochen 12.09.2018 12:43

21 Załącznik(ów)
Wrzucam kilka fotek wyjętych prosto z telefonu:

Załącznik 82975

Załącznik 82976

Załącznik 82977

Załącznik 82978

Załącznik 82979

Załącznik 82980

Załącznik 82981

Załącznik 82982

Załącznik 82983

Załącznik 82984

Załącznik 82985

Załącznik 82986

Załącznik 82987

Załącznik 82988

Załącznik 82989

Załącznik 82990

Załącznik 82991

Załącznik 82992

Załącznik 82993

Załącznik 82994

Załącznik 82995

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:38.