Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Honda CRF1100 - 2020?? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34219)

44FG 19.01.2020 14:31

Super, wrzuć tu jak już odbierzesz :) Być może powoli będzie sens aby administratorzy założyli osobny dział dla CRF1100. Za chwilę będzie ich tu z pewnością więcej.

ArtBi 19.01.2020 14:42

Cytat:

Napisał ZmotocyklemnaTy (Post 665710)
gratuluję zakupu
moja przyjedzie do mnie jutro ...:):):)

Widzę że przybywa użytkowników crf1100
Gratuluję:)

Majster 19.01.2020 14:43

Uff, inni też zamawiają. Już myślałem, że to ja jestem nienormalny kupując ten "badziew".
Zrobiłem około 600 kilometrów, niestety temperatura mnie skutecznie zniechęca do jazdy. Motocykl prowadzi się przyjemnie lekko i daje mega dużo frajdy. Zawieszenie pracuje świetnie, jeśli ktoś rozważa elektroniczny zawias to w mojej ocenie warto. Tryb TOUR używam tylko do jazdy po równym asfalcie. W każdym innym przypadku jest dla mnie zbyt twardo i korzystam z innych trybów oraz z własnej konfiguracji. Trakcja działa, że tak to ujmę ... w kulturalny sposób wykonuje to do czego została stworzona, przy tym nie przeszkadza. Nie mam się do czego przyczepić. Pokuszę się o stwierdzenie, że regulując poziom kontroli trakcji tak naprawdę wybieram jak mocno chcę majtać dupą przy odkręconej manetce. Banan i/lub adrenalina w zależności od ustawienia i umiejętności kierownika.
Silnik i skrzynia DCT, wszystko cacy i pełna kultura oprócz trybu D. Zbyt niskie obroty na wyższych biegach. Silnik wraz z przeniesieniem napędu wyraźnie to komunikuje. Po mojemu jest to niezdrowe dla mechanizmów i zamiast D używam S1. Dźwięk silnika podczas jazdy jest bardzo dobry.
Doświetlanie w zakrętach działa bardzo dobrze. Najwięcej czasu zajęło mi przyzwyczajenie się do przełącznika kierunkowskazów.
Choć zima w tym roku i tak jest łaskawa to życzę nam wszystkim żeby szybko przyszła wiosna. :at:

http://africatwin.com.pl/picture.php...pictureid=2249

GregoryS 19.01.2020 14:56

Z trybem D byl juz problem we wczesniejszej NAT. D jak jazda Dziadkowa. Nie wiem czemu zmienia przy tak niskich obrotach, ale podejzewam ze celem jest tu odpowiednio niska liczba w rubryce spalanie :) rowniez uzywam S1.

44FG 19.01.2020 15:07

Ja również natychmiast po odpaleniu wrzucam od razu S1. Apropos kierunkowskazów - za każdym razem działa Wam prawidłowo automatyczne wyłączanie? Ja mam wrażenie, że przy zakrętach branych na niskich prędkościach (np skręt w prawo ze stojącego) muszę często sam wyłączać kierunkowskaz. Przy większych prędkościach i zmianie pasa wyłącza chyba zawsze.

Majster 19.01.2020 15:19

Cytat:

Napisał 44FG (Post 665719)
Ja również natychmiast po odpaleniu wrzucam od razu S1. Apropos kierunkowskazów - za każdym razem działa Wam prawidłowo automatyczne wyłączanie? Ja mam wrażenie, że przy zakrętach branych na niskich prędkościach (np skręt w prawo ze stojącego) muszę często sam wyłączać kierunkowskaz. Przy większych prędkościach i zmianie pasa wyłącza chyba zawsze.

Przy mniejszej prędkości działa ładnie gdy skręcę na skrzyżowaniu, przy wyższej działa ładnie przy wyprzedzaniu (w instrukcji 120 metrów lub 7 sekund). Czasem jak odwalę manewr niezrozumiały dla elektroniki to mruga dłużej. Czasem wyłączę ja, jak nie zauważę i przyspieszę to po paru (siedmiu?) sekundach i tak się wyłączy sam.

ZmotocyklemnaTy 19.01.2020 15:52

Cytat:

Napisał Majster (Post 665715)
Silnik i skrzynia DCT, wszystko cacy i pełna kultura oprócz trybu D.... zamiast D używam S1.

poprzedni sezon przejeździłam na NC750XDCT i też używałam głównie S1 :Thumbs_Up:

nabrU 19.01.2020 20:05

Cytat:

Napisał GregoryS (Post 665690)
U mnie jest o tyle latwiej ze mam juz shoei ktory dobrze lezy. Licze na to ze japonskie glowy maja taki sam ksztalt u obu producentow. Shoei jest M, Arai zamowiony M - tak tez wychodzi z rozmiarowki... jak nie bedzie pasowac bede zwracal.

Ze Sportsbikeshop nie ma kompletnie żadnego problemu ze zwrotami i jest na to rok. Sugeruję kupić dwa kaski w potencjalnych rozmiarach i po kilku dniach / tygodniach zwrócić ten, który jest za mały/za duży/uciska itp.

44FG 19.01.2020 20:32

Cytat:

Napisał mdxmd (Post 665691)
masz powyżej 180cm ?

Trochę. 183 mniej więcej.

Spodnie mogły by być minimalnie dłuższe ale to od razu oznaczało i więcej w pasie. Są na styk jak wstanę na moto i trochę je ułożę jest na styk.

Co do gmoli zamówiłem komplet dodatków (Superpack Alu to się chyba nazywa). Chciałem to od razu wrzucić razem z moto w leasing. Czekam aż dojdzie do dealera i będą montować.

GregoryS 19.01.2020 20:41

Cytat:

Napisał Radarman (Post 665760)
Ze Sportsbikeshop nie ma kompletnie żadnego problemu ze zwrotami i jest na to rok. Sugeruję kupić dwa kaski w potencjalnych rozmiarach i po kilku dniach / tygodniach zwrócić ten, który jest za mały/za duży/uciska itp.

Damn, too late. Jedzie juz pojedyncza sztuka. Ale dodajesz mi nadziei ze w razie czego z podmiana powinno pojsc w miare gladko.

Cytat:

Spodnie mogły by być minimalnie dłuższe ale to od razu oznaczało i więcej w pasie.
Brzmi jak moj przypadek - nieproporcjonalnie dlugie nogi w stosunku do dosyc nikczemnej postury :) Jak wezme portki dlugosci ok, to w pasie pol kilometra luzu. Ale jest na to sposob - trzeba przytyc ! :D
Ale ma to swoje bardzo dobre strony. Na moim moto (atas19) kolega majacy 182 cm wzrostu ma problem siegnac do ziemi - stoi na palcach obu stop. Ja majac 174 stoje jedna stopa na plasko, drugiej brakuje 1 cm w piecie. W butach motocyklowych obie na plasko. Wiec jakos ten problem z ciuchami "przeboleje" i dziekuje opatrznosci za ta nieproporcjonalnosc :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:13.