Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Dział ogólny (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=271)
-   -   Honda CRF300L/Rally (2021) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=38547)

Emek 27.08.2021 15:31

Czy to jest plasticzana płyta od Acerbisa?

husa521 27.08.2021 15:34

Cytat:

Napisał Emek (Post 746294)
Czy to jest plasticzana płyta od Acerbisa?

dokładnie, od 250L, trzeba tylko wywiercić dwa nowe otwory obok tych już wywierconych

Emek 27.08.2021 15:36

Cytat:

Napisał husa521 (Post 746295)
dokładnie, od 250L, trzeba tylko wywiercić dwa nowe otwory obok tych już wywierconych

:Thumbs_Up:

Danny 27.08.2021 16:44

Cytat:

Napisał JarekO (Post 746222)
Jak bylo cieplo to nie myslalem o tym. Teraz jednak wali mi zimnem po klacie a tego nie lubie. Deflektor jutro sprawdze, bo nawet mam taki co bedzie pasowal.

Daj znać czy to coś daje. Próbowałem założyć pożyczonego darkojaka ale zbyt precyzyjna robota z dokręcaniem tych imbusowych śrubek nad zegarami, olałem temat, nie będę miał cierpliwości żeby to nadziewać a nie chcę z tym jeździć non stop. W tym chińskim upatruję łatwiejszego zakładania. Jak coś nie zagra w 300L to najwyżej będzie jeździł w trasy na NAT.

emilsbaste 27.08.2021 18:59

Drodzy, odebrałem dziś swoją sztukę po pierwszym przeglądzie. Wszystko spoko, ale powiedzieli, żr filtr powietrza był zajbny jak na 1000km. Rekomendują założenie czegoś „lepszego”. Czy w ogóle istnieje już na rynku coś „lepszego”? Czy ktoś ma jakiekolwiek doświadczenie w kwestii filtrów i mógłby się podzielić?

Z góry dziękuję

Horizon 27.08.2021 22:34

Są niby lepsze, ale mi się nie uśmiecha płacić 300 zł za filtr powietrza. Dodatkowo konstrukcja w tym motocyklu wymusza papierowe filtry ktore nie nadaja sie do czyszczenia. Niestety jak jeździmy tak jak do tego ten motocykl został stworzony to wymiana filtra częsta to konieczność.

Ja kupiłem przy okazji zakupów z Bikerzbit 10 ori filtrów powietrza za chyba $10/szt. i bede wymienial po prostu co jakiś czas.

Cytat:

Napisał przemo77390 (Post 746170)
Hej,

Wydech - jaki, (Yoshimura za drogi, strom chyba niedostępny)?

Ja chyba odpuszczę temat. Miałem chrapkę na Yoshi, ale otrzymuje sygnaly ze moto jest glosne (na grupach na FB są już ludzie co założyli ale demontują). Na ulice fajnie, ale po jezdzie w terenie (czasami niezbyt legalnej) to będzie utrapienie. Cichy wydech oryginalny to błogosławieństwo.

Emek 28.08.2021 09:18

Cytat:

Napisał emilsbaste (Post 746309)
Drodzy, odebrałem dziś swoją sztukę po pierwszym przeglądzie. Wszystko spoko, ale powiedzieli, żr filtr powietrza był zajbny jak na 1000km. Rekomendują założenie czegoś „lepszego”. Czy w ogóle istnieje już na rynku coś „lepszego”? Czy ktoś ma jakiekolwiek doświadczenie w kwestii filtrów i mógłby się podzielić?

Z góry dziękuję

Widziałeś ten filtr czy to tylko gadka serwisu? Jeśli filtr jest taki sam jak w 250L to tam nie ma dramatu i konieczność wymiany filtra na "lepszy" to zwykłe pier#@lenie. Zrobiliśmy szutry Łotwy i Estonii gdzie się kurzyło niemiłosiernie, zrobiliśmy bezdroża Kaukazu Północnego i filtr nie był jakoś wyjątkowo zabity i to nie był przebieg 1000 km. Ten filtr papierowy jest w mojej ocenie całkiem dobry, nie puszcza syfu i jak się go wymieni co 10-12 koła to w zupełności styka.

emilsbaste 28.08.2021 10:22

Nie widzialem filtra. Jestem na etapie gdzie jak ktoś powie, że mozna ulepszyć moto to łykam jak pelikan 🤭
Przeczekam, zobaczymy czy temat się rozwiniemy innych.

A w kwestii wydechu, także uznaje cichy wydech za wartość 😎 niemniej jego waga gdzieś tam mi siedzi z tylu głowy.

JarekO 28.08.2021 12:18

Cytat:

Napisał emilsbaste (Post 746348)
Nie widzialem filtra. Jestem na etapie gdzie jak ktoś powie, że mozna ulepszyć moto to łykam jak pelikan ��
Przeczekam, zobaczymy czy temat się rozwiniemy innych.

A w kwestii wydechu, także uznaje cichy wydech za wartość �� niemniej jego waga gdzieś tam mi siedzi z tylu głowy.

3kg z ~6kg urwiesz na całym wydechu. Szczur w kroku, czyli bez sensu przy tym moto. Inna sprawa jak byś chciał mieć głośniej i bardziej rejli :).

ferdek 28.08.2021 22:20

Cytat:

Napisał Faland86 (Post 746270)
Zbieram sie do zamowienia na bikerbitz akcesoriow - czy bylby ktos zainteresowany podlaczyc sie pod zamowienie? Tak, szukam obnizenia kosztow przesylki 😊

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Ja bym się podłączył, intetesuje mnie bagażnik.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:28.