![]() |
Cytat:
Z VStreamem na Afrze w pysk nie wieje :D PS Przymierzałem się wczoraj do GS1300 i jest dużo mniej "potężny" od poprzednika. Owiewki i cała górna część jest jakby chudsza, mniej masywna, szybka to taki chudziaczek, natomiast silnik, nawet bez gmoli, wielki jest i cały czarny (w tamtym malowaniu), co powoduje wrażenie przysadzistości. Był też wyposażony w ten system obniżający zawias i bez problemu przełożyłem nogę stojąc na glebie, gdzie w poprzedniku musiałem to robić stojąc na podnóżku, podobnie jak w ATAS. Bardzo wygodna pozycja, szeroka kiera ale ciut niższej w porównaniu do mojej ATAS, dobry kąt nóg. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, bardzo ergonomiczne. Oczywiście trzeba się przejechać, żeby to ocenić, oby do wiosny :D Guzik zapłonu przeniesiony z lag na prawą manetkę i do tego taki mały. Wyświetlacz 1 klasa. Menu na oko bez większych zmian w porównaniu do 1250, jak dla mnie już bardzo złożone. Natomiast można sobie zaprogramować funkcje dla dwóch guzików na lewej manetce - np szyba góra / dół lub grzanie manetek. Nie wiem czy wybieranie takich funkcji jak manetki, halogeny, światła dzienne nie są już bardziej złożone niż w CRF1100 pomimo tego pierścienia który bardzo lubię w moim RTku... Ale i tak wolę moją Afrę :at: |
Rozważałem powrót do GSa DOHC.
Suma plusów, minusów, potrzeb własnych, sympatii do marki lub jej braku - bez radzenia się forów itp... sprawiły że skończyło się o tak: https://i.imgur.com/jax8znd.jpg Zatem z sympatią i ciekawością będę tutaj zaglądał, czytał, czasem coś o BMW napiszę - niemniej ja aktualnie wybrałem japoński motocykl produkowany w Japonii :) I podkreślę, nie LEPSZY od BMW, ale bardziej odpowiadający moim potrzebom. Od siebie dodam że nowy DL1000 ma bardzo niewiele wspólnego z modelem 2002-2008 który miałem i wspominam średnio. I to jego duża zaleta, to niemal zupełnie inny motocykl - na plus. Pozdrawiam zimny |
Tak myślałem :).Bardzo dobry motocykl. Gratulacje.
|
No to obstawiamy kiedy sie pojawi temat ''Sprzedam DL1000'' ;)
Gratkim :Thumbs_Up: |
Bardzo ładny.
|
Zimny :Thumbs_Up:.
Daj wincy zdjęć i coś napisz o tym motocykielu. Jakie wrażenie w porównaniu z 650 tką |
Piekniusi!!! Gratulacje!
|
Japoński motocykl wyprodukowany w Japonii :haha2:. Dziś to dziwnie brzmi.
Niech dobrze jeździ i cieszy. |
Cytat:
Dzięki chłopy za dobre słowo :bow: żeby tu nie mieszać, założyłem wątek ogólny, podobnie jak o GSach - dla DeeLi. Żaden ze mnie spec od tych maszyn ale kilka ich miałem i coś tam wiem. To że do nich wracam - nie jest przypadkowe. Zapraszam: https://africatwin.com.pl/showthread...714#post837714 :) Dubel, jak zechcę tego DL1000 sprzedać wcześniej niż za kilka lat i kilkadziesiąt tys km, to będę na cito pewnie szukał mieszkania do wynajęcia w wyniku niechybnej sprawy rozwodowej ;) więc ten temat niech nie istnieje. |
Ładna maszyna. Niech się dobrze i bezpiecznie jeździ.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:34. |