Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hamulce, kola, opony (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=250)
-   -   Opony do NAT (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=29283)

Borewicz 30.07.2020 21:50

Cytat:

Napisał Borkow (Post 691210)
Jeździł ktoś na D908RR? Warte to swojej ceny? Tak przymierzam się do dobrych laczy na piach a te są chyba z najwyższej cenowej póki.

Wejdź na forum orangepower, do KTMa bardzo chwalą tą oponę, to i afra na niej pojeździ :)

Piterm123 20.08.2020 21:04

Cytat:

Napisał Borewicz (Post 691213)
Wejdź na forum orangepower, do KTMa bardzo chwalą tą oponę, to i afra na niej pojeździ :)

Ja tez posiadam na tyle od 6tys. I jestem mega zadowolony. Teraz zastanawia mnie tylko jak na przodzie robią i czy są lepsze od mt21, taką teraz kończę i trzeba coś ubrać . Może ktoś juz latał na przodzie i ma doświadczenie pomiędzy mt21 a 908rr i chciał by się pochwalić opinią

ex1 20.08.2020 23:24

Cytat:

Napisał Piterm123 (Post 693945)
Ja tez posiadam na tyle od 6tys. I jestem mega zadowolony. Teraz zastanawia mnie tylko jak na przodzie robią i czy są lepsze od mt21, taką teraz kończę i trzeba coś ubrać . Może ktoś juz latał na przodzie i ma doświadczenie pomiędzy mt21 a 908rr i chciał by się pochwalić opinią

przód 908rr.. jest mega miękki 800 gs juz przy 130 tancowała po asfalcie.. ja osobiści odradzam

tył jest bardzo fajny i przyjemny... wszędzie .. po za mokrą trawą i gliną.. tam trzeba bardzo uważać...

Jeżeli chcecie.. kupić 908 RR za pełną kwotę.. to jest jakiejs tam te 600 zł.. to bym chyba odpuścił.. wydaje mi sie nie warta tej ceny. szukał bym chyba motoza Rally Z...

Danny 22.08.2020 01:15

Cytat:

Napisał Emek (Post 685355)
Ja jeżdżę na takim zestawie już jakiś czas. Nie mam uwag co do trakcji na czarnym. W terenie to robi podobnie jak TKC czyli przyzwoicie na wszystkim oprócz błota. Na szutrach bardzo dobrze. Złapałem raz uślizg na mokrym asfalcie podczas przyspieszania jadąc z pasażerem jednak przed tą wycieczką mocno kombinowałem z setupem zawiasu i to mogła być przyczyna bo ogólnie motocykl prowadził się średnio. Solo uślizg mi sie nigdy nie zdarzył. Przód TKC się ząbkuje i powoduje wibracje przy średnich prędkościach, do tego wyje ale to raczej normalne przy kostkach. Tył Motoza jest w mojej ocenie bardzo dobry. Przyczepny, trwały a jakbym miał wskazać wadę to jest cholernie ciężki i to czuć. Waga tej gumy powala i subiektywnie zabiera sporo powera motocyklowi. Ja sobie założyłem, że w teren Afryką więcej pchał się nie będę bo nie mam z tego żadnej frajdy więc jak Motoz zdechnie to włożę komplet MT90 jako uniwersalne gumy do dużych nalotów.

Po powrocie z Alp chciałem jak najszybciej zmienić Battlaxy ale nie doczekałem się dostępności tyłów motoz ADV. Tzn. doczekałem się, ale u tego typa co wykupuje całą dostawę od dystrybucji, wystawia na allegro za 999PLN a przez telefon mówi że to jedyne sztuki w kraju i "może ewentualnie zrobić szejset". Bez jaj, dymać to ja, a nie mnie.

Póki co poszedł standardzik - E09+TKC80. Zobaczymy jak będzie z tymi Motozami na zimę/wiosnę. A jak się przestanę pchać Afrą w teren to na pewno za Twoją radą obuję ją w MT90, tylko kurde muszę se najpierw motocykli dokupić :D

44FG 24.08.2020 06:36

Strasznie ciężko dorwać te Motozy... Aktualnie wyłącznie na Allegro coś znalazłem w cenach dla tych co lubią przepłacić...

Mariusz S 02.09.2020 18:13

Pytanko odnośnie doboru opon z racji że jestem w temacie świeżakiem proszę o radę osoby które testowały jedziły i mają sprawdzone opony co wybrać 70% asfalt 30% teren
zastanawiam się nad Michelin ANAKEE ADVENTURE 54V lub METZELER KAROO 3 lub MOTOZ TRACTIONATOR GPS

Mafrika 03.09.2020 11:16

Cytat:

Napisał Mariusz S (Post 695717)
Pytanko odnośnie doboru opon z racji że jestem w temacie świeżakiem proszę o radę osoby które testowały jedziły i mają sprawdzone opony co wybrać 70% asfalt 30% teren
zastanawiam się nad Michelin ANAKEE ADVENTURE 54V lub METZELER KAROO 3 lub MOTOZ TRACTIONATOR GPS

Polecę Ci coś spoza Twojej listy bo Pirelli MT90 A/T. Bardzo dobre opony do tego co potrzebujesz.

siwy 03.09.2020 11:21

Też polecę MT90, bardzo dobre opony uniwersalne. W terenie radzą sobie nie najgorzej a na asfalcie ciche i dość żywotne.

lukasz_vip 03.09.2020 11:29

MT90 do takiego użytkowania.

TOMWAR 03.09.2020 18:11

mi te MT90 (co prawda w ktm990) powodowały shimme, ale to znana przypadłość przedniej opony. Tylna opona faktycznie dobrze trzyma i jest żywotna.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:08.