Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Bubel do szescianu (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=31348)

Lakrua 09.05.2019 00:54

Cytat:

Napisał myku (Post 636016)
Triumph Scrambler XE :Thumbs_Up:

Fajnie. Tylko ciekawe co na to mój pasażer... Otwierając ostatnio katalog z nowymi jednosladami, patrząc na moje potrzeby i wymagania od motocykla, na ta chwile nie widzę w tym segmencie na rynku alternatywy dla NAT. Są na rynku gmole i stelaże co wystarczająco chronią motocykl, o czym wszyscy wiemy . Ja chyba za mało wymagam od NAT, ale na ta chwile patrząc przez pryzmat konkurencji jest dobrze. Ale wracając do tematu, handbary ostatnio połamałem - bubel :D

muszel72 09.05.2019 08:02

Ten bubel jest tańszy o ok 1/3 od MTS Enduro czy też GSA. To cza wziąć pod uwagę :)

MrWaski 09.05.2019 08:41

Cytat:

Napisał madafakinges (Post 635946)
W atas w standardzie masz najwyższą opcje w NAT masz pośrednią.

A tego to nie zauważyłem. Znaczy, ta wersja -6 cm w ATAS, to jest to samo co -3 cm w NAT?
Czyli jeśli w katalogach podają wysokość ze standardowymi wersalkami, to rzeczywista różnica w wysokości jest raptem 2 cm!
A podają 920/900 i 870/850. Z obliczeń wynika, że najniżej skonfigurowane siedzisko jest dla ATAS 84 cm, a dla NAT 82 cm.

PS
Żeby nie było, brak możliwości zakupu od razu dowolnie skonfigurowanej Hądy bez zbędnych standardowych szpejów, to bubel handlowy do sześcianu.

myku 09.05.2019 08:42

Jakbym chcial jezdzic z pasażerem albo bylo by dla mnie wazne czy mu wygodnie to kupilbym GSa.95KM dla dwojga plus bagaz to jakiś zart. Multistrada enduro miala by wtedy pole do popisu.

MrWaski 09.05.2019 09:08

myku, Ty chyba dawno nie siedziałeś obładowany plecaczkiem i bagażami (200+) na Romecie z 9 kucykami... :D
Ja tak co roku latam po Bieszczadach i daję radę. Polskę przelatałem wzdłuż i wszerz. I nigdy nie mówiłem że to bubel do sześcianu.

matjas 09.05.2019 09:32

Cytat:

Napisał myku (Post 636033)
95KM dla dwojga plus bagaz to jakiś zart

weź przestań bredzić Myku :mur:

Emek 09.05.2019 10:18

Myku dobrze gada. Z tym, że te 95 kuni to nie wiem gdzie jest bo jak dla mnie to max 80 na kole albo nawet tyle nie ma. Do jazdy we dwójkę to bym tego nie kupił za chu.

MrWaski 09.05.2019 10:46

Emek, nie kupiłbyś ze względu na moc czy ten bubel ma jeszcze inne niedoskonałości w zapakowaniu go na full?

Emek 09.05.2019 11:04

Plecak zeznaje że siedzi się niewygodnie i na GSie było malinowo a na Afryce to tak se. Punkt dla GS.
W temacie jazdy - hamowanie, przyspieszanie, praca zawieszenia z pasażerem - wygrywa GS.
Ochrona przed wiatrem i komfort podróżowania. Wygrywa GS.
Wygląd. Wygrywa Afryka.
Oprócz wyglądu brak jakiejkolwiek przewagi Afryki nad GS jeśli chodzi o jazdę we dwójkę stąd jeśli miałbym jeździć z plecakiem to Afry bym nie kupił. Jak okazjonalnie z plecakiem (jak Ja) to biorę Afrykę bo to nie mój problem tylko plecaka :D.

madafakinges 09.05.2019 11:08

Szkoda, że wcześniej nie powiedzieliście, że afra jest za słaba dla dwóch osód ja jak głupi zrobiłem we dwóję 20tyś km po bałkanach, rumunii, grecji...

Tak poważnie to mocy bardziej brakuje mi jak sobie jeżdżę sam i chce poświrować niż jak jadę na wycieczkę z babą... przecież w dwie osoby nie wyprzedzam na zajebanie i nie rznę po 200 wszędzie gdzie się da.

ps. Raz jadąc w dwie osoby pomyślałem, że pasowałoby trochę więcej mocy. Jak wyprzedzałem osobówkę jadącą ponad 110 pod górę, to chyba było na trasie z Wisły do Szczyrku...

Emek zalezy gdzie jedziesz, bo np na Ukrainę po dziurawych drogach+ wyjazd na borżawę GS=niewykonalne, afrą bez problemu.
Albański teth w dwie osoby afrą bez problemu, GS bym się umęczył...

Zależy gdzie jeździsz.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:19.