Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Wieści podróżniczokoronawirusowe (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=37108)

Emek 09.06.2021 15:23

To akurat rozumiem, tylko skąd wiedzą czy tłumik jest od tego czy innego moto? Raz mnie u Niemca zatrzymali klasycznie za speed i koleś wyjął tyczkę i coś mierzył przy aucie. Co to nie wiem, chyba zanurzenie. Taką miarką jak w wodzie wskazują poziom, tylko węższą.

Wegrzyn 09.06.2021 15:24

21 wiek ;) wklepuja w neta i sprawdzaja. Nie ma pokrycia, lub niepewnosc, to moto jedzie do rzeczoznawcy.

https://www.youtube.com/watch?v=Y8vSZHXW7EM

https://www.youtube.com/watch?v=iHo-lZ5Hf1k

matjas 09.06.2021 18:49

Sprawdźcie o czym jest wątek i czy o tłumikach.
Może tłumik... weny?

Novy 09.06.2021 19:24

Cytat:

Napisał czaras (Post 737169)
Kurde, a właśnie sobie wstawiłem halogenki z aliexpress bez znaczków homologacyjnych. Czy mogą się przyczepić jeśli będę jechał na wyłączonych? Co w przypadku jak się przypier...? Można zdemontować na miejscu? czy od razu 2tys euro??

(...)

Jeszcze do tego, co dodał Wegrzyn - jak nie będą świecić i będą na osobnym wyłączniku to nie powinno być problemu.

Ale ostatnia obserwowana nagonka na motocyklistów w de aż w oczy razi... :mur:

chrusja 09.06.2021 23:22

Cytat:

Napisał chrusja (Post 737072)
Czy ma ktoś info jak traktowane są osoby zaszczepione (dwie dawki) chodzi mi o Włochy??

Pozwolę sobie raz jeszcze zadać pytanie... może akurat koś się orientuje...??

fassi 10.06.2021 00:59

Tylko na chwilę wskoczę nie w temacie bo znów straszą niemcami. . Jak was policmajster zatrzyma i zacznie bredzić mocno o jakimś sprawdzaniu, to powiedzcie mi że dzwonisz do adwokata (dzwon do kumpla) bo czujesz rasizm bo polskie tablice widział i tyle. Rura mu mięknie i puszcza dalej. Poza tym trzeba go na takie tematy zagadać , aby nie wpadł na kontrolować nawet nie myślał. Poza tym pojazd mający przegląd w EU może się poruszać po EU (oprócz pojazdów specjalnych) i Niemcy mogą sobie sprawdzać co chcą i nie mogą go zatrzymać za jakieś dodatkowe lampy. Dzwoń do adwokata i daj mu policmajstra niech se pogadają

Tak samo z Zollem. Nie może on grzebać ci w aucie bez postawienia powodu grzebania. Do tego ja wzywam wtedy adwokata i czekamy. Zoll może poprosić grzecznie o pokazanie mu zawartości torby , paczki ale nie może sam grzebać w niej bez mojego adwokata.

Skąd o tym wiem? Od ni mcow się nauczyłem :D Jak postawcie się władzy a nie tylko dać się ruchać, a będziecie żyć. Przestańcie się bać tych niemcow, burdel tu na podobnym poziomie jak i u was

A wirusa ma w doopie, i nowe NRD będzie lepsze jak to stare , mur europejski znowu stoi. Młodzi niech się wezmą za obalanie, mi się nie chce

Kostas 10.06.2021 01:36

Cytat:

Napisał Emek (Post 737114)
Nie widzę w tym nic dziwnego. Przy obecnych przepisach albo robi się gówno nie festiwal na 250 ludków albo porządny dla 20000. Co wolisz? To jak z lataniem. Nie chcesz się szczepić ani robić testów to nie latasz. Proste jak cep.

Aż się odezwę. Dokładnie tak jak pisze Emek. Pomijając zasadność ograniczeń, moc wymagań, trzeba stosować się do przepisów. Nie wiem skąd zachwyty dla kolegi typowego polaczka-cwaniaczka, który złamał austriacki system i będzie kłamał w razie w... bo on będzie jeździł.
Zastanawiacie się dlaczego gdzie się nie pojedzie generalnie Polacy są nielubiani.....

fassi 10.06.2021 08:30

Kostats, ciesz się że "Polaczek cwaniaczek" zrobi fhuja austryjaka i sobie na urlop pojedzie. Na grubo poszedl, normalnie kryminal. Wiesz co robi cwaniak Niemiec? Napierdala się z policją co tydzień w Berlinie i demonstruje antykowidowo, zaswiadczenia o szczepieniu i przebytym kowidzie chodzą za 500 ojro od ręki dostępne, legalność 100proc bo wystawia to lekarz

Ja osobiście to widzę, że dzisiejszy "cwaniaczek polaczek" to wykastrowany i grzeczniutki gość w porównaniu do cwaniaczka Niemca. Polak z budowy wyniesie młotek albo trochę materiału, Niemiec cwaniaczek wywiezie tiry. Polak na kombinuje z kartką, a Niemiec już "zaszczepiony". Polak spuści z tira 2 kanistry a Niemiec całego Tira ogoli na boku.

Niemcy dużo nauczyły mnie w tej materii, dlatego na dniach przyjedzie do mnie tir ze zbrojeniem do betonu z niemieckiej innej budowy (państwowej). Wiecie już dlaczego lotnisko pod Berlinem budowano 30lat i kosztowało 25 000 000 000 PLN (miliardów)?? :D :D

Mit grzeczniutkiego Niemca już się skończyl i go niema. Niemcy wiedzą ze za chwilę to wszystko splajtuje i chcą sobie jeszcze pożyć i z tego tortu nazrec. i się nie boją .

Ps. Kiedyś wasze dziadki napiwtdalamy Niemca z ostrej, dzisiaj boicie się zwykłego policmajstra. Przemyślcie to.

luk2asz 10.06.2021 08:42

A można wrócić do informacji podróżniczo cowidowych? Załóżcie sobie temat o płaskiej ziemi i się tam napierdalajcie. Nie mam powodów do blokowania nikogo ale nie mam też ochoty przewijać po telefonie zbędnych postów żeby sprawdzić co nowego na granicach. Ok?

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

Dubel 10.06.2021 08:49

Cytat:

Napisał luk2asz (Post 737272)
A można wrócić do informacji podróżniczo cowidowych? Załóżcie sobie temat o płaskiej ziemi i się tam napierdalajcie. Nie mam powodów do blokowania nikogo ale nie mam też ochoty przewijać po telefonie zbędnych postów żeby sprawdzić co nowego na granicach. Ok?

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:48.