![]() |
w grubej logistyce mówi się, że prawdziwe gufno dopiero nadejdzie jeśli idzie o komponenty elektroniczne.
wrzućcie w to chiński nowy rok plus planowaną olimpiadę, która ponoć poważnie namiesza w produkcji. u mnie w firmie też są braki z częściami. może ktoś w końcu wyjmie głowę z dupy i okaże się, że jednak z chin może i tanio ale jednak nie najlepiej. |
To tylko Wam podpowiem, że jeden pociąg z elektroniką stoi już drugi miesiąc w Chinach i za chujeczka nie chcą go puścić dalej do PL.
Powód ? Covid. Klienci płacą nam teraz ciężkie pieniądze za transport uwaga, drogowy z Chin po jednym kontenerze, byle by tylko coś dostać. Oczywiście wcale nie jest szybciej , o łapówkach na granicach to nawet nie będę pisał. Kazachowie potrafią trzymać auto tydzień, dwa na granicy, bo tak :D . A ile takich pociągów, statków , kontenerów utknęło jeszcze?... pewnie mnóstwo. |
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Zamawiałem bagażnik od Tajów - dziś otrzymałem z Agencji Celnej DHL informacje że muszę wypełnić jakieś oświadczenia i przesłać skan zamówienia aby mogli odprawić przesyłkę.
Na domiar złego okazało się że Tajowie źle sprocesowali przesyłkę i czeka mnie ponowna zapłata VAT 4,17 EUR Ktoś miał może podobnie z odbiorem? |
Cytat:
Ja tylko miałęm inny problem. Bo wysyłkę napisałęm na firmę, a rachunek miał być na mnie. A oni dali całość na firmę. I mnie ksiegowa ścigała. Ale opisałem DHLowi jak jest i załatwione. Na domiar złego to DHL dostał drugie identyczne zlecenie odbioru paczki na to samo. I ktoś inny z DHLa mnie atakował. Wyjaśniłem i ok. |
Mi sprzedawca nic nie obiecał ale na jego "nos" to w systemie widzi, że motocykl już do nich jedzie, ale ma sie jeszcze upewnic, wiec moze to co piszecie o 12stym wrzesnia to prawda.
|
Cześć,
Potzrebuję do CRF300l dokupić zasilanie do komórki. Przynajmniej na razie. Czy taki zestaw z bezpicznikiem jest ok? https://i.ebayimg.com/images/g/e2AAA...P4/s-l1600.jpg Czy jednak taki bez bezpiecznika? https://i.ebayimg.com/images/g/Ch0AA...nC/s-l1600.jpg Po wyjęciu kluczyka nie ma zasilania z tego złącza? |
Cytat:
|
Dzieńdoberek Państwu. W piątek, piąteczek, piątunio wreszcie po długich oczekiwaniach dotarła do mnie CRF300L :D:bow:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:41. |