![]() |
W calym rynku motoryzacyjnym zatrudnia sie inzynierow ktorzy dbaja o to by po danym przebiegu pewne elementy nie wytrzymaly czy myslicie ze w tym przypadku bedzie inaczej? Calym swiatem motoryzacyjnym trzesa ekonomisci i chec maxymalnego zysku. Obawiam sie ze z legendy o Africa Twin zostanie tylko jej nazwa i oby jeszcze pierwotne zalozenia konstruktorskie.
Pozdro |
Przyrost postów w tym wątku jest imponujący - takiej dynamiki nie było nawet w czasach najlepszej świetności tematu: "Dlaczego lubię BMW-Hyde Park".:D
Na austriackim forum AT jest kolo, który zdaje się być bliżej koryta Hondy (to od niego jest to zdjęcie z parku) i podał parę informacji: 1. Dane techniczne zostaną opublikowane późnym początkiem przyszłego roku. 2. Liter w pojemności powinien być. 3. Późnym latem (mam nadzieję, że 2015 :D) motocykl ma się pojawić w sieci dealerskiej. 4. Wydech zamontowany w prezentowanym moto pochodzi z testów w Maroku. W serii ma być skręcany z kolektorów, katalizatora i końcowego tłumika, który będzie wiekszy i trochę obniżony tak by jeszcze weszły podnóżki pasażera. 5. Co najważniejsze: DCT będzie, podobnie jak w innych modelach, opcjonalne. To tyle. |
Wiadomo,ze efekt finalny bedzie troche inny,cywilizowany.Wiadomo,ze firmy akesoryjne dorobia reszte i kazdy bedzie miec to o mu niezbedne.Nawet jesli to Prototyp,to wiadomo w co i jakiego klienta Honda bedzie tym egzemplarzem celowac.jak dla mnie wszystko wyglada bardzo optymistycznie i nalezy tylko troche jeszcze poczekac.Zrobia gotowe moto,przetestuja je pol roku i wypuszcza sprawdzoony model.Nie jak BMW,ktore testuje na klientach i szczyci sie darmowymi akcjami servisowymi.
|
A mnie gdzieś zawiało ze zawiecha ma mieć 26 cm skoku przód/tył a silnik 900 pojemności i poniżej 100 koni..
Ta filozofia o psuciu sie motka jak na razie nie ma odzwierciedlenia w przypadku CRF250 L... |
Puszek bo to chyba sprawdzona jednostka napędową w CRF i dlatego pożyjemy zobaczymy większość chce uniwersalnego ADv z naciskiem na moc i wagę tylko po co jak już takie motocykle sa a uniwersalność nie istnieje większość turystyki ADV jest lawetowo busowa a reszta to trochę lansu w srodowisku
|
większość turystyki ADV jest lawetowo busowa a reszta to trochę lansu w srodowisku
polac mu, dobrze gada :D :D |
Wolly,
nie wrzucaj proszę wszystkich do jednego worka. Są ludzie, dla których również dojazdówka i powrót są przygodą. Przecież chodzi o to by być jak najdłużej w tej podróży. Chyba, że się mylę? Równie dobrze można by powiedzieć, że wożenie moto na busie czy przyczepie to jest dopiero lansiarstwo. Możesz proszę nazwać te uniwersalne motocykle ADV, które są już w sprzedaży? |
etam, nie ma fałki, wygląda jak tenera a zawieszenie jak z kata, "pączek, pączek, huj bez rączek"... sytuacja przypomina mi akcję z junakiem milenium :D tak szczerze mówiąc, to jest mi smutno bo zupełnie inaczej ją sobie wyobrażałem... wielkie halo zrobili a gówno mają... wiadomo tylko, że nic nie wiadomo... kolejny motocykl dla niemców z grubym portfelem... ale oni nie kupią bo wolą gs :D po tylu latach premiera w takim "stylu" to potraktowanie potencjalnych klientów jak bandy idiotów... a ten przód to w ogóle jakiś przerośnięty stary fazer... maskra... tej afryki nie mógł zaprojektować prawdziwy japończyk... tylko jakiś matoł co za długo w essen na robocie siedział i mu się światopogląd na japońską tradycję zwichrował :D
|
:D nieźle pojechałeś. Bana dostaniesz ;)
|
Trochę tak jest, że Honda jeśli chodzi o stylistykę nowych maszyn za wiele nie pokazuje, ale chyba nie o to chodzi w advenczerowym motocyklu.
Jeśli zawias będzie skakał na 25cm, prześwit taki, że ledwo uda się nogę przełożyć, plastiki nie pękną przy zderzeniu z muchą i bak wsadzą ze 30l to mnie więcej nie trzeba. No i silnik żeby nie szarpał jak w TDMce i jeszcze żeby ładne pierd*lnięcie miał :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:58. |