![]() |
PL-CZ i CZ-SK - brak kontroli
|
Dzisiaj Czarnogóra Serbia, serbska dziewczynka z ichniejszej Straży Granicznej, zażyczyła sobie abym zdjął kask, bardziej mnie nie rozbierała. Covid nie był tematem rozmowy.
|
Pany,
proszę o odpowiedź jak wygląda sprawa wjazdu na Litwę, bo w necie jest burdel. Jest gadka o tescie i kwarantannie ale są z tego zwolnieni ci, "którzy są zaszczepieni przeciw COVID-19 tzn. osoby, które otrzymały pełny cykl szczepień szczepionką zarejestrowaną w Unii Europejskiej i posiadają zaświadczenie z zakładu opieki zdrowotnej, certyfikat szczepień właściwy dla danego kraju lub międzynarodowy certyfikat szczepień (dokument powinien być sporządzony w jednym z języków urzędowych Unii Europejskiej)". To info ze strony naszego Ministerstwa Cyfryzacji. Rozumiem, że na tym QR kodzie pojadę czy jakąś specjalną bumagę muszę mieć? Wjazd w najbliższy weekend. Może ktoś mieszka przy granicy i zda relację czy strzelają czy też można spoko napierać? |
SK-H pytanie o kraj docelowy, H-RO czy na enduro w góry i tyle
|
Nie działa :)Kod od Kristocha ofkorz :D https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3e0988e915.jpg
Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
A jak wiadomo ten człek ma wstęp wszędzie zagwarantowany. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a0fb4f4126.png |
Cytat:
|
Ktoś się zastanawiał jak wjechać do Austrii.
Jeżeli podróż miałaby się odbyć przez Austrię, na zasadzie tranzytu w przeciągu 24h to nie potrzeba żadnych testów. Dodatkowo - nie ma żadnych kontroli na granicach (granice DE-A). Jeśli ktoś nie był szczepiony, a chciałby zostać na dłużej i planowany byłby przejazd przez Niemcy to najlepszym rozwiązaniem byłoby zrobić sobie test w de. W każdym miasteczku są tzw. Teststelle, gdzie można zrobić test za darmo. Wydaje mi się, ze chyba nawet w necie jest spis miejsc (miejscowości), gdzie znajdują się takie stacje. Są to robocze obiekty z łatwym dostępem/dojazdem. Przynajmniej u mnie na wsi tak jest. |
Fin do 27 go zamknięta. Zaczynamy wchodzić w zakres szczęścia lub jego braku...
|
Właśnie znajomi wrócili z urlopu, więc najświeższe info dotyczące południowego Tyrolu, jeziora Garda i Wenecji.
NIKT nie potrzebuje, nie pyta i nie wymaga testów, kodów czy innych rzeczy związanych z zarazą. Życie toczy się normalnie. Knajpy otwarte, można jeść, pić i chillować. Jedynie jeszcze w komunikacji miejskiej i sklepach należy nosić maski. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38. |