![]() |
Jak sie obniza Afri?
Czy ktos mi moze wyjasnic jak sie obniza Afri na zawieszeniu?
Z gory dzieki. |
Ja mam wpuszczone przdnie zawieszenie wpolki ok 1,5 cm i odkeconą na max spreżynę napięcia tylnego amorka.
Generalnie nadal jest wysoko ale zawsze przy moim 164 cm wzorstu troche bliżej do ziemi ;) |
1 Załącznik(ów)
Wpuszczasz lagi jak wspomniał kolega Babel. Napięcia wstępnego nie ruszasz. Zamiast tego wykonujesz z płaskownika "dogbones" odrobine (1-2cm) dłuższe od oryginałów i przekładasz.
Psie kości wyglądają tak (jak te z lewej) Załącznik 731 źródło http://www.zenfire.ws Pozdr newrom |
hmmmm, to za mocne dla mnie do pojecia,musze sie przyjrzec temu calemu zawieszeniu, dzieki
|
newrom wiesz kto wykonuje takie cacka, ja bym chciał znowu podnieść ją do góry tyle ile się da ;)
|
Dorobi Ci to każdy frezer. To żadne mecyje materiałów to też nie będzie wymagało kosmicznych. Tyle że musiałbyś dokupić dłuższe przednie lagi bo inaczej miałbyś zadek za wysoko. Nie wiem jak by się wtedy zachowywał motocykl, jak obniżyłem tył i zostawiłem przód to miałem jazdę jak na czoperze (w DT) :)
Pozdr newrom |
Cytat:
|
lagi w półkach jak pisze babel. amor obniżyc. jak wsiadłem na afryke Oli to jak na hulajnodze :p nie wiedziałem że tak można AT obniżyc
|
Cytat:
|
Spoko jeśli na Afryczce ma jeździć niewielkiej postury i wagi osoba to spokojnie wystarczy opuścić przód na półkach, a z tyłu napięcie wstępne na min. Nie trzeba żadnych dogbones :) Co innego gdy Afryczki ma dosiadać osoba niska ale przy tym ciężka, wtedy może się okazać że przy ustawieniu na min napięcia wstępnego SAG jest za mały i amor będzie dobijał ...
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:08. |