![]() |
Nie zawsze jedzie prosto.
Wygląda to tak:
Jade sam, bez bagażu i bez pasażera, puszczam kierownice, lekko ściąga na prawo, ale czasami nie ściąga wcale i jedzie prosto( test przy 90km/h). Dziwne ?? Jade z bagażami i z pasazerem, puszczam kierownice, zaczyna sciagac na prawo (90km/h), ale jak trzymam kierownice, to nie mam zadnych trudnosci z utrzymaniem motora, nie musze sie napinac i walczyc o utrzymanie toru jazdy. Obejzal moja Afryke moj znajomy moto-serwisant i mowil, ze nie jest powypadkowa, ale chwilowo nie mial czasu blizej sie zainteresowac i jutro dopiero bedziem dumac co i dlaczego?? Prosze o opinie i podpowiedzi. Dziekuje. |
- tylnie kolo nie w osi?
- lagi w polkach leciutko przekrecone? - krzywa droga? |
Może duże luzy na łożyskach koła tylnego albo na łożyskowaniu wahacza?
Może napuchnięta nerka po zlocie:) |
u mnie tez czassmi sćiaga czasami nie, z pasazerem i bagazami sciąga czasami ale rzadko , ale prosta jest bo była sprawdzana. Moze opory powietrza ?
|
ja mam podobny problem, moto prowadzi się ok, ale jadąc ładną drogą, bez kufra, bez wiatru jak puszczę kierę to ciągnie na prawo. Sprzęt kupiony u Franza i serwisowany ostatnio u Szparaga, opony napompowane felę nie biją. Jakieś sugestie?
|
a ja tak prowokacyjnie spytam : bardziej pracujesz na podnozkach czy tylkiem na kanapie? :)
|
Miałem podobny problem, u mnie to była ośka koła przedniego. Mogą tez być łożyska.
|
jeżdżę tylko po asfalcie, łożyska sprawdzałem ostatnio z przodu jak smarowałem ślimaka, chodzą ok, moto jakieś 2 miesiące temu szparag przeglądał więc też by raczej na takie istotne rzeczy zwrócił uwagę
|
z prawej strony jest ciezki komin i moze dlatego lekko ciągnie:D To znak ze trzeba łapy trzymac na kierownicy a nie w kieszeniach ... to nie goldas.
|
Postawa kierowcy ma także spory wpływ, złe ułożenie poślada i już moto zniesie :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:41. |