![]() |
MotoVorkuta 2015_Poszukiwany uczestnik wyprawy.
Wyprawa motocyklowa do Workuty (Rosja)
Kiedy: 01.08 - 31.08.2015 Trasa: Polska - Uchta - samochodem - 3500 km w jedną stronę Uchta -Uscinsk - fragmentami drogi - ok 500 km - motocyklem Uscinsk - Vorkuta - 400km - bez drogi, bardzo wymagający teren - motocyklem powrot z Vorkuty do Uchty statkiem Preferowany motocykl: lekkie enduro. ktm excf 250 Problemy: brak drogi, rzeki, bagna, brak paliwa na trasie, brak informacji. Nikt jeszcze nie pokonał tej trasy motocyklem. Zdjęcia z wyprawy do workuty kiedy udało się dojechać tylko do pechory: https://plus.google.com/u/0/photos/1...82969305194705 Więcej o motovorkucie: www.motovorkuta.com Fejs: https://www.facebook.com/pages/MotoV...50?sk=timeline Proszę pisać na mateusz.widuch@gmail.com |
Super pomysl , trasa i miejsce
Skoro tam juz byles ,to wiesz o co kaman, Ale na motocyklu tam we wrzesniu-hmmm Jak ja tam bylem, to pod koniec sierpnia padal snieg z deszczem... Paliwo na tasie-bedzie - wzdluz koleji jest kilka wsi.miasteczek, gdzie jezdza male i duze sprzety. A z tymi wycinkami z prasy, biciem rekordy Guinnesa to przegiecie i przeklamanie - nie wiem,czy to wymysl pismakow, czy moze Twoj - ale do Workuty juz dawno temu ludzie dojechali na wlasnych kolach. Nawet ziomek z Twojego wojewodztwa byl tam swoim samochodem. Do Workuty sa organizowane komeryjne wyjazd( z Polski, na kolach) |
Cytat:
|
Cytat:
|
no właśnie jak tam wycieczka do Workuty? Udała się ?
|
Autor wątku ostatnio był aktywny na forum w lutym 2015.
|
BTW gadałem z ruskimi i skazali ze do Workuty dojechać się nie da. Tam woda i błota a ponadto wiezienie o zaostrzonym rygorze i aby znaleźć się w pobliżu potrzebny permit. Amfibia lub pociąg jedynie tam dociera.
|
|
Dostałem informację od Mateusza, że ekipa się posypała i nie doszło do realizacji celu.
Wyprawa przełożona na później... |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:34. |