![]() |
Dla chcących podróżować z dziećmi
Dzisiaj wpadł mi nowy katalog Givi, gdzie dopatrzyłem fajny bajer dla tych, co chcą bezpiecznie przewozić dzieci mniejsze niż 10 lat na motocyklu. Pomijając już fakt, że przepis mówi o tym, że przeworzenie dzieci do lat 7 powinno być z prędkością niewiększą niż 40km/h, ale nie o tym chciałem ;)
http://www.givi.it/attach/Content/Pr...272/o/s650.jpg Takie coś wynalazłem, jest to nowość w ofercie Givi. Cena pi razy drzwi (bo jeszcze importer finalnie nie określił) w detalu powinna być na poziomie 799 zł. Czas pokaże ile dokładnie to będzie kosztowało. Istnieje możliwość "wypożyczenia" tego na testy - bezpłatnie. Będę miał taką sztukę na testy w przyszłym tygodniu. |
ciekawe jak to zamontuję do xr'ki, do tego 2 sztuki :P
|
Z niecierpliwością czekam na wyniki testów. Mały już rwie się do Afryczki mimo ze ma dopiero 6 tygodni.
|
Cytat:
Ja na wszelki wypadek nie pokaże tego mojemu synkowi;) Bo będę miał:dizzy: przerąbane;):haha2: |
O Panie za 7 stówek to wolę moją córkę przed sobą na motocyklu sadzać :D ale tak na serio z tyłu raczej chyba bym się bał wolałbym mieć ją cały czas w polu widzenia. Z tego co widzę moja córka 3 latka, bardzo polubiła motocykle i jazdę na moto.
|
napisałem, że cena SRP (sugested retail price), rynek sam zweryfikuje cenę :)
nawet jeśli taka cena będzie to patrząc na mój podpis ... sam sobie policz, a postaram się mieć na to koło 20% |
Wiem, wiem Ramires Twoje warunki cenowe są super. Dobry chłop z Ciebie. Pozdrawiam :)
|
Cytat:
|
już dawno są w ofercie takie siedzenia, ale sporadycznie się ukazują
jak pamietam cena wtedy wynosiła ok 500-600zł no ale rynek się zmienia..... pozostaje kwestia wygody, przy takim kącie siedzenia dziecko nie wytrzyma długo , zbyt mocno nachylone jest do przodu. Oczywiście to fotka poglądowa ale jak doskonale wiecie kanapa Afryki leci do przodu to i usytuowanie takiego siedzenia bedzie bardzo niekozystne i bardzo niewygodne. Zapewne zadziała na kanapach o płaskim przebiegu. Sam pomysł godny uwagi, ale w niektorych moto(kanapy), nie dający się zastosować. |
Kto się pisze na testy zatem?
Będzie (wg dostawcy) na przyszły tydzień. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:43. |