![]() |
Prostownik do ładownia akumulatora w CRF1100
W CRF1100 20-21 jest aku Li-ION.
Podobno nie można go ładować zwykłym prostownikiem. Czy możecie polecić jaki¶ prostownik do Aku tego typu ? Najlepiej jaki¶ niewielkich rozmiarów ..żeby można było go zabrać w podróż. |
Ja używam ładowarki modelarskiej imax b6, działa dzielnie już od kilku ładnych lat.
|
Ctek mxs 5.0
|
Cytat:
Polecam CTEK CT5 POWERSPORT Wysłane z mojego SM-G996B przy użyciu Tapatalka |
Albo większ± CTEK LifePO4 Lithium XS 56-899
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
Ja używam Optimate TM290, tylko nie jest mała.
|
Jak poszukasz to masz caly watek o ładowaniu mojego autorstwa. Napisał tam co, jak i czym i w dodatku wskazał najtańsza opcje
|
Zastanow sie czy potrzebujesz tej ladowarki. Jesli chodzi o zimowanie to zalezy czy akusa wyciagniesz czy nie. Tez planowalem zakup, ale z zasadu akumulator wyciagam na zime z motocykla.
I stwierdzilem ze pomierze i poczekam z zakupem. Okazalo sie ze przez calu sezon zimowy napiecie spadlo tylko o 0.02V. Te bateryjki maja bardzo niskie samorozladowanie przy wlasciwym przechowywaniu. Nic nie musialem doladowywac, na wiosne akus do afry i w droge ! |
Dzięki za te wszystkie odpowiedzi/sugestie.
Pałeł ... czytałem Twój post wczoraj... jest ¶wietny. Aku nie wyci±gam zim± bo raz na 3tyg robię sobie traskę 100km a w garażu nie mam nigdy mniej niż 10 gradusow. Ładowarka ma mieć przeznaczenie awaryjne. Nie chciał bym zostać zaskoczony nagle pełnym rozładowaniem z takich czy innych przyczyn i nie moc naładować AKU. Chyba CTEK CT5 POWERSPORT wydaje się OK. Nie jest za duży i można go targać na wyjazdy ... cena 250zł jest umiarkowana. |
2 Zał±cznik(ów)
ja z niczego nie wyci±gam :D zrobiłem sobie kabel pod zapalniczkę to mój wybór i uwazam ze najlepsza opcja cenowo ale każdy niech robi jak uważa
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:42. |