Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   DCT- Automatyczna skrzynia w Motocyklu.. daj mi parę minut a Cię.przekonam (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=46101)

ex1 23.06.2024 20:46

DCT- Automatyczna skrzynia w Motocyklu.. daj mi parę minut a Cię.przekonam

po ok 70-80 tys km.. na asfalcie i w terenie.. postanowiłem nagrać film o DCT
o wszystkich jej plusach i minusach..

https://www.youtube.com/watch?v=yjlmg4v0-Sw

luk2asz 23.06.2024 21:24

Chłopaku :-) , dziękuję. Wyjąłeś mi wszystko z ust :-) . Nastukalem i 1000 i 1100 chyba sporo km to też podpisze się pod twoimi słowami.
Plusy , zgoda.
Minusy, to niezdecydowanie który bieg , zalatwia się odpowiednim trybem S i po sprawie. Przegazowka ? Jak tam zredukujesz dobrze to też ładnie pierdnie :-) , zgoda panny i dzieci nie zadowolisz odkręceniem manetki :-).

Na koło? Ja nie umie ale przy moim 66 kg żywej wagi to sama mnie ciągnie w górę :-) Madafakiens jak siadł kilka lat temu na moją stara 1000 to kolo w górę i jazda :-)

Terenowiec że mnie jak z koziej pizdy popielniczka ale na te szutry, trawy , kamyrdolce czy tam trudne podjazdy , podpisuje się dwoma łapami. Łatwo. Trudnego terenu się nie chwytam .

No i jeszcze jedno , przyciski do zmiany biegów nawet w trybach auto , to coś zajebistego. Potrafiłem wytrzeć dziury na kciuku od redukcji.

Ciekawe jak z tym KTM i automatem. Może coś wreszcie wymienię na coś innego :-)

Jeden problem wśród krytyków to taki, że godzinna jazda próbna to stanowczo za mało. Choć ja pierwsze DcT kupiłem beż jazdy , z ciekawości i już nie chce innej .

I jeszcze ta wolna jazda. Można na niej nie raz stać w miejscu i nic. A zwłaszcza wtedy jak pięciu chłopa na interkomie rzuci haslo: kto się podeprze na czerwonym robi galę:-)

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

pałeł 23.06.2024 21:47

Nie da sie słuchac przez to ze brzmisz tylko na jednym kanale

luk2asz 23.06.2024 21:55

Cytat:

Napisał pałeł (Post 855582)
Nie da sie słuchac przez to ze brzmisz tylko na jednym kanale

Może masz coś z głośnikami, u mnie wszytko gra zrozumiałe.

pałeł 23.06.2024 22:29

Cytat:

Napisał luk2asz (Post 855584)
Może masz coś z głośnikami, u mnie wszytko gra zrozumiałe.

na głośnikach moze słychać prawidłowo w stereo na słuchawkach porażka az sprawdze w telefonie dokładnie ex1 gadasz tylko na prawym kanale dla mnie nie do wytrzymania popraw dzwiek aby był na obu kanałach twój głos bo nie da sie tego słuchac dłużej niż 20 sek albo zmien dzwiek na mono pewnie bedzie w odbiorze lepiej

Kazmir 23.06.2024 22:32

Nawrót na ścieżce o 180 stopni z uślizgiem tylnego koła (z całkowitego zatrzymania)?
Mając klasyczne sprzęgło mamy kontrolę a w automacie nie wiadomo co on odwali, czy nie wywiezie nas w krzaki?

O kosztach naprawy automatów w aucie przemilczę, a ile będzie kosztowała naprawa takiej skrzyni w moto? Ktoś zna ceny poszczególnych gratów łącznie z elektroniką?

Jeden kanał w słuchawkach nie działa.

chomik 23.06.2024 22:33

Cytat:

Napisał pałeł (Post 855585)
był na obu kanałach twój głos bo nie da sie tego słuchac dłużej niż 20 sek albo zmien dzwiek na mono pewnie bedzie w odbiorze lepiej

Słychać na jednym kanale tylko.

ex1 23.06.2024 23:54

Cytat:

Napisał Kazmir (Post 855587)
Nawrót na ścieżce o 180 stopni z uślizgiem tylnego koła (z całkowitego zatrzymania)?
Mając klasyczne sprzęgło mamy kontrolę a w automacie nie wiadomo co on odwali, czy nie wywiezie nas w krzaki?

O kosztach naprawy automatów w aucie przemilczę, a ile będzie kosztowała naprawa takiej skrzyni w moto? Ktoś zna ceny poszczególnych gratów łącznie z elektroniką?

Jeden kanał w słuchawkach nie działa.

tyle że tam są klasyczne sprzęgła..a taki nawrót to o wiele większa prościzna.. sprzęgła są w typowe a skrzynia normalna jak każdej innej hondzie.. tyle że sterowane silniczkiem.. koszta takie same więc.. a po za ram to się nie psuje..

ex1 23.06.2024 23:55

Cytat:

Napisał pałeł (Post 855585)
na głośnikach moze słychać prawidłowo w stereo na słuchawkach porażka az sprawdze w telefonie dokładnie ex1 gadasz tylko na prawym kanale dla mnie nie do wytrzymania popraw dzwiek aby był na obu kanałach twój głos bo nie da sie tego słuchac dłużej niż 20 sek albo zmien dzwiek na mono pewnie bedzie w odbiorze lepiej

noo niestety pogmerało się w mikrofonach i tak wyszło.. trzeba słuchać na jednym głośniku.. :)

Romano 24.06.2024 00:12

W CRF 1000 dopóki motocykl się toczy nie wbijesz N

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:14.