![]() |
Luz na tylnym kole
Ostatnio zauważyłem,że mam drobny luz na tylnym kole. Moto na centralnej podstawce, dwie łapy na oponie o ok 1mm wyczuwalnego luzu. Zostawić czy grzebać ? Jak grzebać to proszę o jakieś sugestie. Dzięki
|
Cytat:
|
I przyjrzeć się czy simmeringi trzymają.
|
A to nie te igielkowe lozyska przy dzwigienkach na wahaczu, lub wahacz? To bedzie drozej...
|
Cytat:
|
Chinol, masz u siebie w sklepie z łożyskami łożyska igielkowe z bieżnią zewnętrzną na 24,5 i śrenicą wewnętrzną pod wałek 17,5 mm? Bo takie właśnie idą do naszej afryki a ich koszt w sklepie z lożyskami japońskimi to ponad 100 zł za sztuke a do zawieszenia tylnego idzie ich 6 sztuk................ A współpracują one z 3 tulejkami po około 40 zł za sztuke (cena z Hondy PL).
|
Cytat:
|
17.5X24.5X22 Symboli nie ma bo nie są to łożyska katalogowe znormalizowane. Dlatego prawdopodobnie nie kupisz ich w sklepie z łożyskami...... :(
|
Ja tam jednak obstawiam, że to tylko łożyska w kole i to te dwa które zawsze siadają.... do tego sprawdź simeringi i myślę, że będzie gitara.
|
Ja oczywiście też tak obstawiam. Luz na dzwigienkach objawia sie luzem kola góra- dół - kolo pracuje wraz z wachaczem. Luz na łożyskach koła obserwujemy względem wachacza - Parę groszy i będzie ok.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:26. |