![]() |
Telefon Satelitarny
Tak się złożyło, że nabyłem telefon satelitarny działający w sieci Iridium. Moja propozycja - jeżeli ktoś planuje wyjazd i uważa, że telefon telefon satelitarny może być przydatny proszę o PW. Nie chcę żadnych opłat !! Jedynie potencjalny użytkownik musi sam sobie wykupić kartę pre-paid. Dodam że telefony sieci Iridium działają na całym świecie.
|
Brawo! Super sprawa.
|
Gratuluje pomysłu. Sam załatwiałem pare razy telefon i zawsze były z tym jakieś problemy.
|
Kokos, priva wysłałem.
Jadę sam i takie urządzenie da mi trochę poczucia bezpieczeństwa. Proszę o opinie i rady. Co, gdzie i jaka opcja najlepiej się sprawdza na dalekim wschodzie. Już trochę poczytałem, ale jest to dla mnie całkiem nowa i nieznana przestrzeń, więc nie wiem na co zwracać uwagę. Raczej pożyczenie niż zakup wchodzi w grę. Podos, Waldek, Chomik, Majo, Elwood, Lepi...do tablicy |
kierunek Bajkał, a potem przez Mongolie, Kazachstan do Biszkeku-pierwszy etap, a dalej to już z przyjaciółmi. Ale ten pierwszy etap sam.
|
Powiedz mi a do kogo Ty chcesz wydzwaniać? Jeśli masz zamiar trzymać się choćby mało uczęszczanych dróg to dasz radę bez. Trochę niepewności dobrze robi. Telefon często daje złudne poczucie bezpieczeństwa.
A sensownego nic nie poradzę. Bo się nie znam. |
Cytat:
|
Dwa lata temu wypożyczałem od nich i działał.
Nie pamiętam kwoty za wypożyczenie dziennie. Koszt rozmowy 1min 1$ Kolesie pytali mnie gdzie jadę i w zależności od odpowiedzi oferowali urządzenie. http://www.ts2.pl/pl/Kontakt-telefoniczny |
Korjar albo polphone (to chyba jedno i to samo) - kolega kupił tam parę urządzeń z których jest bardzo zadowolony. A tu taki link: http://www.polphone.pl/u/p3367_Telef...mm_GSP1600.php
Pozdrawiam. |
Wiem że z zasięgiem nie ma większego problemu, ale...ale są dwie szkoły;) Będę się lepiej czuł. Dzięki uprzejmości Kokosa telefon już mam. W jaki sposób się odwdzięczę jeszcze nie wiem, ale na pewno będzie wesoło:zdrufko:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:42. |