![]() |
Nordkap norwegia 2011
Witam,
Szukam kompanów na wyprawę. Z racji tego, że jeżdżę bandytą offroad niestety odpada - tylko asfalt. Planuję zrobić do 8000 km w 16 dni, termin: czerwiec/lipiec/sierpień. Trasa: Litwa, Łotwa, Estonia, prom do Helsinek, Finlandia, Norwegia - Nordkapp, Lofoty, może droga troli, pokręcić się w okolicy fiordów (zależy od przebiegu), Szwecja i tu opcjonalnie: albo prom do Świnoujścia, albo przez most do Danii, Niemiec i do Polski. Jestem z Poznania, przygotowania dla siebie już poczyniłem, więc jeżeli byłby ktoś zainteresowany - zapraszam. Planuję maksymalnie ograniczyć koszty - namiot i spanie na dziko gdzie się tylko da... nawet tam gdzie podobno nie można :P Żarcie z Lidla hehe |
[QUOTE=Nalewa;154741] namiot i spanie na dziko gdzie się tylko da... nawet tam gdzie podobno nie można.../QUOTE]
Nic mi nie wiadomo o takich miejscach w Norwegii. A motocykl jak najbardziej odpowiedni na tamte rejony, w przeciwieństwie do Afryki;) |
moi kolesie chca leciec chyba w czerwcu bo podobno najlepsza pogoda -chyba cos takiego narazie jest 2-3.oni leca kawasaki gtr 1400 i bmw gt 1300.tez cos ok 10 tkm i 2 max 3 tyg.
|
Cytat:
Problem polega na tym, że mam tylko 2 tygodnie wolnego, więc u mnie max 16/17 dni, no i niestety dopiero od czerwca do sierpnia :( Gdyby nie to, chętnie bym się z nimi zabrał |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
wszystko na kołach:) dookoła bałtyku:) ale nastawiamy się głwonie na norwegię i poszczegołne punkty w szwecji i finlandii
|
Orientował się ktoś o koszta takiego wyjazdu w wersji budżetowej?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:29. |