![]() |
h4 w afri
witam, mam pytanie, zmieniłem lampy w RD 04 na H4 i czy jest potrzeba instalowania przekażnika do świateł? zakupiłem podwójny od malucha i ewentualnie jak go wpiąć w układ? może ktoś to robił?
|
|
to już wiem, zanim zabrałem się do pracy przejrzałem wszystko, ale słyszałem że dobrze jest zamontować przekażniki do świateł aby odciążyć przełączniki na kierownicy dlatego pytam czy jest taka potrzeba a jak można to zrobić to jak wpiąć się w instalację.
|
Ja też się chętnie dowiem. Po 15kkm po przeróbce pierwszy raz styki mi nie zwarły i musiałem przeczyścić przełącznik.
|
tutaj chyba mistrz R2D2 pomóc najdokładniej będzie mógł albo już ktoś kto to przerobił
|
A najlepiej jakby ktoś fotkę podesłał gdzie są oryginalne umieszczone :)
|
można zamontować magiczną płytkę R2D2 zamiat przekaźknika, mniejsza i taka w sumie fajna jest a działać będzie
|
ja mam tak jak napisałem bez przekaźnika i nic się nie dzieje. :oldman:
|
1 Załącznik(ów)
Wersja z jedną żarówą święcącą na mijania
|
W takim razie Kubo pewnie niedługo się zacznie.
Kazmir - dzięki :). |
mam już patent jak wpiąć przekażniki w wersji na dwa światła mijania, jak podłączę to dam znać.
|
pamiętajcie, że płytka od R2D2 może za to działać, ale nie przeginajcie - ona nie ma chłodzenia więc może odparować. Jedna płytka na światelko i będzie git :)
Max obciążenie to o ile dobrze zrozumiałem R2D2 to 11A, ale brak dobrego chłodzenia i za duże obciążenie może spowodować uszkodzenie jej |
Cytat:
od marca narazie nic się nie stało. |
wiem już jak podłączyc przekażniki i wszystko działa jak talala, sprawdziłem to na stole i działa, zaraz to opiszę bo nie mam możliwości zrobić fotek.
kupujemy w sklepie motoryzacyjnym przekażnik zespolony z podstawą i okablowaniem do małego fiata ( każdy sprzedawca będzie wiedział o co chodzi) koszt przekażnika 28zł oraz kostkę na cztery przewody.Odłączamy w afri za tripem wiązkę odświateł, cztery przewody mała kostka. Przecinamy wiązkę w odległości około 12 cm od kostki i montujemy kostkę samiczkę a na drugiej części wiązki z rozwidleniem przewodów na reflektory kostkę samca. przewody z afri zielony masa i brązowy pozycyjne łączymy ze sobą w dolnej części kostek przekażnika, przewody od świateł mijania i drogowych łączymy z kostkami przekażnika niebieski z niebieskim a biały z zielonym( przekażniki mają inną kolorystykę przewodów) masę przekażnika wpinamy w kostkę z przewodem zielonym masy reflektorów, czerwony przewód zasilający wpinamy za bezpiecznikiem świateł lub podłączamy do aku poprzez bezpiecznik. podłączenie zajmuje około 2 godzin. u mnie już działa i przekażniki ładnie robią cyk, cyk. |
h4
A powiedzcie mi czy na sylikonie sie te lampy trzymaja? Nie wypadna? Jakiego uzywaliscie?
|
nie wypadną, ja użyłem BLACK SILICONE typ 273 , produkt USA, zakres temperatury od -73 c do +315 celsjusza, a trzyma tak mocno że problem to zeskrobać, jest twardy jak kauczuk
|
Dzieki!
|
Jakies nowe pomysly z tymi lampionami?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:01. |