![]() |
Assistance
Witam,
szukam ubezpieczyciela, u którego mógłbym wykupić ubezpieczenie assistance ( najlepiej z opcją ew. transportu do PL) w przypadku wyjazdu do Rumunii. Może ktoś z Szanownego Koleżeństwa mógłby pomóc? Konrad |
W PZU wykupiłem na 2 tyg. z full opcją za 93zł, na szczęście nie musiałem korzystać
|
Alo!
Właśnie mi Kumpel Pozaforumowy wrzucił na emila co następuje: jeszcze jedno, bo przed chwilą przeczytałem. Jeden z kolgów (nie wiem czy to przypadkiem nie kolega Konrad D.) na forum AT zapytuje o assistance na Rumunię. ponieważ jestem leniem a rejestracja na forum przekracza moje możliwości intelektualne, przekaż mu proszę ode mnie, że PZU powinno załatwić sprawę od ręki i bez problemu. Ja przedwczoraj wykupiłem wariant super mega hiper duper lux na miesiąc za całe 72 zł. Daje to ubezpieczenie przez 4 tygodnie w CAŁEJ Europie. Nie wydaje mi się, żeby była to wygórowana kwota. A ponieważ jestem raczej miętki niż twardy a na dodatek nerwowy, to kupiłem sobie w ten sposób dodatkowego uspokajacza. Ale można też za jakieś 5 dych kupić wariant standard a za pozostałe 3 dychy - prawie 8 win i wyjdzie na to samo. Transportu do PL raczej nie ma w żadnej opcji, ale koszty naprawy transport częsci, przymusowe noclegi itp duperele już są. Zdrowia! :hello: |
czy za kolejne 12 zl mozna rozszerzyc na CALA Azje? Kol. Izi bylby zadowolony jakby mogl 20 kg czesci zostawic w domu...
|
WARIANT LUX W ramach wariantu lux PZU S.A. gwarantuje organizację i pokrycie świadczeń i usług określonych w wariancie standardowym, wymienionych w § 9 oraz dodatkowo:
|
Dokupiłem sobie dzisiaj do OC (w PZU) usługę Asistance Standard na PL. 39 zł to kosztuje, obejmuje pomoc w razie awarii, braku paliwa itd.
Z absurdów: pomoc dostaniemy, a i owszem ale jak awaria przydarzy się nam w promieniu powyżej 50 km od miejsca zamieszkania :dizzy: Czyli jak wyskoczę na małą przejażdżkę np. 40 km od chałupy i cuś mi się przydarzy, to będę moto wypychał w kierunku przeciwnym do miejsca zaieszkania, żeby znaleźć się w ichnim pasie ochronnym :haha2: |
Dzięki za tyle informacji !!!
Do Huberta: pewnie jestem upierdliwy, ale w zacytowanym cytacie jest mowa początkowo o pojeździe, a następnie o samochodzie. Jestem upierdliwy, gdyż kiedyś miałem kłopoty właśnie dlatego, że nie byłem upierdliwy i panienka orzekła, że samochód to samochód, a nie motocykl:mur: |
Temat pewnie już trochę latek ma więc odświeżam.
Gdzieś pisano o motoassistance, ale nie mogę namierzyć. Wiecie kto teraz ma rozsądne moto-asistance na Europę? Warta i Alianz odpada, bo trzeba mieć u nich OC lub AC. :mad: |
PZU umowa roczna bez oc w tej firmie 260zł a jak masz oc 195zł.
|
Sprawdzałem i w PZU na 60 dni jest 167 Pln.
|
Cytat:
|
|
Fakt.O necie nie pomyślałem :dizzy: Na wybranych stacjach bp ponoć też to kupi.
|
ADAC ok.85 euro za cały rok na PL i Europę.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:29. |