![]() |
Wyprz w Intermotors
Znalazłem na innym forum - może komuś się coś przyda
http://www.intermotors.pl/pliki/File...gazetka_ok.pdf |
tylko połowe z tych rzeczy nie ma a jak sa to 1-2 szt i nie w tych rozmiarach co bys chciał
|
Cytat:
|
Coś o sklepie i butach ALPINESTARS SCOUT WP
Kupiłem w styczniu za 650 zeta, teraz 1299 zł (sic...) Po dwóch założeniach okazało się że plastikowa klamra nie trzyma więc wysłane do reklamacji 19.03.2012r. do intermotors / intercars odpowiedź dostałem 25.04.2012r. (pismo z 23.04.2012r.), że reklamacja nie uznana... Na razie poszedłem po pomoc do Miejskiego Rzecznika Konsumentów, jak to nie pomoże pozostaje Sąd bo trochę terminy im się omsknęły...a 650 zeta na ulicy nie leży (teraz 1299 zł.). Buty i sklep oceńcie sami! |
Jesteś raczej na wygranej pozycji. Brak odpowiedzi w 30 dni oznacza automatyczne uznanie reklamacji. Przynajmniej tak było jak mój kolega reklamował kurtkę. Dostał zwrot kasy.
pzdr brenek |
Ja wczoraj u nich byłem pytac o kask fly z szyba i acerbisy impacty przymierzyc.I Obsluga marna,nie zalezy im na kliencie,ani na tym zeby coś sprowadzić.Proponuja jakies ochlapy,ktore in zostaly za czasow okraglego stolu.
Koles woli w internecie chatowac....A rzeczy ze strony, to moze z 15% max oferty maja... (komentarz: nie polecam,nie pojade tam) |
rubin i ci nie mieli tego Flya z szybą??
|
Cytat:
|
Byłem u Rumii w zeszłym roku i chciałem tylko rękawiczki enduro. Było ich trzech, wszyscy siedzieli przy kompach niezwykle zajęci. Popatrzyli na siebie, ale nikt nie ruszył dupy z krzesła. Któryś z nich odpowiedział - "nie ma".... Macie pojecie, w sklepie motocyklowym nie ma rekawiczek enduro... żadnych? Wkurzony wyszedłem i nie wróce...
|
Cytat:
Cytat:
U nas jak na forum zapytasz o cokolwiek, to od razu sprzedawcy mówią, że no problem, albo już zamówione i za "chwilkie będzie" -:) "dziwny jest ten świat" :) jak śpiewał Czesław |
Kiedyś kupiłem w sklepie intnternetowym ortezy (WEBy). Towaru nie było na stanie, a o kasę musiałem się upominać :( - fakt, że otrzymałem co do grosika.
|
W Sosnowcu nie ma takich problemów koleś stara się by sprzedać i to bardzo zresztą sam mówi że ma plan do zrobienia więc jak nie zrobi to nie zarobi.
|
Cytat:
Moze tam sprobuje. |
Może powinno sie zrobić w "doklejonych" liste sklepów i warsztatów (mechaników) które należy omijać szerokim łukiem, bo kasy i czasu szkoda. I tak samo w drugą stronę sklepy i warsztaty (mechanicy) polecane.
|
Wywoła to znów niepotrzebna burze moim zdaniem.
Nigdy nie zna sie do konca relacji dwóch stron które biora udział w konflikcie. Cytat:
|
No niby tak, ale jeżeli wypowie się kilka osób w podobnym klimacie , to już daje do myślenia (czy pozytywnego, czy negatywnego) wiadomo, że mogą się znaleźć pieniacze, którzy będą pisać bo czekali 5min za długo, albo trafili na zły dzień mechanika ;)
Od kilku lat śmigam LR i powiem szczerze, że gdyby na forum LR znalazłbym takie taki wątek, to zaoszczędziłbym mnóstwo kasy i nerwów. Wiem, wiem wiedza kosztuje :):):) |
Po 5 miesiącach dostałem zwrot gotówki za buty, oczywiście pomimo że w regulaminie jest "koszty przesyłki zostaną zwrócone" ja dostałem zwrot z faktury, a i to zapewne dzięki pomocy Miejskiego Rzecznika Konsumentów. Z całego serca odradzam kupowanie w sklepie internetowym!
|
Ja tam w ogóle jeżeli chodzi o intermotors czy bardziej intercars to powiem że wszystko jest pięknie dopóki nie ma reklamacji.
Mi odrzucili już akumulator który dosłownie wybuchł po 2 miesiącach użytkowania , tak samo oponę do ciężarówki jak bąble wyszły na bokach . I nie udało się w żaden sposób wygrać ;/ |
e tam ;) moje rekawiczki rozpatrzyli szybciutko - zwrot kasy.
|
Jak ktoś coś chce z IM to polecić mogę zakupy przeze mnie. Oprócz zniżek, mam też swojego człowieka w IM wiec np walka z reklamacjami nam nie straszna :Thumbs_Up:
|
Jest kolejna edycja "Ale urwał": http://intermotors.pl/news.php?id=1349423249. :blues: Zamówiłem już trochę gratów do przymiarki i odziwo rozmiary/kolory były z tego co chciałem. :Thumbs_Up: Polecam też pogrzebać w Outlecie: http://outlet.intermotors.pl/pol_m_K...oad-17909.html Np. Astarsy Tech 8 z 1800 na 699, tech 6 po 399zł, kurtki Astarsa endurowe po 399, turystyczne od 519...itd. Tylko przy wyborze kategorii zaznaczać opcję "tylko dostępne", ograniczy wybór do tego co powinno być fizycznie na magazynach. ;) Oczywiście często pojedyncze rozmiary i kolory są dostępne, ale zawsze można coś upolować. ;)
|
Ooo spodnie wreszcie znalazłem dla siebie - dzięki majki za informacje.
|
Z ciekawostek: karbonowy neck brace Alpinestarsa za 599zł, tylko rozmiar S.
http://outlet.intermotors.pl/product...-czerwony.html |
Cytat:
Generalnie sporo rzeczy mają w magazynie ale sporo sprowadzają z Polski z innych sklepów - więc trzeba sie dowiadywać czy coś jest na miejscu. Ceny naprawdę dobre i sporo sprzedają :) więc trzeba się spieszyć. Np http://outlet.intermotors.pl/product...-bialy-XS.html Ale jest tylko xs Troche myślałem o : http://outlet.intermotors.pl/product...ozmiar-XL.html Ale deko za duży a L ki nie ma |
Ja dziś zamowiłem Tech6 za 385 zł :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Ruch jest taki, że mając w ręku daną rzecz możesz nie zdążyć jej kupić, bo ktoś w necie kliknie i już Ci nie będą mogli sprzedać na miejscu...tak miałem z rękawiczkami. :dizzy: |
Zamówienie złożone w oddziale, na dostawę szpeju.
Majki trochę mnie przestraszyłeś z tym klikaniem, bo wobec tego nie wiem czy moje buty dojdą :( Martwię się bałdzo. |
Nie ma co się martwić. jeżeli zamówienie przeszło przez system to powinny przyjść (to jest właśnie to klikanie;)). ale zawsze istnieje rydzyko, że nie znajdą towaru w magazynie... :p Spoko, ja wczoraj kupiłem wszystko co chciałem, więc się da. ;)
|
Cytat:
|
Tośmy się minęli, ja o 18 ruszyłem z Łopuszańskiej, byłem tam gdzieś 20min później...
|
Ja też się trochę doposażyłem ale przez neta. Na stronie wszystko było na stanie ale kolejnego dnia dostałem maila że części towaru juz nie ma. Tak że z części musiałem zrezygnować a część zamieniłem na coś innego. Mam potwierdzenie że już wszystko jest i czekają na dostawę. Mam nadzieję że wszystko dojdzie.:drif:
|
Odebrałem dziś Alpina Tech 6 - białe - cena 385 zł :) Trochę przybrudzone, ale chyba leżały w magazynie.
Idealne!!!! Szkoda, że kurtki z Gore nie udało się wyhaczyć :( |
Kupiłem klikając. Czekam tydzień i paczki niet. Maile wracają jako niedostarczone, telefonów nikt nie odbiera. Oni wogóle istnieją?
|
Cytat:
Wybrałeś dostawę DHL ? - daj na pw swoje namiary sprawdzę czy nadali |
Cytat:
|
daj pw - ale ja mogę tylko zobaczyć czy wysłali - ja pracuje w DHLu
|
Byłem wczoraj u nich na Łopuszańskiej, w sklepie tłumów nie ma.
|
Po ponad tygodniu nie ma paczki. :mad:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:38. |