Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hamulce, kola, opony (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Poszukiwana MICHELIN Sirac 90/90 - 21 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=11715)

wrubel 02.01.2012 23:31

Poszukiwana MICHELIN Sirac 90/90 - 21

Witam

czy ktoś ma pomysł gdzie mogę kupić oponkę
MICHELIN Sirac
90/90 - 21 54S TT
przeczesałem neta i wszędzie niedostępna, zakończyli produkcję czy coś w tym stylu????
z pomoc z góry dziękuję:bow:

pzdr

W.

Mirek Swirek 02.01.2012 23:32

Jest taki gościu na forum, Hubert sie nazywa. Jego zapytaj. Prosze.

wrubel 03.01.2012 03:45

wysłałem maila czekam na odpowiedź ale może ktoś jeszcze ma pomysły????

zombi 03.01.2012 04:36

Poszukaj w necie kiedyś ściągałem z jakiejś firmy wysyłkowej z Berlina. Wysłali mi od razu do serwisu :).
W zeszłym roku brałem od Huberta i jestem b.zadowolony :D

puntek 03.01.2012 08:59

daj znać jeśli Hubert powie że nie ma...

Marcin-BB 03.01.2012 09:20

A tu zaglądałeś:
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=11702

hubert 03.01.2012 11:21

Spokojnie nie ma co wpadać w panikę, Sirac jest nadal produkowany. W tej chwili trudno mi powiedzieć kiedy będzie nowa dostawa bo firma, w której się zaopatruję w Michelina nie pracuje do 9 stycznia.

Trzeba się też liczyć z tym że chwilowo może być problem z dostępnością opon bo stare zapasy się kończą a importerzy czekają na to co będzie się działo z kursem euro. W tej chwili nikt nie będzie robił dużych dostaw bo może się okazać że zanim sezon się zacznie na dobre euro spadnie i zostaną z drogim towarem. Jeśli kurs euro nie spadnie trzeba się liczyć ze wzrostem cen około 10 %.

simi81 03.01.2012 21:13

Cytat:

Napisał wrubel (Post 213267)
Witam

czy ktoś ma pomysł gdzie mogę kupić oponkę
MICHELIN Sirac
90/90 - 21 54S TT
przeczesałem neta i wszędzie niedostępna, zakończyli produkcję czy coś w tym stylu????
z pomoc z góry dziękuję:bow:

pzdr

W.

Po co Ci opona która nadaje się tylko do powieszenia nad kominkiem ???

Cynciu 03.01.2012 23:20

Cytat:

Napisał simi81 (Post 213415)

Może chce ją powiesić nad kominkiem :haha2:

hubert 04.01.2012 16:28

Cytat:

Rozwiń swoją myśl proszę :)

ablos78 04.01.2012 17:48

Na siracach jechali rajd maroka,więc nie tylko służy do wieszania nad kominkiem.

zombi 04.01.2012 18:36

Sirac to jest bardzo fajna opona na asfalt i lekki szuterek. Zupełnie tak jak Trampek czy Afri. W innym przypadku proponuję zmienić opony na bardziej terenowe razem z motorem :D

jorge 04.01.2012 23:21

Sirac czy anakee, która lepsza?. Cena prawien ta sama. Anakee w historii forum lepiej oceniane, mimo ze wyglada niby mniej offowo. Ja zrobiłem trochę błota na nich i nie narzekam. Ale ja cienki jestem :D

Mirek Swirek 05.01.2012 01:20

Cytat:

Napisał zombi (Post 213596)
Sirac to jest bardzo fajna opona na asfalt i lekki szuterek. Zupełnie tak jak Trampek czy Afri. W innym przypadku proponuję zmienić opony na bardziej terenowe razem z motorem :D

Brawo. Chyle czoła:bow:

Cytat:

Ja też poprosze o rozwijanie ;) Czyżby E07 była lepsiejsza Twoim zdaniem ?:D

Jak se zdejemne tego Siraca z felgów to se go powiesze nad kominkiem, wcześniej zaś wybuduje se sobie kominek, bo honorowe miejsce zajmnie tam opończa ta wraz z całą elytą opon zjeżdzonych przeze mnie.
Wiecej juz nic nie powiem, bo zgryźliwcem jestem (przepraszam ta pogoda jakoś tak na mnie działa a i brak warkotu motóra) a ' simi81 ', może się pokusi o wypowiedź, może jest coś o czym nie wiem, chętnie nauke wyniosę.

Cytat:

Napisał jorge (Post 213650)
Sirac czy anakee, która lepsza?. Cena prawien ta sama. Anakee w historii forum lepiej oceniane, mimo ze wyglada niby mniej offowo. Ja zrobiłem trochę błota na nich i nie narzekam. Ale ja cienki jestem :D

Anakee-a miałem na bokserce, Sirac-a na Xrv. CycATą niemką przez chwile w wilgotności miałem ciężko, na utwardzonej polnej drodze i czarnym, klasa :Thumbs_Up: Na Afrze, po suchym z Suchym ganiałem wszędzie, bez kopnego piachu, super. Schodzenie opony to indywidualna sprawa, więc daruje sobie, zależy kto ile pary ma w garści i w użytku hebli. Oponki dwie polece śmiało każdemu bez wzgledu na stopień zaawansowania w jeździe bardziejjj, niż kuszące dobrą cenką plajsticzki. Bez urazy dla fanów poszczególnych marek. A tak w ogole to też słaby jestem :D

simi81 05.01.2012 22:39

Co prawda przejechałem dopiero 98 kkm na trampku, a na siracu 14 kkm,ale więcej tego nie założę i będę odradzał wszystkim. No chyba, że wozi się motocykl na lawecie :D
Sirack jest śliski na mokrym, a w terenie się zapycha, nawet duże prędkości go nie czyszczą.
Lepiej kupić anaki, na asfalcie miodzio w terenie waleczność porównywalna do siraków (jedne i drugie nie mają kostek po bokach).

Na e07 byłem na elefancie(co prawda śnieg nie dopisał) i w Maroko i pojadę jeszcze na nich na Kolski . MOIM SUBIEKTYWNYM zdaniem ta opona jest najlepsza dla mojego stylu jazdy.

To wszystko, zamiast nabijania postów wolę nawijać kilometry:D

http://www.youtube.com/watch?v=DtYkO1oh1z4

wrubel 06.01.2012 02:47

balem sie ze rozpocznie sie dyskusja o oponach...
mam sirac z tylu i jestem baaaardzo zadowolony dlatego poszukuje calego kompletu
odezwe sie hubercie w przyszlym tygodniu, ale jak bedziesz mial w tym rozmiarze to biore w ciemno, sorry za brak polskich liter ale pisze z niemieckiej klawiatury
pzdr

walek 07.01.2012 21:48

może interesowały by Ciebie uzywki kupione nowe w tamtym roku i z ok 5tys przebiegiem?? jak zainteresuje Cie temat to podesle Ci fotki .Jakby co pisz na priv .Cena za obie 300zl.

wrubel 08.01.2012 02:25

dzięki walek ale nie skorzystam :)

kupię nówki od Huberta :) (jak już będą dostępne)

Mirek Swirek 09.01.2012 13:48

Cytat:

Napisał simi81 (Post 213876)
Co prawda przejechałem dopiero 98 kkm na trampku, a na siracu 14 kkm,ale więcej tego nie założę i będę odradzał wszystkim. No chyba, że wozi się motocykl na lawecie :D
Sirack jest śliski na mokrym, a w terenie się zapycha, nawet duże prędkości go nie czyszczą.
Lepiej kupić anaki, na asfalcie miodzio w terenie waleczność porównywalna do siraków (jedne i drugie nie mają kostek po bokach).

http://www.youtube.com/watch?v=DtYkO1oh1z4

Simi81 nie pisz głupot. Lepiej faktycznie nawijaj te kilometry.
Która opona nie jest śliska na mokrym? To raz.
Dwa. Opony użytkuje się zgodnie z przeznaczeniem.
Trzy. Nie napisałeś nic o Twoim przebiegu na Anakach, więc skąd porównanie i ta waleczność niby?

Jeśli odezwie się Hubert to powie Tobie, że w zasadzie Anakee i Sirac to bardzo podobne opony.

Na koniec powiedz mi, że 07 się nie zapycha :haha2:. Chwalisz ją bo jest twarda i tania i robisz na niej przebiegi. Jest dwa razy śliższa ze wzgledu na mieszanke gumy i kształt protektora od Sirac-a, mówie o czarnym. W błocie obie są do bani.

Tyle w temacie i NIE TWORZYĆ MITÓW. pozdro.

simi81 14.01.2012 20:46

Na anakach zrobiłem 6 kkm.
E07 naprawdę dobrze się czyści,
Co do waleczności w błocie możesz zapytać Artura::haha2:
https://picasaweb.google.com/transal...12622815613394

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:34.