Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Jasna Góra 2012 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=12437)

grucjano 04.03.2012 13:06

Jasna Góra 2012

Czy w tym roku ktoś z afrykanerów zjawi się na otwarciu sezonu na Jasnej?

giblas 04.03.2012 13:44

Ja się wybieram.

Wegrzyn 04.03.2012 14:22

Ja wstępnie też :)

ATomek 04.03.2012 15:28

Do wiadomości wybierających się w tym roku na Zlot Gwieździsty do Częstochowy, zamieszczam plan organizatora, jakim jest od 2004r
MIĘDZYNARODOWY MOTOCYKLOWY RAJD KATYŃSKI.
Warto wiedzieć kto, gdzie i po co zaprasza :).

"Rozpoczęcie Sezonu Motocyklowego w 2012 roku, IX Zlot Motocyklowy im. Księdza Ułana, Zdzisława Peszkowskiego, Jasna Góra 2012, odbędzie się w dniach 14-15 kwietnia.

35 tys. motocykli i 50 tysięcy uczestników, to bilans policji z zeszłego zlotu.

W sobotę 14 kwietnia:

O godz. 14:00 w sali Św. Józefa, będzie pokazany film “HISTORIA ROJA”
i spotkanie z twórcami filmu. Więcej szczegółów http://www.historiaroja.pl/

18:00 w sali Ojca Kordeckiego, koncert Lecha Makowieckiego i wspólne śpiewanie polskich pieśni żołnierskich.

21:00 Apel Jasnogórski.

W niedzielę 15 kwietnia

od bladego świtu zbieramy się na Górce Przeprośnej (namioty można rozstawiać już w sobotę)

10:00 ruszamy do Jasnej Góry.

O godzinie 9:30 droga na Górkę Przeprośną od strony Częstochowy będzie zamknięta. Spóźnieni motocykliści gromadzą się na Starym Rynku, przyległych ulicach i dołączają na końcu kolumny. Niedopuszczalne jest włączanie się do jadącej kolumny. Jest to niebezpieczne.

Jesienią ubiegłego roku na jasnogórskich błoniach przeprowadzono renowację trawy. Ponad 50% powierzchni będzie w tym roku niedostępna dla motocyklistów.
Policja częstochowska przygotuje zastępcze parkingi na przyległych do Klasztoru ulicach. Gorąco Was proszę, nie zniszczmy tej pracy, nie wprowadzajmy motocykli na ogrodzone miejsca. Za rok, na X Jasnogórskim Zlocie, całe błonia będą już dla nas dostępne, będzie jeszcze piękniej.

O 12:00 Msza Święta.
- Kazanie wygłosi ks. płk Sławomir Żarski

Podczas zlotu, tak jak każdego roku, będzie przeprowadzona zbiórka pieniędzy dla najbiedniejszych z nas, dla Polaków którzy pozostali na Kresach Rzeczypospolitej. Jeżeli dasz co najmniej 20 zł. otrzymasz pamiątkowy znaczek. Znaczek można otrzymać tylko podczas trwania Zlotu, od wyznaczonych motocyklistów którzy będą mieli identyfikator a pieniądze będą wkładane bezpośrednio do puszki.

Proszę również o przywiezienie zabawek dla dzieci z sierocińców na Kresach Rzeczypospolitej.

Policję częstochowską wspierają kluby motocyklowe –
KNIGHT RIDERS – LODZ –

i
PROSPECT GREMIUM MC - Czestochowa -
Im należy się podporządkować na na Jasnogórskich Błoniach i na Górce Przeprośnej.

Przypominam że podczas trwania zlotu, na Jasnogórskich Błoniach i na Górce Przeprośnej, niedopuszczalny jest jakikolwiek handel i promocja polityczna.

I jeszcze jedna prośba – jeżeli nie potrafisz zachować się w kościele - nie przyjeżdżaj – Jasnogórski Zlot nie jest dla Ciebie."

A.Twin 04.03.2012 16:27

Planuję być.

lukasz_vip 04.03.2012 18:53

LUBLINIEC jak zawsze co rok obowiązkowo ;]

Kuba 04.03.2012 19:36

gdzie to?

daro 04.03.2012 21:09

Napisał Tomek "Warto wiedzieć kto, gdzie i po co zaprasza"
Dodam od siebie, bo już wiele widziałem.
Żeby wszyscy czuli się dobrze na uroczystym rozpoczęciu sezonu . Nie przeszkadzało im kazanie w obronie ojczyzny, a przeszkadzało picie piwa i jedzenie w czasie mszy .
Zamieszczam piosenkę Lecha Makowieckiego która określa też charakter spotkania, zwiększy świadomość uczestników i pozwoli podjąć włściwą decyzje.
http://www.youtube.com/watch?v=6gfbf9wevR0

Daroo 04.03.2012 21:30

jakby nie patrzec to jest Msza ŚW i trzeba zachowac odpowiedni szacunek i zachowanie przez to 1,5h ale byłem w tamtym roku i debili nie brakowało którzy przyjechali dla lansu i pogadac. W tym roku tez się wybieramy razem z afrykanczykami z Kalisza i nie tylko.

next22 05.03.2012 13:20

Cytat:

Napisał Daroo (Post 225183)
jakby nie patrzec to jest Msza ŚW i trzeba zachowac odpowiedni szacunek i zachowanie przez to 1,5h ale byłem w tamtym roku i debili nie brakowało którzy przyjechali dla lansu i pogadac. W tym roku tez się wybieramy razem z afrykanczykami z Kalisza i nie tylko.

Dobrze gadasz zawsze i wszędzie trzeba wiedzieć jak się zachować aby nikogo nie urazić .
Pojadę i w tym roku ale coraz bardziej mi nie leży ta impreza

robertG7 05.03.2012 13:32

Cytat:

Napisał next22 (Post 225294)
Dobrze gadasz zawsze i wszędzie trzeba wiedzieć jak się zachować aby nikogo nie urazić .
Pojadę i w tym roku ale coraz bardziej mi nie leży ta impreza

To po co jedziesz i w tym roku?

Nie leży, bo coraz bardziej patriotyczna?

don_Pedro 05.03.2012 13:53

Cytat:

Napisał ATomek (Post 225122)
Przypominam że podczas trwania zlotu, na Jasnogórskich Błoniach i na Górce Przeprośnej, niedopuszczalny jest jakikolwiek handel i promocja polityczna.

Rozpoczęcie sezonu na Jasnej Górze robi ogromne wrażenie. Za pierwszym razem. Pielgrzymowałem tu 4 razy z rzędu. Byłem zawiedziony, że ubiegłoroczna homilia nie uczyła, jak stać się lepszym (duchowo) motocyklistą. Nie spodobało mi się, że ktoś interpretuje moje intencje. Osoba głoszącego kazanie daje nikłą nadzieję, że w tym roku będzie inaczej. Z całym szacunkiem dla organizatorów, chętnie ustąpię miejsca innym i pojadę uczestniczyć we mszy św. w cichym, wiejskim kościółku.

Wegrzyn 05.03.2012 14:42

Cytat:

Napisał robertG7 (Post 225295)
To po co jedziesz i w tym roku?

Nie leży, bo coraz bardziej patriotyczna?

Z patriotyzmem to raczej niezbyt wiele ma wspólnego... To ma być msza święta i chwila wyciszenia, a nie bełkot w kazaniu i wciskanie propagandy.

Rychu72 05.03.2012 15:46

Po ostatniej mszy w Częstochowie i małym niesmaku myślę, czy nie pogadać z księdzem motocyklistą z Prudnika i nie zorganizować mszy.
Klimat fajny, bo msza odbywa się w grocie. Byłoby raczej kameralnie dla niewielkiej ilości motocykli, bo miejsca tam dużo mniej niż w Częstochowie.
Co roku są tam zloty i takie msze się odbywają.

Daroo 05.03.2012 16:39

Panowie ostatnio było w nawiązaniu do Smoleńska, wiec mysle że w tym roku bedzie ok.

ATomek 05.03.2012 17:50

Cytat:

Napisał don_Pedro (Post 225297)
... Nie spodobało mi się, że ktoś interpretuje moje intencje. Osoba głoszącego kazanie daje nikłą nadzieję, że w tym roku będzie inaczej...

Cieszę się, że zwróciłeś na to uwagę.
Dla tych, co jadą na kazanie:
W zeszłym roku był to ks Małkowski. Wystarczyło czytać ze zrozumieniem i nie byłoby nagle zawodu z jego stałych socjologicznych wywodów.
To nie jest wątek z żalami, jak było w 2011.

W tym roku zaproszony jest ks. płk. Żarski, Zastępca Biskupa Polowego WP. Znam go od lat osiemdziesiątych i do dziś szanuję za stałość poglądów i wartości.
Nie wiadomo, jaki będzie temat kazania.
Wiemy, jakie konsekwencje poniósł za homilię w czasie mszy z udziałem prezydenta, w Święto Niepodległości w 2010. Warto posłuchać tego kazania, wiedzieć, co się po nim stało i samemu ocenić.

http://youtu.be/080NZ0uW8qI

Agitacja na zlot, ani polemika o wartościach nie jest moim celem.
Wątek czytają Ci, których to interesuje i chodzi mi o ich świadomy wybór.
Życzę wszystkim, żeby znaleźli właściwą sobie formę uczestnictwa i wrócili z powiewem wiosennej świeżości. :)

mirass 06.03.2012 00:33

my z Bydzi się tyż wybieramy :)

Ikar 06.03.2012 01:54

jak nie sypnie śniegiem albo lunie dyscem to się wybieram, z KRK w niedzielę rano

Leon 06.03.2012 02:06

ATomek, z całym szacunkiem ale biskup polowy, kapelan, cała instytucja kościoła + wojsko coś nie ten teges... to tak off top trochu

ATomek 06.03.2012 12:48

Leon. Nie mam patentu, ni monopolu na wiedzę w tych tematach. Po prostu obserwuję i interesuję się długo, zanim zbuduję swoją postawę wobec jakichś wartości. Lubię wzorce osobowe i akurat w tym wątku pojawiają się postacie księży 'fachowców'.
Samo słowo 'ksiądz' jest nietypowe, trudne na tym Forum. Dobrze, jak się pojawia w kontekście dalekiej wyprawy motocyklowej. O! Przyjmie po nocy, gdzieś, poza cywilizacją, gdzie da schronienie, jeszcze flaszkę postawi, bo jest :Thumbs_Up:. Zresztą, sam dziduje na motocyklu i nawet zrobi zlota :). A na kazaniach powie o trudach motocyklowego życia. Swój chłop!
Fajny temat na inny temat, bo tak wielu jest wśród nich podróżników, pasjonatów przeżyć lub wiedzy. Jak jest Człowiekiem- mówić o nim, brać przykład, jak Dziadem- :vis:

Pomysłodawcą Rajdów Katyńskich i w konsekwencji Jasnogórskiego Rozpoczęcia sezonu jest Ks. Zdzisław Jastrzębiec Peszkowski.
To jego zawołanie miałem w swojej forumowej stopce od pierwszego dnia na tym Forum, do niedawna. W jego ustach "Alleluja i do przodu" brzmiało należycie. Niestety mocno nadużyte w czasie przez innych, straciło swój pierwotny wydźwięk, który zawsze będę pamiętał z pierwszych zlotów na Jasną Górę od 2oo4. To Ks. Peszkowski witał nas herbatą z wojskowego termosu, na częstochowskim rynku, gdzie w deszczu się spotkaliśmy. Wystarczyło zamienić z nim zdanie i było wiadomo, że to wielki Polak. Dawny ułan, więzień Kozielska, żołnierz Andersa na całym wojennym szlaku i dopiero po latach ksiądz, kapelan domowy papieża, duszpasterz harcerzy, inicjator pamięci Rodzin Katyńskich w Golgocie Wschodu i budowy Memoriałów w Katyniu, Charkowie, Miednoje.. Do końca człowiek, z którym każda rozmowa była lekcją dobrego wychowania i patriotyzmu.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zdzis%C5%82aw_Peszkowski

Tak zwykle jest, że komuś trzeba zaufać.

To też trochę odpowiedź na mieszanie się , powiązanie kościoła z codziennym życiem. I odpowiedź na pytanie, czy choćby samo miejsce zlotu, mocno zakotwiczone w naszej historii upoważnia do nawiązania do ważnych tematów. Później robi się z nich agitację polityczną, patriotyzm inaczej i takie tam.
Kiep ten, kto nie ma swego zdania i daje się urobić.
Są wartości ponad wszystkie, które każdy z nas musi wybrać, bo jesteśmy ludźmi wolnymi. Amen :)

czosnek 06.03.2012 12:53

Panowie, bardzo bym prosił aby ten wątek nie zamienił się w dyskusję religijno-polityczną. Wątek dotyczy zlotu i niech takim pozostanie.

daro 06.03.2012 13:22

Tomek , nic dodać nic ująć :Thumbs_Up:
Może tylko tą piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=rQSdONgTPeA
Czosnek nie będzie dyskusji religijno - politycznej. Wszystko zostało powiedziane.
Dyskutowaliśmy tylko o świadomym uczestnictwie lub o świadomym nie uczestnictwie. Co by wszyscy byli zadowoleni i rozpoczeli sezon tak jak chcą. Nie przeszkadzając sobie na wzajem.

ATomek 07.03.2012 12:42

Grucjano! I ja się wybieram! :)

Moja propozycja wspólnego spotkania to sobota, po Apelu. Jedziemy na Przeprośną Górkę, stawiamy namioty, grzejemy przy ognisku świńską kiełbasę i mszalne wino :)
Z rana Grucjano prowadzi nas swoimi ścieżkami :at:, wracamy na mszę.

grucjano 08.03.2012 23:21

To świetnie w końcu kogoś poznam z branży :D jak już kilka osób sie zadeklarowało :) To w sumie będzie mój pierwszy zjazd :)

Cytat:

Napisał ATomek (Post 225828)
Grucjano! I ja się wybieram! :)
Z rana Grucjano prowadzi nas swoimi ścieżkami :at:, wracamy na mszę.

Moje ścieżki jeszcze nie istnieją :D bo moto kupiłem z końcem roku 2012 i jeszcze się drogi nie utarły :D ale przypuszczam ze wszyscy polecą na OLSZTYN na zamek , Złoty Potok i takie takie...coś sie wymyśli raczej nie powinno wiać nudą :PP

tak na marginesie to najprawdopodobniej w ogóle nie będzie się dało wjechać na błona przed szczyt Jasnogórski;/ dzisiaj tam przechodziłem iż wracałem z Intermotorsa ;/ i prawie cały plac jest po ogradzany i trawa posiana ;/ wiec powątpiewam ze do 14-15 kwietnia coś z tego będzie ...

A co do umówienia się to myślę ze wszyscy z Forum się jakoś spotkamy, Ci co oczywiście się zjawia... ja się jeszcze dokładnie zapoznam z rozkładem całego dnia, bo tak generalnie to nie planowałem planować :D :dizzy:

Miętus 11.03.2012 18:42

Będę jak co roku.

rubin 11.03.2012 21:11

od kiedy smigam na afri, to jestem tam co roku,z roznymi ekipami... w tym roku raczej tez podjade w niedziele

Czarek40 13.03.2012 01:20

Cytat:

Napisał czosnek (Post 225541)
Panowie, bardzo bym prosił aby ten wątek nie zamienił się w dyskusję religijno-polityczną. Wątek dotyczy zlotu i niech takim pozostanie.

Nic z tych rzeczy...
Cz-wa to jedno z unijnych miast!!! Miasto kultu religijnego...
to troszkę stary film ale nadal aktualny..

A tu muzyka która pasuje do klimatu alei NMP w NASZYM mieście..
http://bjcs8730.wrzuta.pl/audio/9RIA...top_-_na_oslep

;)

Ikar 13.03.2012 23:04

spoko, fajny filmik

falcon500 15.03.2012 23:43

Uwaga !! Własnie dostalem newsa ,że w tym roku organizatorzy , czyli Stowazyszenie Miedzynarodowy Rajd Katyński przenosi w tym roku zlot do Gietrzwałdu koło Olsztyna.

falcon500 15.03.2012 23:48

1 Załącznik(ów)
wspomniany news

ATomek 16.03.2012 00:00

JASNA GÓRA 2012 w GIETRZWAŁDZIE

No i się narobiło.
Każdego roku zapraszając w imieniu organizatora podkreślałem, że zlot, o którym tu mówimy, jest bez komercji. I osobiście uważam, że odróżniało go to od całej masy innych.
Kilka lat temu pojawił się w Częstochowie w tym samym czasie inny zlot, na który zapraszała fundacja Młodzi-Młodym, ale taki z zapłatą za wjazd, z kiełbaskami itd, pojawił się nawet słynny eurodeputowany z agitacją (ten sam, o którego wypadku motocyklowym mówiła cała Polska). Mimo ciągłego wzrostu frekwencji na Jasnogórskich Błoniach, pojawiły się głosy, że to już nie ten sam zlot, co w 2004-2007 roku. Wielu motocyklistów jechało nie wiedząc już- kto i po co zaprasza. Stąd cierpliwie tłumaczyłem co rok, jak to jest z tym Radosnym Rozpoczęciem Sezonu.

Niestety, z osobistym smutkiem informuję, że w roku 2012 zlot w Częstochowie się nie odbędzie.
Wklejam najświeższą informację organizatora wraz z jego oświadczeniem o zmianie miejsca:

Cyt:
"JASNA GÓRA 2012 w GIETRZWAŁDZIE
IX Motocyklowy Zlot Gwiaździsty
im. Księdza Ułana ZDZISŁAWA PESZKOWSKIEGO
Radosne rozpoczęcie sezonu motocyklowego
w dniach 14-15 kwietnia 2012 roku w GIETRZWAŁDZIE k/Olsztyna,
w niezwykłym miejscu, gdzie w 1877 roku Matka Boża objawiła się polskim dzieciom i kiedy Polakom pod zaborem pruskim
PANI JASNOGÓRSKA JEDZIE Z NAMI, jadą Ojcowie Paulini.

Ojcowie Paulini i Stowarzyszenie Międzynarodowy Motocyklowy Rajd Katyński serdecznie zapraszają wszystkich motocyklistów.

Program zlotu:

14 kwietnia (sobota):[/B]
- godz. 18.00 – spotkanie motocyklistów połączone z koncertem pieśni patriotycznych w wykonaniu Lecha Makowieckiego i wspólnym śpiewaniem (o godz. 21.00 – Apel Jasnogórski).
- namioty rozstawiamy w miejscach wskazanych przez organizatorów.

15 kwietnia (niedziela):
- od świtu zbieramy się na błoniach w Gietrzwałdzie.
- godz. 11.00 – uroczyste wyniesienie Matki Boskiej Częstochowskiej na błonia gietrzwałdzkie.
- godz. 12.00 – Msza Święta i poświęcenie motocykli.

Jak każdego roku Motocykliści proszeni są o przywiezienie ze sobą zabawek, które zostaną przekazane dzieciom w sierocińcach w Polsce i na Kresach Rzeczypospolitej.

Przypominamy, że podczas trwania zlotu niedopuszczalny
jest jakikolwiek handel i promocja polityczna!

Treść oświadczenia:

OŚWIADCZENIE

Już od 9 lat na Jasnej Górze zbierają się motocykliści, aby prosić Jasnogórską Panią, Królową Polski, o opiekę i bezpieczny sezon motocyklowy. Każdego roku, w trzeci weekend kwietnia na Jasną Górę przyjeżdżają motocykliści z całej Polski a również z Węgier, Ukrainy, Litwy i innych krain. W ostatnim, VIII Jasnogórskim Zlocie im. Księdza Ułana Zdzisława Peszkowskiego, uczestniczyło ponad 50 tys. osób i 35 tys. motocykli. Policjanci z Komendy Głównej jak i z Miejskiej w Częstochowie, zwracali uwagę na wzorowe zachowanie się i samodyscyplinę motocyklistów, uczestników tego zlotu. Cechą wyróżniającą Jasnogórskie spotkania od innych zlotów motocyklowych, jest zakaz handlu i promocji politycznej.

Tylko Jasnogórska Pani i motocykliści. To stwarzało niezwykłą atmosferę i nadawało szczególne znaczenie temu spotkaniu. Pomijany milczeniem przez media, Jasnogórski Zlot Gwiaździsty, stał się największym zlotem motocyklowym w Europie.

Wiedzieli o tym kolejni prezydenci Częstochowy, wiedział i Pan prezydent Krzysztof Matyjaszczyk.
I oto dowiaduję się kilka dni temu, że w III Alei NMP, w bezpośrednim sąsiedztwie Jasnej Góry, w miejscu z którego korzystają motocykliści którzy nie mieszczą się na Jasnogórskich Błoniach, pod patronatem Pana Prezydenta Częstochowy, przygotowywany jest bazar. Będzie handel, trzy zespoły rockowe, tanie dyskoteki, puby.

Nie wiem czym kieruje się Pan Prezydent Częstochowy? Czy to tylko chęć zysku? Czy może chęć zrównania zlotu z setkami innych, a tym samym jego likwidacja?

W tej sytuacji postanowiłem:
JASNA GÓRA 2012
IX Motocyklowy Zlot Gwiaździsty im. Księdza Ułana Zdzisława Peszkowskiego, radosne rozpoczęcie sezonu motocyklowego w dniach 14-15 kwietnia 2012 roku
odbędzie się w GIETRZWAŁDZIE k/ Olsztyna,
w niezwykłym miejscu, gdzie w 1877 roku Matka Boża objawiła się polskim dzieciom i kiedy Polakom pod zaborem pruskim nie wolno było mówić w języku ojczystym, przemówiła do nich po polsku.
Pani Jasnogórska jedzie z nami, jadą Ojcowie Paulini.

Wiktor Węgrzyn
Prezes Stowarzyszenia Międzynarodowego Motocyklowego Rajdu Katyńskiego,
Organizator Jasnogórskich Zlotów i Motocyklowych Rajdów Katyńskich.

Warszawa, 15 marca 2012 roku"

Zatem, do zobaczenia w Gietrzwałdzie!

grucjano 16.03.2012 00:02

ciekawe...

Rychu72 16.03.2012 09:02

Rozumiem, że msza odbędzie się.

Barył 16.03.2012 09:36

Msza Świeta tak :D

grucjano 16.03.2012 09:44

czyli generalnie można tam się wybrać ;)

piotreklodz 16.03.2012 10:03

To jest koło tego Olsztyna na Mazurach?
drugi koniec Polski... :mur:

grucjano 16.03.2012 10:12

niestety na to wygląda ;/ ze mazury ;/

Wegrzyn 16.03.2012 10:47

No i pozamiatane... prawie 400 km w jedną stronę na mszę nie pojadę :(

Miras Sc 16.03.2012 10:59

Jak dla mnie wystarczy symboliczna wycieczka do Częstochowy. Spotkanie na Przeprośnej Górce - jak proponował ATomek. A te wszystkie fochy i urażone ambicje organizatorów .... to ja mam .... A jak im się z nie spodoba coś na Mazurach to w kolejnym roku znowu zmienią miejsce otwarcia sezonu ???? Absurd

A.Twin 16.03.2012 11:14

A na Przeprośną Górkę wjedziesz ?
Cytat:

Napisał Miras Sc (Post 227868)
Spotkanie na Przeprośnej Górce - jak proponował ATomek.

Się narobiło, szkoda.

robertG7 16.03.2012 12:17

Niektórym drugi koniec Polski, a niektórym zaraz po sąsiedzku, więc nie bijcie piany EGOISTY JEDNE :D

Miras Sc 16.03.2012 12:52

Cytat:

Napisał A.Twin (Post 227875)
A na Przeprośną Górkę wjedziesz ?

Ja nawet nie wiem gdzie ona jest. Ale spotkać się można.:D

Wegrzyn 16.03.2012 13:10

Cytat:

Napisał Miras Sc (Post 227907)
Ja nawet nie wiem gdzie ona jest. Ale spotkać się można.:D

Również jestem za :)

A.Twin 16.03.2012 13:58

Cytat:

Napisał ATomek (Post 227871)
PANI JASNOGÓRSKA JEDZIE Z NAMI, jadą Ojcowie Paulini

Mszy Świętej może nie być, chyba, że ktoś wie coś innego.

daro 16.03.2012 14:05

Msza Święta będzie.
Wpisz www.rajdkatynski.net . Tam na pierwszej stronie na samej górze jest oświadczenie organizatora i do pobrania plakat z opisem spotkania w Gietrzwałdzie .

Wegrzyn 16.03.2012 14:12

Cytat:

Napisał daro (Post 227926)
Msza Święta będzie.
Wpisz www.rajdkatynski.net . Tam na pierwszej stronie na samej górze jest oświadczenie organizatora i do pobrania plakat z opisem spotkania w Gietrzwałdzie .

Ale na Jasnej Górze to raczej nie będzie?

daro 16.03.2012 14:22

Uroczyste rozpoczęcie sezonu zostało przeniesione do Gietrzwałdu k/Olsztyna.
Wszystko masz pod w/w stroną Rajdu Katyńskiego.
Przeczytaj tam jest wszystko opisane.

Wegrzyn 16.03.2012 14:35

Czytałem to i wiem co i jak. Teraz chodzi o temat spotkania się na górce przeprośnej i czy na Jasnej Górze coś się będzie w ogole działo, czy tylko bazar w alei ;)

ATomek 16.03.2012 15:16

Mnie zmiana zaostrzyła apetyt i zastanawiam się nad wyjazdem już w piątek :at:.
Znowu kuszę i stawiam butelczynę 'mszalnego' w sobotę, gdzieś przy ognisku.
PS. Weźcie berety, bo może być zimno! :D

Daroo 16.03.2012 22:50

czyli co?? mam rouzumiec ze w kwietniu nic sie nie odbedzie w Częstowchowie tylko na mazurach tak?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:50.