![]() |
Wydech leo vince i inne akcesoryjne.
Na 100 letnie urodziny (100.000 km) kupilem dla mojej afryki nowy wydech stary juz mial dziury i na szybko zamontowalem leo vince evo .
Moja opinia: wydech jest bardzo lekki w porownaniu z orginalem ale inne tez takie sa . bardzo sie ucieszylem z super glosnego basu (z db kilerem) jaki teraz slychac :) czuje sie jak na harleju , co do mocy i innych parametrow to nie wiem jak na szybko to jestem zadowlony z niego ;) http://img178.imageshack.us/img178/4596/vinci2px6.jpg |
Piękny wydech, mający opinię złotego środka w kwestii dźwięku/wagi/wyglądu.
Też się przymierzam. czujesz przyrost niutków lub KaeMów? Pzdr. |
Najwieksze niemieckie czasopismo motorrad testowalo tunigowe wydechy i sie okazalo ze prawie zaden nie daje wiekszej mocy w pasmie calych obrotow , w sumie orginal jest najlepszy ..... ale subiektywnie czuje sie 10 koni wiecej :) bo tak ladnie bass slychac jakby byl to silnik 1000cm . w sumie warto wydac te 250 euro za ten effekt ale ja wymienialem z powodu wyzej opisanego.
|
Cytat:
U polskiego dystrybutora cena ok 1150 zł. Przy obecnym kursie euro 250 daje ok. 830 zł. Czas na zakupy w Niemczech... |
No właśnie, tez sie przymierzam do Vinca. A może macie porównanie z Arrowem? Myśle o jednym z tych dwóch.
|
Cytat:
Moje subiektywne odczucia to: Leo- duża objętościowo puszka, dobrze wypełnia przestrzeń na wydech, pasuje wizualnie. Odgłos "dostojny", głęboki, nie "agresywny". Nie słuchałem bez DB killer'a. Arrow- mała puszka, bardziej owalna, "ginie" we wnęce, wygląd "rally" :). Agresywny, głośny bas. Jest jeszcze klasyczny arrow, podobny wyglądem- niestety nie sprawdziłem organoleptycznie. Poza tym na wydechach się nie znam :fool2: Pozdr. |
Cytat:
|
|
Moim zdaniem na tym filmiku brzmi o wiele lepiej niż na żywo :).
|
To jutro dam Wam posłuchać mojego LeoVinca Carbon :D
Wczoraj część ekipy miała okazję go słyszeć, moim zdaniem Dakar replica oraz Wydech a'la Łysy (Range Rover) ma lepsze brzmienie :D |
Cytat:
Buczy, dudni tak jak trzeba. |
No to może ja jakiś z wypaloną watą słyszałem...
|
mi z tłumików afri najbardziej sie podoba LASER produro i basta :)
|
Cytat:
|
ma ktos zalozonego lasera tego glosnego..z warszawy zeby mozna bylo na zywca posluchac :) bo chce kupic tylko sie zastanawiam czy mi w trasie glowa nie odpadnie..
pozdro |
1 Załącznik(ów)
Podobno ja mam takiego (ekran na puszce dorabiany, ale zdaje egzamin) Nie wiem jak inne tłumiki się zachowują ale tego uwielbiam z efekt na zamknięciu przepustnicy Coś jak Abatrh w autach rajdowych takie odjazdowe chrapanie nie do opisania
Ma jedna wadę jest wykonany z "kwasiaka" i trzeba go polerować zgodnie z instrukcja obsługi tak jak pozostałe elementy osłony silnika itp. Bez tych czynności przepada gwarancja. Oczywiście szanujemy ich :lol8: |
hehehehehe :D
|
Leo Vince test ocena koncowa :
Dzwiek : lepszy i glosniejszy duzo bassu Waga : pare kilo mniej wyglad : to samo , mi sie orginal tez podobal jakosc: stal nierdzewna a wiec moze dluzej wytrzyma moc: do 5000 obrotow troche wiecej ps .za to od 120 kmh brakuje mu pary a wiec orginal na autostrady leci troche wiecej kmh ocena ogolna : za te 300euro nikt nie zaluje ze go kupil . :oldman: |
Wiesz, takie zmiany teoria wysyła na regulacje na hamownię, ale po co tam zaglądać, skoro działa, nie ;)?
|
Leo Vince Carbon
1 Załącznik(ów)
Przyznam szczerze, że nie wiem jeszcze jaki to dokładnie model jest ale ...
niech wypowiedzą się inni :) Nie jest mega basowy - ale dzwięk ... cóż, jak już wspomniałem wcześniej tylko 2 tłumiki jak dla mnie mają lepszy dźwięk :) Załącznik 749 |
Ramires. Masz cały system Leo czy tylko puszkę?
|
nie wiem :) chyba cos przerabiane bylo
|
Za chwilkę będzie dostępny dźwięk mojego wydechu :) |
Cytat:
Ja jestem zajebiście zadowolony z Leo Vince'a. Przy okazji wymiany tłumika pokręciłem też śrubkami od składu mieszanki, więc nie wiem czy do końca to jest efekt nowego tłumika czy efekt regulacji ale Afri zapiernicza szybciej niż do tej pory ... Spalanie nie wzrosło. Poza tym zauważyłem że w trasie ludzie mi częściej zjeżdżają dzięki nowemu tłumiorowi :) Poza tym Leo ma jedną poważną zaletę. Ma homologację ... |
Hubert pisałeś o zmianie mieszanki, czy mógłbym gdzieś napisać jak to zrobiłeś? ile razy którą śrubkę i w którą stronę? :dizzy:
|
Robiłem to przy pomocy tego urządzonka:
http://www.carbtune.co.uk/colortune.html 1. Nie liczyłem ile dokładnie obrotów wykręciłem. Wykręcałem aż pojawi się kolor spalania mieszanki zgodny z instrukcją ... na pewno wykręciłem więcej niż mówi serwisówka 2. Chyba trochę jednak przesadziłem z wykręcaniem bo teraz ssanie muszę wyłączać już po kilkunastu sekundach. 3. Chyba muszę powtórzyć całą operację ale najpierw muszę obejrzeć świece i kupić śrubokręt kątowy bo operowanie zwykłym i liczenie obrotów przy rozgrzanym kolektorze jest wkurzające :D Generalnie nie sugerujcie się tym że dłubałem przy gaźnikach przy okazji wymiany wydechu. Zrobiłem to bo po kolorze świec doszedłem do wniosku że mieszanka jest zbyt uboga i postanowiłem się pobawić urządzonkiem, które kupiłem jakiś czas temu :D Co prawda chodziły jakieś słuchy że przy wymianie tłumika na akcesoryjny trzeba coś tam wyregulować ale nie wiem ile w tym prawdy ... |
powiem ze ostatnio dałem do regulacji moja afri na tłumiku bez DB killera.
mechanik ustawił zawory i gaźniki. ze czasem zakładam db killer pojechałem się przejechać na cicho wszystko gra tylko jakoś tak spadła maksymalna do 160 km/h wiec załamka myślałem o reklamacji :mur: a wczoraj zająłem DB killer i co... i szock sprzet w górnej połowie obrotów masakra od 5000 wkręca się jak głupi doszedłem na 5tce prawie do czerwonego pola szock:cold: powiem jeszcze tyle ze wiele zależy od opon bo zauważyłem ze na E-09 zupełnie inaczej maja sie obroty do prędkości niż np. na mezelerach |
Leo vinci jest specialnie do AT zrobiony i nie trza nic regulowac inne wydechy to co innego.
|
Ładne wyfuki ?
http://pl.youtube.com/watch?v=IrABu9Ikg_M |
wczoraj jeszcze nagrałem dłużej niż poprzednio mój :)
mniej basowy od produro, ale agresywny tez jest http://pl.youtube.com/watch?v=Yrl1GskNdn0 |
Dziękuję Ci Hubert.
A ja wiem z autopsji (samochód), że każda zmiana układu wydechowego, tudzież dolotowego wymaga ponownej regulacji. Producent ustawia motocykl/samochód do tego co zainstalował- do oryginalnego tłumika, oryginalnego filtra powietrza... Każda modyfikacja da efekt dopiero po wieeelu próbach lub wstawieniu sprzęta na hamownie i pomiarach. Pusty i krótki tłumik da wam noc na wysokich obrotach, ale stracicie dół. Spaliny zbyt łatwo wypadające w silnika to też nie jest dobra rzecz. Cylindry nie mogą pracować tak jak powinny, bo spaliny mające powodować wzrost ciśnienia mieszanki w drugim cylindrze zdążą wylecieć... Trzeba sobie zadać pytanie- "jak używam motocykla"? i dostosować sobie go pod siebie. |
Co do leo vince to producent podstraja sie do motoru a wiec leo np: do varadero ma inne parametry niz leo do AT a wiec regulacja gaznika nie jest potrzebna ale jak ktos lubi grzebac to prosze bardzo. :oldman:
|
Mimo wszystko warto po zmianie wydechu regulacje zrobic, inne cisnienie po wyjsciu z kolektora masz i niestety, mozesz bez regulacji jak juz wspomnieli stracic mocy zamiast jej zyskac
|
wie moze ktos czym rozni sie leo vince sbk 2 evo od leo vince sbk?a moze to tylko komus nie chcialo sie calej nazwy napisac??
|
Jak zrobi się przelotówkę z 1000km ,człowiek przychylniejszym
okiem patrzy na oryginalne , ciche wydechy |
a panowie ktos sie orientuje jak jest z dostosowaniem tego SBK do rd04?
|
do rd 04 nie ma go :Sarcastic: http://www.leovince.de/index.php4?h=s1p1&n=s1pn&m=s1pr
|
Arrowa paris dakar replica też sie nie da sciągnąć do rd04
|
Cytat:
a druga sprawa jak regulować gaźniki w afri? pilotami zmieniać dysze? iglice fabryczne są nieregulowalne. |
tylko dyszami.
Ale to bez sensu - to juz lepiej dać dynojet. Wtedy KN + IGLICA + orginalne dysze przy oryginalnym tłumiku albo KN + IGLICA + 5pkt wieksze dysze przy akcesoryjnym tłumiku Tylko po co... |
A to moje dziecko, ktoremu z okazji 100 kkm na koncie i wielkich dziur w wydechu, nadtapiajacych stary przewod hamulcowy postanowilem zrobic prezent ;)
http://picasaweb.google.pl/lh/photo/...eat=directlink |
Pomalowałes mu wydech? Ekstra..A farba nie bedzie obłażić?:)
|
Obudowa pieca wygląda jakby się komuś zagotował aku i wykipiał - czy co ??
|
ładne ale chyba nie funkcjonalne :Sarcastic:
|
Cytat:
|
Farba do wydechow do 1200 stopni na kolektorze wydechowym i tlumiku. tlumik dodatkowo prysniety lakierem bezbarwnym. nie grzeje sie za bardzo, pozyjemy zobaczymy.
|
Dzisiaj przyszla przesylka ze slonecznej Italii.Niestety nie do Afri a do mojego Bubla-LC8.Moze jutro znajde troche czasu i wymienie orginal,ktory od poczatku mi nie lezal.Afri na swojego Leona musi jeszcze troche poczekac...
|
No to i dzisiaj moja Afri dostała nowy komin Leosia.
Ale mam jedno pytanie, czy nie lepiej zrobić dodatkowego mocowania tłumika w tylnej jego część, tam gdzie jest oryginalne mocowanie? Jakoś tak mi się wydaje że komin jakoś tak dziwnie-luźno lata sobie. Może tak ma być. |
Dzis war so weit,jak to mowia szkopy.do wyboru mialem albo zimne Tyskie u Diabla ,albo wymiana wydechu w Bublu.wybralem...http://picasaweb.google.de/nelusia21...eBylemUDiabla#
...sorry Diabel... Wlasnie Giziu.Tak patrzalem na foty dj1 i inne i to mocowanie na dole nie przekonuje mnie.W Lc8( sa nawet podwojne-gorne.W AT brak.:confused: |
Wg mnie dodatkowe mocowanie należałoby samodzielnie wykonać, coś mi się zdaje że przed Zgniła Pyrą zbiorę się coś porobię w garażu w tym temacie.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:51. |