![]() |
Wiazłem sobie na nim 10l paliwa po ukraińskich drogach i szlag go trafił, razem z czarnym szpejem gdzie blokadę U można włożyć.
Czy zna ktoś jakieś rozwiązanie zastępcze, najlepiej nie plastusiowe? Pastorku, a może Ty byś cóś wydumał? Ten czarny szpej się trzyma kupy na śrubach, tylko widać, że mocno spękany, na fotce nie wyjdzie. A póki się kupy trzyma nie rozmontowuje. Bagażnik pękł pomiędzy śrubami mocującymi go od góry "do błotnika". |
U mnie tak samo pękł bagażnik w tym samym miejscu. A teraz wzmacnia go tylko płyta pod kufer.
|
2 Załącznik(ów)
Wasilczuk sobie wydziargał całkiem zgrabny metalowy
|
jak chcecie mogę zrobić kilka sztuk metalowych. problem macie wtedy z głowy na zawsze. można ładować do bólu i w terenie nie strach za niego chwycić przy podnoszeniu itd.
druga sprawa to kufer sie nie majta i nie wali pasażerowi w plecy. |
O oto majtanie też michodzi. Lejesz miód w serce moje. Daj telefon na priva obgadamy szczegóły.
|
Cytat:
|
Także jestem chętny na metalową sztukę.
Jest lista oczekujących? :umowa: |
siema.
dery - stopki się robią ale żmudnie i powolnie. ten bagażnik który mam zrobiony dla siebie robiłem pod płytę givi jaką miałem. element pod płytą jest z kątownika a uchwyty dla pasażera z rury. dla was proponuję cały bagażnik z rury z dziurkami na "grzybki" i zatrzask do kufrów givi- taki uniwersal albo pod kufer albo pod worek itp. ja mam taką płytę: http://www.moto-akcesoria.pl/product...pg&w=150&h=120 |
Dasz radę wrzucić foto?
Też mam taka płytę pod givi. Nie wiem czy cię zrozumiałem. Piszesz ,żeby zrobić bagażnik z mocowaniem kufra? I co płyta w kąt? |
I o to chodzi. Sie podstawę z alu wytnie i przykręci zamiast płyty Givi i będzie pod worek czy cóś.
Tylko Ty na zdjęciach nie masz stelaży, a ja mam. Weź to pod uwagę. Za ile i kiedy? |
MrHW,
Problem pękającego bagażnika rozwiązałem kilkoma śrubami i klejem epoksydowym. Odkręciłem bagażnik, odwróciłem do góry nogami, powkładałem w te rowki śruby i zalałem wszystko klejem. Trzyma super a i kufer przestał się majtać :) zwłaszcza, że dodatkowo między kufer a płytę wpakowałem podkładki pod mysz. |
Wolę metodę wasilczuka. Oryginał jest za krótki i wg mnie kufer, zwłaszcza ciężki, i tak sie będzie majtał.
|
chodziło mi o to że ja mam bagażnik a na nim płytę givi co dodatkowo podnosi kufer i nie potrzebnie nakręcone jest śrubek i innego badziewia. mogę zrobić taki bagażnik że będzie z rurek i będą w nich wywiercone otworki w które wystarczy wkręcić mocowania do givi i kufer pasuje bez płyty- można to dokupić za kilka zł.
coś w tym stylu: http://www.allegro.pl/item411966511_...i_monokey.html lub take cuś: http://www.allegro.pl/item411964927_...i_monokey.html w afryce wyglądałoby to mniej więcej tak: http://www.africatwin.de/phpbb_x/ads...img1_large.jpg chodzi mi o to że bagażnik będzie przechodził od razu w rączki dla pasażera tak jak na zdjęciu mocowane to będzie tak samo jak oryginał więc nie powinno kolidować z mocowaniem stelaży bocznych. |
Ponawiam pytanie. Kiedy i za ile?
|
no właśnie tego pytania sie obawiałem.......;)
nabrałem ostatnio roboty więc na pewno nie od ręki. myślę że już po sezonie. jeżeli potrzebujesz jeden to mogę zrobić ale więcej to trzeba poczekać cierpliwie niestety. cena będzie dość wysoka bo to sporo jebaniny........ hmmm........ powiem tak. widziałem kiedyś na allegro plastikowy oryginał za 200zł i poszedł od ręki...więc.........moja cena......(dla forumowiczów) 150zł z malowaniem proszkowym+przesyłka. myślę że warto tyle dać i mieć spokój z tym badziewiem. przy okazji można odsunąć mocowanie kufra o kilka cm do tyłu żeby pasandzer miał więcej miejsca.(lub wersja z możliwością przekładania tych mocowań w zależności jak sie jeździ- jeżeli sie uda) nie będę wklejał zdjęć swojego bo to nie jest ta koncepcja jaką mam w głowie obecnie- myślę że jest lepsza. co wy na to? P.S. cwajdek- płytę można sprzedać za 100zł i mieć motor lżejszy o pół kilograma;) |
Wasilczuk jestem za. Koncepcja podoba się. Piszę się na takie ustrojstwo.
Tym bardziej , że mój jest pękniety. A co z mocowaniem kufra ( chodzi mi o ten uchwyt przy zamku ). Sam będziesz to takiego rzeźbił czy element do kupienia w givi? Potrzebuję takie do mocowania kufra bocznego. Poprzednik miał glebę i nie da rady przypiąć kufra. |
wiem że można dokupić grzybki i zatrzask cena około 20zł tylko nie mam linka na tą chwilę.
|
Ok, dzienks. Poszukam w necie.
|
http://www.louis.de/_40fcf8fb51d5626...2989&anzeige=0
Louis za 7 ojro to można dostać. Tylko czy jest polski dystrybutor. Jest http://www.moto-akcesoria.pl/product...oducts_id=9165 |
Cytat:
:hello: |
Panie, to wyglada jak od RD03 - mam takie cos nawet + plyta u gory pod kuferka
dobre i mocne to jest, wiec jak chce ktos cos podobnego to mowie, ze warto |
panowie najpierw stopki później bagażniki. nie dam rady sie rozdwoić. po raz kolejny mówię: "Cierpliwości" ;)
|
Gmoli nie robie.
Czytac oczywbiuscie że trzeba ale co wtedy jeśli trzeba położyc więcej niz na naklejce jest napisane? Może byc lipa. Z reszta ja swój bagaznik zrobiłem równiez po to żeby robił za stelaż do aluminiowego Topa. Dwa topy robie z alu 1,5 grubości. W porównaniu z pierwszymi widać sporą różnicę na wadze. Poprzedni ważył lekko ponad 4 kg, te beda ważyły cos ok 3 kg no i na tym stelażu można będzie tam sporo napakować. Jak skończe to dam znać. |
Panowie a coś takiego ?
http://cgi.ebay.pl/Honda-Africa-Twin-XRV-750-Gepaecktraeger-silber_W0QQitemZ370148196683QQcmdZViewItemQQptZMot orrad_Kraftradteile?hash=item370148196683&_trksid= p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1399|66%3A2|65%3A12|39 %3A1|240%3A1318 |
1 Załącznik(ów)
Polecam zrobione przez Duha www.duh.pl na wyprawie zajebiscie sie sprawdzil...
|
no tak ale ten duha to chyba nakładka poszerzająca na plastykowy bagażnik
|
Cytat:
|
Wasilczuk, obudź się, sezon się zaczyna !!!!!!!!
|
siema.
widzisz Panie przyjacielu ze ostro się wziąłem za stopki centralne. zajmi mi to jeszcze kilka dni i wtedy biorę się za bagażniczki. mam już plan w głowie jak ma to wyglądać. wystarczy przelać to na metal;] jeszcze raz błagam o cierpliwość. do sezonu jeszcze troche.. |
brrrryyy
w końcu zrobiłem ten bagażnik. oto moja wizja. http://picasaweb.google.com/dziadbarowy/Bagaznik# |
2 Załącznik(ów)
Cytat:
Fajny patent zwłaszcza z tym "dalej - bliżej". Mam uwagę wszakże. Worek mocuje się 3m trokiem na krzyż. W poprzek a czasmi wzdłuż (solo, teren). Było by super abyś na bagażniku imieścił jeszcze oczka z drutu na przeplecenie tej taśmy. z boku lub od dołu. Jesli ktos używa trokow tych co są razem z workiem (dwa równolegle) do wykorzystania byłu by te same oczka. Ten dodatkowy trok przydaje się do zamocowania np kurtek czy spodni jak za ciepło jest. No i pytanie dotyczące integracji bagażnika z PIERWSZYM od przodu mocowaniem do motocykla. Ten uchwyt jest zwykle punktem montażu stelaży bocznych. Chodzi o to czy mozna pod Twój bagażnik (pod uchwyty) wsadzić najpierw stelaż i na wierzch przykręcić bagażnik? u mnie ta łapa wyglada tak: Załącznik 4519 Załącznik 4520 |
Jestem zainteresowany. Czekam na szczegóły. Pamiętaj o stelażu jak pisał Podos.
|
witam.
Podosku. narysuj na którymś zdjęciu gdzie takie troki miałyby się znajdować. mam dwie torby po 50 litrów louisa i polo. pomierzę rozstaw pasków i też coś pomyślę z mocowaniem wzdłuż i w poprzek ;). z tą kompatybilnością ze stelażami bocznymi to nie mogę obiecać jak to wyjdzie. wyjaśni się dopiero gdy ktoś to spróbuje założyć. dziś wieczorem wrzucię jeszcze fotkę tego mocowania. jest tam kawałek kątownika 20X20mm przykręconego ramieniem do góry i do tego wspawana jest rurka. jeżeli te zagięcia blachy mocującej w twoim stelazu w kształcie litery C są skierowane do dołu to powinno grać. |
dobra. skrobne coś.
|
Swietna sprawa :brawo:. Bardzo mi sie podoba ten bagaznik. Jesli bedzie pasowal do stelaży Podoska (bo takie bym chcial miec) to juz zamawiam jedna sztukę.
|
Dla mnie świetny. Poproszę nr konta i wysokość opłat. Pozdrowienia.
|
4 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 4533Załącznik 4535 W ustawieni klasycznym wuobrazam sobie podejscie tak jak z kuferm - "blizej dalej" czyli dwa komplety uszek do ktorych mozna dopiąć sie zarowno oryginalnymi trokami jak i dlugim trokiem "na krzyż" Szerokość między parami uszek tez gdzies pomiedzy 27-35cm. Odległość międzu nimi nie mniej niż średnica worka czyli ok. 35cm worek ma 80 cm długosci jest wszystko? Załącznik 4534Załącznik 4539 |
aha, da sie zapiąć kanapę z tym "uchem" tuż za nią? A jak bedzie nieco wyzsza niz oryginał?
|
witka.
bagażniki są pomalowane i gotowe do wysyłki. nie dospawywałem tych uszek o których pisał podos bo uznałem że nie da się wszystkim dogodzić. każda torba jest inna. jak ktoś będzie mocno chciał to sobie dospawa. to chwila roboty. jak zacznę dospawywać każdemu według torby i upodobania to ktoś w końcu poprosi o bagażnik z napisem "ELVIS". jest jeden wariant bez cudek i koniec!! za kilka dni będę miał mocowania GIVI czyli grzybki i zatrzaski. będzie można kupić w komplecie. co do ceny którą kiedyś podałem (150zł) to się mocno pomyliłem. myślałem że to prosta robótka a się okazała bardzo czasochłonna. więcej z tym zabawy niż ze stopką centralną. tak żeby wszyscy byli zadowoleni powiem 250zł. może i dużo ale aby zamocować kufer na oryginalnym bagażniku trzeba kupić płytę givi e 200 i "kliny" co razem kosztuje około 200zł i dalej kufer się majta i bagażniki pękają. taniej mi się nie opłaca robić. sory że tak rozczarowałem. decyzja należy do was. dodałem zdjęcia po malowaniu. http://picasaweb.google.com/dziadbarowy/Bagaznik# |
fajny bagaznik , no kupowalem niedawno five stara do cb 750 i placilem 109 euro ! tylko te spawy w tym na zdieciu jakos wloskie nie japonskie hehe :)
ale za 250zl to napewno okazja !!!! tylko kupowac ! ps: sezon sie zaczyna a wiec w droge ..(jak narazie w tym sezonie zrobilem tylko 6.000km ale do pazdziernika daleko) http://freenet-homepage.de/hrecords/attractions.html |
No wreszcie. Już myślałem, że się nie doczekam. Wielki szacun. Proszę o dane konta do przelewu - może być na priv. Nie potrzebuję grzybków - mam kufer Kappa. Pozdrawiam - czekam na dane.
Cytat:
Przyszło w piątek przed świętami. Lepsza mówi, że piękne. Ja obejrzę dopiero w maju, założę i dam znać. Wesołych, zdrowych i mokrych ( nie deszczowych ) świąt Wam wszystkim życzę z wygnania. |
zakładam nowy temat z moim bagażnikiem w dziale producentów.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:48. |