Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Wszystko dla Afryki (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Motooiler (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=13359)

robertG7 03.05.2012 01:58

Motooiler

Witam. Jako że nie mogę się skontaktować przez mail, telefon, inne tematy forum to zakładam nowy.

Kolego Matjas, kiedy mogę spodziewać się tego elektrozaworka na wymianę, wysłanego do Ciebie ponad miesiąc temu.
Nie odbierasz telefonów i maili. Obiecales wysłać 23.04. Do tej pory nic nie dostałem, nawet potwierdzenia na maila, o które prosiłem w zeszłym tygodniu. piszę to pytanie tu, może zauważysz. Z góry dziękuje za pozytywne załatwienie mojej prośby.

zbys 04.05.2012 17:32

kolega Matjas pewnie na wakacjach bo na mojego maila też nie odpowiedział :(, a olejarki jak nie było tak nie ma :(

ignac 06.05.2012 15:16

Panowie jeśli chodzi o matjasa to musicie uzbroić sie w cierpliwość... Chyba wszyscy mają ten sam problem jeśli chodzi o czas realizacji zamówienia, kontakt z matjasem itd :)
Pozdr!

robertG7 07.05.2012 16:35

6 tygodni od wysłania niedziałającego elektrozaworka, to ile Twoim zdaniem mam jeszcze poczekać? :Thumbs_Down:

Neno 07.05.2012 17:10

Ja napisałem na GG jakiś czas temu (dawno) i myślałem, że Matjas mnie olał a tu jak widze po prostu nie ma dostępu do netu czy coś ...
Też mam problem z tym urządzonkiem ale nie wiem jeszcze jaki :)
Wrócił z serwisu i nadal nie działa jak powinien :(

mad.dog 07.05.2012 17:52

U mnie był problem ze sterownikiem i dopiero druga wymiana przyniosła rezultat. Fakt, trwało to dłuższą chwilę, ale od niemal dwóch lat jestem zadowolonym użytkownikiem.

Jeżeli komuś "się pali" to faktycznie czas oczekiwania na realizację może nieco irytować, ale bądźmy dobrej myśli - może obecny chwilowa niedyspozycja netowa?

Wydaje mi się, że Matjas to "swój chłop", mimo, że nie znam go osobiście.

maykelos 07.05.2012 18:07

Też czekam na realizacje swojego zamówienia już grubo ponad miesiąc od wpłaty należności na konto. Swój chłop czy nie swój, taki szmat czasu to już przegięcie. Niedyspozycja netowa wykluczona, dziś się logował na forum.

Neno 07.05.2012 18:22

No mi się nie spieszy dla tego nie naciskam :)
Urządzenie faktycznie - pierwyj sort. Szkoda tylko, że zawodne bywa jak widać.

diverek 08.05.2012 08:26

Cytat:

Napisał mad.dog (Post 237847)
Wydaje mi się, że Matjas to "swój chłop", mimo, że nie znam go osobiście.

Ja kiedyś poznałem go osobiście. I wiem z autopsji, że przy wszelkich transakcjach trzeba u niego czekać. Ten TYP :) tak ma... ale ostatecznie i tak wszyscy są zadowoleni.

myku 08.05.2012 09:28

Trzeba byc nachalnym,namolnym,upierdliwym,ale milym.:DNapewno ma chlopach zawrot i nie tylko glowy.Mysle,ze po Grodzcu znajdzie czas dla wszystkich.Ja jak mialem problem to nawet telefonicznie i smsowo tlumaczyl mi krok po kroku co i jak.:D

Marcin-BB 08.05.2012 14:36

Wczoraj rozmawiałem w Krakowie z Beddiem. Ma dwie matjasowe oliwiarki, które kiedyś zamówił dla swoich kursantów, ale za nim doszły kupcy się rozmyślili- nie pasowała im ta zwłoka w dostawie i kupili gdzie indziej.
Więc jeśli ktoś chce na już to polecam kontakt z Łukaszem- najlepiej telefoniczny, bo też chłop zabiegany ( jest podany w wątku o jego szkole Dreamotor)

matjas 09.05.2012 09:46

ojojoj.... ale się narobiło miło
wszyscy, którzy zamówili dostaną towar przed końcem tygodnia - tj. zanim wyjadę na grodziec wysyłam wszystko co zamówione, reklamowane, itd.
za zwłokę przepraszam i oczywiście też Was kocham ;)

matjas

p.s. Myku, Diverek - dzięki.

Neno 09.05.2012 10:46

Cytat:

Napisał matjas (Post 238296)
za zwłokę przepraszam i oczywiście też Was kocham ;)

Żeby nie było, my Ciebie też :)

Neno 14.05.2012 14:23

Cytat:

Napisał Neno (Post 237852)
No mi się nie spieszy dla tego nie naciskam :)
Urządzenie faktycznie - pierwyj sort.

Wiecie co, ono jest lepiej niż pierwyj sort !
Mój optymizm chyba to sprawił, że sprzęt sam się naprawił i już działa jak należy :D Pewnie się wystraszył kolejnej wizyty w serwisie :)
Oby i u Was było podobnie !

Bartas 15.05.2012 11:24

Matjas, przypominam się po raz kolejny. Po 8 miesiącach oczekiwania jestem "nieco" niecierpliwy...

robertG7 15.05.2012 22:09

Elektrozaworek doszedł.

Bartas 16.05.2012 09:16

W kwestii wyjaśnienia:
Nie czekam 8 miesięcy na olejarkę, tylko na brakującą do zestawu dyszę oraz zamówione dodatkowo mocowanie do wahacza ze śrubą.

robertG7 16.05.2012 09:44

Cytat:

Napisał Bartas (Post 239633)
W kwestii wyjaśnienia:
Nie czekam 8 miesięcy na olejarkę, tylko na brakującą do zestawu dyszę oraz zamówione dodatkowo mocowanie do wahacza ze śrubą.

Gdyby brakowało Ci tylko dyszy to w sklepie z metalami kolorowymi kupisz 2 metry za 8 zł. Rurka mosiężna.

hans 16.05.2012 10:02

Mocowanie do wahacza zrob se sam, tak jak i rurke mosiezna sam se kupisz za bilety NBP.

Jak /o ile/ bedziesz w Bialej to mnie odnajdz, a pokaze Ci patent na zamocowanie tego naprawde w stylu rejli

Bartas 16.05.2012 10:39

Wychodzę z założenia, że jeżeli raz za coś płaciłem, to nie będę płacił drugi raz.
Awaryjnie dosztukowałem sobie cos na dyszę, ale to do końca nie to co być powinno.
Temat z Matjasem ogarniamy, mam nadzieję, że się doczekam.

majki 16.05.2012 13:00

Rurka ma mieć 2mm czy 2,5? Nie mam starej bo gdzieś urwałem, a teraz latam na wkładzie z długopisu i chciałbym to zrobić porządniej.
1m rurki kosztuje 5-7zł w modelarskim np. http://www.sklep.modelarnia.pl/index...skowniki-rurki ;)

lenny 25.05.2012 23:07

Ale majki , przecież wkład od długopisu jest całkiem ok :) ...po co zmieniać coś co daje radę ?
A niecierpliwych pocieszę , że matjas jest spoko gość tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość i czasem wysłać maila ku przypomnieniu :)

matjas 25.05.2012 23:21

majki - rułka ma 3mm. w handlu są różne smaki więc uważaj. modelarnie sprzedają trzy grubości ścianki. ja biorę tę środkową.

staram się aby ten wątek jednak przygasał ;)
matjas

majki 26.05.2012 02:08

Wkład był spoko, ale był krótki i podawałem olej na łańcuch tuż przed zębatką, więc delikatnie bardziej chlapało i konstrukcja była mniej sztywna. Jeździłem tak od zeszłych wakacji. :rolleyes: 2mm rułka daje radę, weszła bez oporu w wężyk, ale się trzyma. 2,5mm było by lepsze (ale sprawdzałem 2mm na rurce do napełniania i wchodziła ciasno). 2mm ma 1,2mm światło. Za taką kasę mogę poeksperymentować i będę miał zapas na X urwań. ;)

Bartas 04.06.2012 18:01

Cytat:

Napisał Bartas (Post 239655)
Wychodzę z założenia, że jeżeli raz za coś płaciłem, to nie będę płacił drugi raz.
Temat z Matjasem ogarniamy, mam nadzieję, że się doczekam.

No jednak niestety nie. O ile samo urządzenie jest spoko, to takiego podejścia do klienta jeszcze nie spotkałem- negatywnie oczywiście.
Wielokrotne zapewnienia o tym, że brakujące i zamówione elementy zostaną lada chwila wysłane wkur... mnie do tego stopnia, że sprzedałem olejarkę. Na dniach zamierzam zbudować swoją, opartą na gotowym układzie AVT1459: http://www.youtube.com/watch?v=r3VK1...eature=related . Do tego będzie fotoinstrukcja krok po kroku, aby każdy, nie mający nawet pojęcia o takich duperelach dał radę samemu zbudować takie urządzenie po kosztach samych elementów.

BIAŁY 29.03.2014 08:19

Mój motooiler odmówił posłuszeństwa. Sterownik podaje stałe napięcie po włączeniu świateł.
Miał tak ktoś?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:41.