![]() |
Mini kompresorek- Wilmat.
Szperając w necie trafiłem na mini kompresorek, wyglądem dobrze znany, ale pod inną banderą, ceny chwilowo nie znam, ale dopytam jaka byłaby przy zbiorczej łapance. W każdym razie dobrze wiedzieć, że jest alternatywa, widoczna w poniższym linku:
http://forum.transalpclub.pl/viewtopic.php?f=27&t=10241 |
|
Jak się uda ugrać to będzie lepsza. Nie mam zamiaru czerpać z tego jakiegokolwiek zysku, jestem w stanie poświęcić swój czas na ogarnięcie tematu- stąd piszę, że nie znam ceny. Jak będzie dobra cena, to wypiszę się z listy TA. Póki co, trzymam jeszcze miejsce, bo nie mam odpowiedzi z Wilmatu.
Cena na forum TA to 70 + wysyłka. |
Hej, ja nie mam nic przeciwko temu, że kupicie sobie czerwone kompresorki. Trochę się namęczyliśmy tłumacząc w jaki sposób ma go producent przerobić, by był odpowiedni dla naszych potrzeb. Nie mam wpływu na to, że ktoś kupi jakąś nowa partię i sprzedaje go taniej niż ja. Ja tak sobie skalkulowałem to ryzyko i zamrożenie pieniędzy na dłuższy czas. Pamiętacie zapewne, że w promocji sprzedawaliśmy go jeszcze taniej.
Nie dziwią, ani nie martwią mnie inicjatywy forumowiczów prowadzące do tego, że ten sam, albo podobny towar można kupić taniej. W hurcie zawsze jest taniej... Wiedzą Ci, którzy u mnie hurtowo kupują. Taniej niż w tej ofercie w każdym razie. |
Cena w detalu w Wilmacie to 65zł.
Gdyby kogoś interesował ten kompresorek, mogę kupić jak będę po swój i wysłać. |
Cytat:
|
Na moje jest to dokładnie ten sam kompresorek. Zresztą jeden i drugi produkt to chińszczyzna ;)
|
Chodzi dokładnie o to czy produkt Wilmat ma naniesione usprawnienia o które zabiegał Izi&Sambor. Wiemy że tańsza, ale czy trwałość i wydajność mają taką samą, czy ktoś to testował, porównywał itd. :Thumbs_Up:
|
Osobisie popieram zaangazowanie maniacke, tak jak np wlasnie ten oferowany przez Sambora kompresor. Idea, zainwestowany czas plus dodatkowy gagdetowy futeral (ktorego w innych kompletach brak) jest wart dla mnie wydac troche wiecej kasy.
Jest poprostu wiecej wart i symboliczny "napiwek" osobie, ktora odkryla, ze takie cos nam sie przyda i wszystko ogarnela (inkl. opis co i jak) napewno sie nalezy. My 2 Cents |
Na forum TA twórca zamówienia zbiorczego testował, ale nie wiem na ilu dętkach. Osobiście zabiłem 4 albo 5 minikompresorków, no może nie takich mini, po prostu samochodowych 12V, więc podchodzę z dystansem i nieufnością do innych niż Samborowy produkt, którego niestety nie mam. Na szczęście na każdy dalszy wyjazd trafi się ktoś, kto takowy posiada :D
|
Cytat:
Ja do napiwku nic nie mam. Popieram tylko szukanie takich samych produktów w niższych cenach :D Od kumpla wiem, że Wilmatowski działa tak samo jak Samborowy. Jak kupię, przetestuję. |
Cytat:
Tego się nie kupuje za pieniądze. Pisać o tym nie będę gdyż Ci co wiedzą o co chodzi nie potrzebują wyjaśnień, pozostali i tak nie zakumają. ps.1 Tak, mam kompresorek ADVFactory. ps.2 Nie, nie mam udziałów w sprzedaży ;) |
Cynciu ma rację: kupując Samborowy czuję się takim minisponsorem jego kolejnej wyprawy.
A to cenniejsze niż ta różnica w cenie :) |
Warto też pomyśleć, że ktoś zaryzykował, kupił kilka sztuk - w tym wypadku kompresorów ale mogło to być cokolwiek innego - przetestował do zniszczenia włącznie, i stwierdził, że warto aby inni takie coś kupili. Trochę zainwestował i chce, żeby się to mu zwróciło. Jeśli chce coś zarobić, też nie mam z tym problemu.
Odbiorcy zyskują sprawdzony sprzęt. A czy dołożą niejako z wdzięczności czy kupią byle taniej to już ich sprawa. Globalizacja ma dobre i złe strony. |
Myslę sobie ( a nie mam udziałów w kompresorkach Samborowych), że chcłopaki wynalezli ten produkt, dokonali pewnych zmian w produkcie typowym (wiem ze oreślali podziałkę wskaznika, zmieniali końcówkę weżyka, co jeszcze nie wiem), zamówili liczac na to że towarzystwo na forum chetnie kupi fajny produkt. Wolę dołozyć parę złotych (zresztą kupiłem go w cenie promocyjnej więc nie przepłaciłem) i mieć świadomość że zarobił na tym ktoś kogo znam. Tych z Wilmatu nie znam...
Nie potepiam jednak nikogo żyjemy w wolnym kraju. Może jednak warto skontaktować się z Samborem i załatwić parę złotych rabatu przy zamówieniu zbiorczym? I Wilk syty i owca cała...? |
dokladnie tu nie chodzi o te pare zl wiecej ale o sam fakt...... mam wrażenie ze firma na W. podpiela sie pod temat tanim kosztem< ale to wolny rynek i kazdy zrobi to co uwaza za sluszne.
|
Cytat:
|
Bawiłem się tym kompresorem z WILMATU mogę z czystym sumieniem powiedzieć ze jest tej samej jakości co sprzedawany na tym forum (kolega ma kompresor od SAMBORA) . Cena jest jaka jest wolny rynek:o jeden kasuje więćej jeden delikatnie:)
------------------- BMW R 1100 GS |
Ogólnie to łza się w oku kręci jak wpisać w naszą szukajkę 'kompresorek'...
Nie chcę jednak tu się roztkliwiać. Nie mam ani kompresora od Sambora ani z Wilmatu i nie planuję chyba narazie. Zakupy tego typu jednak wykonuję na tyle rzadko, żeby mając wybór czy daję zarobić koledze czy komuś obcemu, wybrać tę pierwszą opcję. Zwłaszcza, że różnica w cenie jest niewarta IMO całego tego szumu, który niestety robi się na naszym forum, jakby to delikatnie ująć, popularny. matjas |
Mam kompresor ADVFactory, sprawdził się na wielu wyjazdach, sprzedaję je na forum XTZ, pamiętam dyskusję o gównie jakie sprzedaje Sambor na forum ADV gdzie kolega Bartas bardzo mocno je krytykował ( Dudo.pl napompował nim kilka kompletów opon, a to nie do tego służy) Bartas chcesz kupować takie g..no od Wilmatu?
Polecam wątek z forum ADV http://advrider.pl/viewtopic.php?f=5...ilit=kompresor ps Mało się udzielam na forum ale ch...j mnie trafia przy takich akcjach. :) Przepraszam za wyrażenie :) |
Panowie jeśli jest ktoś zainteresowany to są takie na zbyciu po 52,84 + koszty wysyłki.
|
Ale które? No i jeszcze lepsza cena niż Wilmatowska :)
|
Cytat:
|
W związku z zaistniałą sytuacją i poszukiwaniu najtańszych kompresorków informuję o tym, że kolejne, chyba już ostatnie 100 sztuk sprzedaję po promocyjnej cenie 45 zł. Odbiór w Krk, Warszawie i Wrocławiu za darmo. Mam dość kompresorów i durnych dyskusji. Kto pierwszy ten lepszy...
Wysyłka raz w tygodniu. I pozdrawiam Was wszystkich serdecznie. |
Cytat:
W takim razie biorę jeden za 50 zł + 0,7 teleportera, odbiór osobisty we stolicy. |
Też poproszę 1 sztukę z wysyłką do Suchedniowa.
|
Też się piszę, szczegóły posłałem na PW a odbiór we Wrocku
|
1 dla mnie poprosze, odbior w wwie
pozdr z. |
zbierała się lista na forum TRANSALPA ale neno wrzucił info że tu są tańsze niż on może załatwić więc.....
sambor1965 jak można odebrać jeden w Warszawie???????? (najchętniej u Huberta :-) - bo mam do niego z pracy przez płot) |
jak masz przez płot to masz blisko do celu :)
|
Ja chętnie też zarezerwuje jeden Samborowy :) Z odbiorem w Warszawie.
Pozdrawiam |
Cóż za nieoczekiwane zwroty akcji, jak w brazylijskiej telenoweli :dizzy:
Ja też poproszę Samborowy kompresorek. Jeżeli możliwe to z wysyłką. Szczegóły na priv |
Wow! :) Rezerwuje jeden z wysylka. Wiadomosc na priv
|
Ja też chętnie zarezerwuje jeden Samborowy. Z odbiorem w Warszawie. :bow::bow::bow:
|
Rezerwuje jeden z wysylka :)
|
Cytat:
|
Ja tez poproszę jedną sztukę z odbiorem we Wrocławiu :Thumbs_Up:
a listę ktoś zrobi ;) |
To może ja zacznę
1. Madman 1 szt. - wysyłka Suchedniów |
1. Madman 1 szt. - wysyłka Suchedniów
2. Sławekk 1 szt. - Wrocław 3. tomkow 1 szt. - Wrocław |
2. Sławekk 1 szt. - Wrocław 3. tomkow 1 szt. - Wrocław 4. Kamyk 1szt. - wysyłka Szczecin |
Samborze, smiecisz tu w watku i tyle i nie trzymasz sie forumowej etykiety. Pozatym wyczytalem ze Twoj kompresor nie umie napompowac materaca 2 na 2 metry, 10cm grubego i opony rolniczej do kombajna do burakow...
Cala ten watek sfilmowano nawet kiedys :D i podsumowano slowami z 53 sekundy Cytat:
Z innej strony jezdzac na starym motocyklu za kilka tys. zlotych, ktory zlopie 50 PLN paliwa /100km (notabene 50PLN o ktore sie tutaj rozchodzi), dochodze do wniosku, ze wiecej CO2 kosztuje prowadzenie tego watku, niz zaoszczedzone owe pieniadze. A miski polarne beda musialy nauczyc sie zycia pod woda, juz czas aby im pletwy zaczely rosnac. I na koniec zeby nie bylo off topu, zamawiam samborski kompresorek ale pod warunkiem 10% znizki, gdyz dokladnie taki sam kompresorek w kolorze niebieskim (w cenie 45PLN) widzialem w sprzedazy u wietnamczykow na bazarze w Berlinie.... 1. Madman 1 szt. - wysyłka Suchedniów 2. Sławekk 1 szt. - Wrocław 3. tomkow 1 szt. - Wrocław 4. Kamyk 1szt. - wysyłka Szczecin 5. fassi 1 szt. - Berlin zdrowia dla wszystkich |
Cytat:
Wątek, o ile dobrze go zrozumiałem, poświęcony był temu by kupować taniej a nie drożej. Włączyłem się do niego najlepiej jak potrafiłem - obniżając cenę. Nie ma więc chyba mowy o naruszeniu netykiety. Wszystkim zainteresowanym odpowiem w weekend albowiem teraz pracuję i zarobiony jestem. A kompresorki wciąż są w promocyjnej sprzedaży ;) Fazi: niebieskie są najtańsze, kolor niebieski jest dotowany przez chiński rząd w eksporcie do Wietnamu. Poza tym nie chce mi się dowierzać by Wietnamczycy w Berlinie chcieli od Ciebie złotówki. Mordę masz wprawdzie bardziej polską niż Eugen Polański, ale Azjaci naszych nacji nie rozróżniają. |
To i ja oficjalnie dołączam do listy. :)
1. Madman 1 szt. - wysyłka Suchedniów 2. Sławekk 1 szt. - Wrocław 3. tomkow 1 szt. - Wrocław 4. Kamyk 1szt. - wysyłka Szczecin 5. fassi 1 szt. - Berlin 6. czoko86 1 szt. - wysyłka |
Cytat:
Mistrz ZEN Hakuin żył w pewnym mieście w Japonii. Był bardzo szanowanym człowiekiem i wielu 22 ludzi przychodziło do niego po duchowe nauki. Kiedyś okazało się że nastoletnia córka jego sąsiadów jest w ciąży. Bardzo zbulwersowani rodzice chcieli za wszelką cenę ustalić kto jest ojcem dziecka. Nie chcąc wyjawić prawdziwej tożsamości dziewczyna wskazała na Hakuina. Zagniewani rodzice ruszyli z wymówkami do mistrza. Jednak wszystko co im odpowiedział to – „Czy aby na pewno tak?”. Wiadomość o tym skandalu szybko rozniosła się po okolicy, a mistrz utracił swą reputację. Nikt już nie przychodził by go zobaczyć i porozmawiać. Hakuin pozostawał jednak niewzruszony. Wcale go to nie zmartwiło. Kiedy przyszło na świat dziecko rodzice dziewczyny przynieśli je do Hakuina – „Jesteś ojcem więc się nim zaopiekuj” – powiedzieli. Mistrz przyjął maleństwo i troskliwie zaczął się nim opiekować. Kiedy minął rok targana wyrzutami sumienia młoda sąsiadka wyznała rodzicom że prawdziwym ojcem jej dziecka był młody mężczyzna, pracujący w sklepie u rzeźnika. Ta wiadomość bardzo strapiła małżonków. Wielce skruszeni udali się do Hakuina i zaczęli go prosić o wybaczenie: - „Nasza córka wyznała że nie jesteś ojcem jej dziecka. Przyszliśmy je zabrać. Jest nam niezmiernie przykro”. - „Czy aby na pewno tak?”- to były jedyne słowa Hakuina, który oddał dziecko rodzicom. Mistrz odpowiada zarówno na fałsz jak i na prawdę, na dobro i zło tymi samymi słowami – „Czy aby na pewno tak?”. Pozwala w ten sposób każdej formie jaką przybiera dana chwila na pojawienie się. Pozwala jej być taką jaka jest i nie staje się uczestnikiem ludzkiego dramatu. Zdarzenia nie mają osobistego charakteru. On sam nie staje się niczyją ofiarą. Jest tak całkowicie zestrojony z tym co się wydarza, że to co się dzieje nie ma nad nim władzy. Tylko kiedy opierasz się temu co jest, pozostajesz na łasce tego co się wydarza. A świat będzie decydował o twoim szczęściu i nieszczęśliwości. W tej historii dziecko znalazło troskliwą opiekę. ‘Złe’ zamieniło się w ‘dobre’ przez moc nieopierania się. Mistrz nie przeciwstawił się też oddaniu dziecka. Odpowiedział na to czego wymagała obecna chwila. Wyobraź sobie jak reagowałoby Twoje ego w sytuacjach, które opisała powyższa historia? E. Tolle “Nowa Ziemia” |
To i ja oficjalnie dołączam do listy. :)
1. Madman 1 szt. - wysyłka Suchedniów 2. Sławekk 1 szt. - Wrocław 3. tomkow 1 szt. - Wrocław 4. Kamyk 1szt. - wysyłka Szczecin 5. fassi 1 szt. - Berlin 6. czoko86 1 szt. - wysyłka 7. e200g_ - wysyłka |
Ja też chętnie przygarnę 1 egzemplarz
1. Madman 1 szt. - wysyłka Suchedniów 2. Sławekk 1 szt. - Wrocław 3. tomkow 1 szt. - Wrocław 4. Kamyk 1szt. - wysyłka Szczecin 5. fassi 1 szt. - Berlin 6. czoko86 1 szt. - wysyłka 7. e200g_ - wysyłka 8. Kitu 1 szt. - Wrocław |
Ja dla potwierdzenia:
1. Madman 1 szt. - wysyłka Suchedniów 2. Sławekk 1 szt. - Wrocław 3. tomkow 1 szt. - Wrocław 4. Kamyk 1szt. - wysyłka Szczecin 5. fassi 1 szt. - Berlin 6. czoko86 1 szt. - wysyłka 7. e200g_ - wysyłka 8. Kitu 1 szt. - Wrocław 9. Miras Sc 1 szt. - wysyłka |
Puscilem priva, place tyle ile napisalem w privie bo sa rzeczy i sprawy cenniejsze od pieniadza. pozdrawiam
. Madman 1 szt. - wysyłka Suchedniów 2. Sławekk 1 szt. - Wrocław 3. tomkow 1 szt. - Wrocław 4. Kamyk 1szt. - wysyłka Szczecin 5. fassi 1 szt. - Berlin 6. czoko86 1 szt. - wysyłka 7. e200g_ - wysyłka 8. Kitu 1 szt. - Wrocław 9. Miras Sc 1 szt. - wysyłka 10.Dreed - wysylka Katowice |
2. Sławekk 1 szt. - Wrocław 3. tomkow 1 szt. - Wrocław 4. Kamyk 1szt. - wysyłka Szczecin 5. fassi 1 szt. - Berlin 6. czoko86 1 szt. - wysyłka 7. e200g_ - wysyłka 8. Kitu 1 szt. - Wrocław 9. Miras Sc 1 szt. - wysyłka 10. Dreed - wysylka Katowice 11. Feel - 1 szt. - odbiór Kraków Ps. info dla Krakusów-można by odbierać u mnie w knajpie Estery14 coby Sambor miał łatwiej z dystrybucją |
2. Sławekk 1 szt. - Wrocław 3. tomkow 1 szt. - Wrocław 4. Kamyk 1szt. - wysyłka Szczecin 5. fassi 1 szt. - Berlin 6. czoko86 1 szt. - wysyłka 7. e200g_ - wysyłka 8. Kitu 1 szt. - Wrocław 9. Miras Sc 1 szt. - wysyłka 10. Dreed - wysylka Katowice 11. Feel - 1 szt. - odbiór Kraków 12. Mazi87- 1 szt - odbiór Wrocław Ps. info dla Krakusów-można by odbierać u mnie w knajpie Estery14 coby Sambor miał łatwiej z dystrybucją. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:22. |