![]() |
Ceremonia pogrzebowa Ashanti - 6 sierpnia
Ceremonia pogrzebowa Ani odbędzie się w najbliższy poniedziałek, tj. 6 sierpnia. O godzinie 13.30 w kościele Dominikanów (ul. Dominikańska 2) zostanie odprawiona msza święta. Następnie pochowamy Anię na cmentarzu na Wałbrzyskiej.
Rodzina wyraziła zgodę, żebyśmy pożegnali Anię, "tak jakby tego chciała, zgodnie z motocyklowym zwyczajem". Można więc przybyć na motocyklach, na których odprowadzimy Anię na cmentarz - myślę, że tak właśnie by chciała. Od naszego forum złożymy wieniec. |
Postaram się urwać z roboty.
BTW. w czerwcu byłem na tym cmentarzu na pogrzebie w rodzinie... :( |
Nie wiem, czy to w ogóle wypada; dlatego nieśmiało pisze tutaj; żeby zasugerować rodzinie - jeżeli to możliwe, przesunięcie wszystkiego na niedzielę lub przynajmniej na późniejszą godzinę?
Oczywiście, chodzi mi o naszą frekwencję. Na pewno przybyłoby o wiele więcej osób i Ash miałaby wspaniałe pożegnanie, na które niewątpliwie zasługuje… :( |
Będę.
|
Pracowaliśmy razem z Anią chociaż w innych budynkach, wysłałem informację do motocyklistow z naszej firmy o pogrzebie, myślę że zbierze się kilka osób aby pożegnac naszą koleżankę jak napisała Ola...
|
Będę.
2 lata temu na tym cmentarzu żegnaliśmy kolegę z forum TA :( |
będę, nie ma innej opcji..
PS: Mucha-- nawet sobie nie wyobrażam pytać rodzinę o możliwość przesunięcia na inny termin...na pewno Oni nie mają teraz głowy do tego.... |
Na pewno będę i jestem przekonana, że przybędą wszyscy Ci, którym zależy, aby pójść z Ashanti i z Jej Rodziną na to ostatnie pożegnanie....
|
urlop z roboty wypisany, będę
|
I do kogo teraz będzie składka na wieniec............
|
Czy ktos jedzie z Krakowa motorem?
|
będę.
|
Nie miałem przyjemności poznać Ani... będę.
|
Będę.
|
Cytat:
|
Będę.
|
Będę i ja
|
Cytat:
Prosze na PW. Moj numer znajdziecie tez na Afrimapie. :( |
Dołączam się, jak ktoś potrzebuje noclegu w wawie to 888 797 39 dwa
|
my też będziemy
|
To mój aktualny kościół parafialny..do cmentarza jest ze 200 metrów tylko..
|
Cytat:
|
Postaram się być.
|
W razie potrzeby noclegu, dowiezienia na miejsce, doprowadzenia motocykli do kościoła, etc. - służę pomocą.
Kontakt poprzez prywatną wiadomość. |
Jaki jest dokładny adres cmentarza na Wałbrzyskiej?? Niestety zumi mi nie "wyrzuca" numeru a na Mszę Św. niestety moge nie zdążyć .
|
|
na mapach wygląda jakby to była Wałbrzyska 1. Wałbrzyska róg Dominikańskiej.
|
Cytat:
|
W związku z tym że odległość z kościoła na cmentarz jest bardzo mała formowanie kolumny motocykli w celu przejazdu 200m nie da zamierzonego efektu. Do tego pod cmentarzem nie ma miejsca na zaparkowanie co spowoduje dodatkowe zamieszanie a chyba nie o to nam w tym wszystkim chodzi.
Dlatego najlepszą opcją jest zaparkowanie motocykli pod przeciwnym krawężnikiem względem wyjścia z kościoła na ulicy tyłem do niego i skosem w prawą stronę. Unikniemy wtedy parkowania gdzie popadnie a rząd motocykli będzie żegnał Anię od wyjscia na ulicę w kierunku cmentarza. Na terenie kościoła od wyjścia do ulicy ustawione motocykle w szeregu , podczas wyniesienia trumny od drzwi aż do wyjścia na ulicę ( odpalone , na swiatłach i sygnałach ciągłych /jak gwizdki bosmańskie gdy kapitan schodzi z pokładu). Następnie ustawiamy się wszyscy w jednej grupie , każdy z kaskiem i idziemy na piechotę za Anią na cmentarz. Można również 4 motocyklami symbolicznie zablokować z 2 stron ulicę Wałbrzyską na odcinku przemarszu. |
Dzieju, czy możesz być tam chwilę wcześniej i pokierować ruchem, żeby to wszystko sprawnie wyszło? Chętnie Ci w tym pomogę.
|
Cytat:
Sądzę, że odpalenie motocykli na wolnych obrotach, absolutnie bez efekciarskich przegazówek i zbędnego jazgotu klaksonów, będzie stosowniejsze. Ale to tylko moje zdanie. |
Nie chodzi o popisówę, tylko o godne pożegnanie fantastycznej dziewczyny, i motocyklistki. Ale może faktycznie rodzinie Ashanti mogłoby przeszkadzać wycie klaksonów.
Wolałabym wyć klaksonem i efekciarsko przygazowywać pod kościołem na jej ślubie. K..wa, nie umiem się z tym pogodzić! |
Cytat:
Przegazówki też nie są brane pod uwagę. Co do sygnałów to jest to opcja przy której się nie upieram a tylko zaproponowałem. Rodzina Ani zrobiła ukłon w naszą stronę i nie wypada się przesadnie zachować. Dla mnie odpalone motocykle na swiatłach bez dodatkowego hałasu też będą dobrym akcentem. |
Rozmawiałem przed chwilą z rodziną Ani. Uroczystości pogrzebowe zaczną się o 12.30 w kaplicy przy ul Fosa 17. Stamtąd trumna zostanie przewieziona do kościoła na ul. Dominikańskiej; po mszy, która się zacznie o 13.30 będzie wyprowadzenie trumny do grobu.
Wiem, że niektórzy musza się zwolnić z pracy, by dotrzeć na pogrzeb. Ale jeśli ktoś ma czas to może pojawić się już o 12.30. Zgadzam się z Lewarem, że klaksony są nie na miejscu. Ale to również tylko moje zdanie. Nie wszyscy mogą przyjechać na pogrzeb, wiem że niektórzy chcieliby się dołożyć do kwiatów. Może ktoś z Warszawiaków wskaże konto na ten cel. Skarbnika póki co nie mamy... |
Cytat:
Andrzej Przybysz 90 1160 2202 0000 0000 2882 8845 tytuł : ASHANTI |
Wg mnie powinno się to wszystko odbywać w ciszy i spokoju.
|
Będę na Fosa o 12:30
|
oczywiscie bede . Jestem za nieużywaniem klaksonow.
|
OK, ustalone brak sygnałów.
Kasę mogę zebrać ale ktoś jadący samochodem musi odebrać i podrzucić wieniec. Szanuję wpisy : będę itp ale może pozostawmy miejsce już na kwestie organizacyjne. Wiemy że każdy kto tylko będzie mógł przyjedzie. PS.Podjadę dziś w sprawie zamówienia wieńca , jak nie uda się z dowozem pod kościół to ktoś go będzie musiał samochodem odebrać. Wstępnie już zamówiłem podwózkę. Sprobuję przygotować jeszcze jeden miły akcent , mam nadzieję że się uda , dlatego na razie nie piszę co to będzie. |
właśnie się dowiedziałem o tym smutnym zdarzeniu :( i postaram się przyjechać
|
Cytat:
|
będę.....
|
Cytat:
|
Wieniec od forum zamówiony , dostarczenie załatwiłem.
|
Dla osob, co jada z Krakowa.
Zbiorka na ostatniej stacji BP przy wylocie ul. 29 Listopada na Warszawe. Poniedzialek, 6.08.12, godzina 6.30, tak aby o 7.00 wyjechac. |
Wczoraj padł pomysł żeby po pogrzebie przenieść się na Mińską na małą stypę ... oczywiście nie ma problemu. Jeśli są chętni to zapraszam.
|
Jako ze nie moge wpasc-troszke termin nie odpowiada-chce sie zrzucic na wieniec.Pieniazki juz poszly.
|
Będę i ja.
|
Cytat:
|
Jak już o pomysłach ....to może rodzina chciałaby mieć pamiątkę w postaci fotek zgromadzonych na naszych dyskach komputerowych (zloty spotkania). Może zgrajmy to na płyty - pendrivie i zostawimy to Oli na Mińskiej u Huberta. Ola co ty na to?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:11. |