![]() |
Msza za Anię od forum
Padła propozycja to i jest realizacja.
Zamówiłem mszę za Anię 20.12 2012r godzina 19:30. Adres bez zmian ul.Dominikańska. Niedawno była msza od rodziny , ta będzie od forum. Jeśli ktoś chciałby odwiedzić Anię to proponuję np o 19ej bo brama jest zamykana o 20:00. ( jeszcze sprawdzę czy nie zmienili godziny). |
Na bramie jest napisane do 20, ale ostatnio jak przechodziłem to parę minut po 19 była już zamknięta (dwa dni temu), więc różnie to bywa, lepiej być wcześniej.
|
Wpadnę jeszcze tam gdzie robiłem zamówienie może będą wiedzieli kto ma klucze i złożę propozycję co by nie zamykali przed 20ą w tym dniu.
Zawsze można przeskoczyć górą jak to robiliśmy po ostatniej mszy , damy radę , taki mur to nie przeszkoda. |
Spotykamy się o 19ej u Ani a potem na 19:30 idziemy na mszę.
|
Cytat:
Dzieju ale kiedy? aaaa już widzę :) 20.12.2012 |
Jako że Ania miałaby urodziny 25 maja tak też z tej okazji została zamówiona
msza na 24 maja o godzinie 19:30. |
Dla przypomnienia.
|
To dzis. Niebo placze.
|
Niestety, nie udało się uprosić ksiedza o przeczytanie tej intencji w całości...
pozwolę sobie zatem wrzucić jej treść tutaj..... Msza poświęcona jest wspomnieniu i pamięci, naszej drogiej przyjaciółki, Ani Paluch-Ashanti, którą los wydarł nam brutalnie, tragicznie i jakże przedwcześnie. Za możliwość spotkania Cię, poznania, za przyjaźń, Twoją miłość i ciepło chcemy Ci podziękować, będąc tutaj dzisiaj i wspominając Cię – Twoi Przyjaciele z Forum Africa Twin. Fragment Trenu Jana Kochanowskiego bardzo dobrze oddaje pustkę, jaka pozostała po Twoim odejściu… „….WIELKIEŚ MI UCZYNIŁA PUSTKI W DOMU MOIM…. (nasza droga Aniu) TYM ZNIKNIENIEM SWOIM. PEŁNO NAS, A JAKOBY NIKOGO NIE BYŁO: JEDNĄ MALUCZKĄ DUSZĄ, TAK WIELE UBYŁO...” Jutro Aniu! Już jutro świętowalibyśmy Twoje kolejne urodziny, składając Ci życzenia i wręczając kwiaty a jednak Stwórca postanowił inaczej – wzywając Cię przed swoje oblicze. Spotykamy się zatem tutaj, na wspólnej modlitwie i składamy ją na tym ołtarzu w intencji Twojej duszy. Niechaj Jezus Chrystus, za wstawiennictwem Twojej Rodziny, przyjaciół oraz Twojej imienniczki Świętej Anny – Sprawiedliwej - otworzy swoje ramiona i wprowadzi Cię do Królestwa Niebieskiego, gdzie bezpiecznie będziesz przemierzać Boskie szlaki i witać nas pod BRAMĄ PIOTROWĄ…. Bo tam zapewne wszyscy niebawem się spotkamy..... |
Niebawem minie rok jak Ania z nami nie jeździ.
Rodzice Ani zamówili mszę 28.07 o godz 18:30 tam gdzie zawsze. |
Cytat:
|
informacja dla tych co nie są na WTA
http://africatwin.com.pl/showthread....148#post330148 można do nas dołączyć pozdrawiam Moorelka |
Msza za Anię w rocznicę jej śmierci
Kochani, minął kolejny rok od tej wielkiej tragedii...
Kolejny raz Rodzice zamówili Mszę. W tym roku Msza zostanie odprawiona w niedzielę 27.07 o godzinie 17:00 w tym samym kościele przy ul. Dominikańskiej, Do zobaczenia.... Maćka |
Cytat:
|
Dzięki tym co byli.
Po mszy pojechaliśmy na miejsce wypadku zerknąć międzi innymi na stan krzyża. Ruda lekko go liznęła , blacha ze zdjęciem nieco wyblakła , kask cały. Proponuję by podjechać tam któregoś dnia z farbą i nową blachą ze zdjęciem /mam taką przygotowaną/ krzyż odświerzyć a zdjęcie wymienić na nowe. Pragnę uspokoić , nie będę robił ankiety czy to robić czy nie i czy np. ze składek kupić puszkę farby,pędzel no i 4 śruby o papierze ściernym nie wspominając. Tak nisko nie upadłem. |
Dzieju, daj znać kiedy będziesz miał czas to podjadę z Tobą. Mi przeważnie po 17-ej pasuje.
-- J. |
4 Załącznik(ów)
Tez się piszę. Tym czasem:
|
Niestety nie mogę być jutro z Wami, ale o Ani pamiętam i modlić się za Nią będę wraz z Wami, choć daleko....
|
Msza za Anię
Kochani,
W dniu 29 lipca czyli w rocznicę śmierci o godzinie 18:00 w tym samym kościele co zwykle odbędzie sie Masza za Anię od Rodziny. Zawsze pozostaniesz w naszych sercach uśmiechnięta Aniu, będziemy. Maćka |
Bedę.
|
Ja też będę
|
Dziś obchodzimy 3. rocznicę śmierci naszej przyjaciółki Ashanti.
Brakuje nam jej optymizmu i ciepła, jakie wnosiła nie tylko w szeregi organizatorskie, ale także bezpośrednio zlotowe. Pozostał uśmiech na wspomnienie wspólnie spędzonych chwil. Dzięki, ze byłaś z nami! Taką Cię zapamiętaliśmy! https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...72602216_o.jpg |
Pamiętam o Niej [*]
|
Za każdym razem mijając ten zakręt wspominam Anię. Jutro też będę tamtędy przejeżdżał..
|
Dzięki Maćko za informację o Mszy św za Anię. Tym razem niestety być rady nie dałem/nie daliśmy.
Minęły 3 lata, a ciągle tamte wydarzenia są takie bliskie...... [*] |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dopiero wczoraj wieczorem wróciłem stąd moja nieobecność na mszy.
Często przejeżdżam obok miejsca wypadku ( wczoraj również) zawsze wzrok idzie w stronę kasku i myśli dlaczego tak ...... dlaczego nie wyszło inaczej...... |
Wczoraj przejeżdżałem koło Tego miejsca, celowo zwalniając i wspominając tragiczny wypadek, ale ku mojemu zdziwieniu nie zauważyłem krzyża i kasku. Wiecie coś na ten temat? Chyba, że przeoczyłem, ale nie wydaje mi się jednak...
|
Też zauważyłem - nie ma - być może serwis skasował.... Jak będę jechał sprawdzę następnym razem czy nie przewrócony.
|
Cytat:
Możliwe że jutro pojadę na łajbę to sprawdzę po drodze. "serwisy" raczej nie kasują takich rzeczy . |
Potwierdzam kask Ani jest na swoim miejscu.
|
Msza za Anię, 29.07 godzina 18:00 , tam gdzie zawsze.
Tak dla przypomnienia. |
1 Załącznik(ów)
|
[*][*][*] i tak można bez końca...wciąż trudno zapomnieć, pogodzić się , zrozumieć...
|
Cytat:
Jako że czas biegnie szybko to myślę że można by podjechać sprawdzić jak się ma pierwsza ( przejeżdżając nie widać w jakim jest stanie) i wymienić na nową. |
Rodzina Ani zamówiła mszę 25 maja o godz 18ej ( urodziny)
oraz 29 lipiec również o 18ej ( 9 rocznica wypadku ) jak zwykle u Dominikanów. Czas szybko leci , 9 lat jej z nami już nie ma :( |
Pamiętam jak dziś jak kisiliśmy się na Izim na bramie... czyli to mogło być nawet i 10 lat temu. Czas to zaprawdę oprawca...
[i] |
Cytat:
|
To już jutro w urodziny Ani 25 maja o godz. 18.00 tak jak Dzieju pisał: Kościół Dominikanów ul. Dominikańska 2 w Dolince Służewieckiej.
|
Cytat:
|
[i] Kolejny rok, gdy Ani nie ma (tu).
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:54. |