![]() |
AT Hungary Meeting Eger
Koledzy z Wegier zapraszaja na zlot Afryk w Egerze. 23-26 pazdziernika. Eger to Egri Bokaver i nie tylko. Generalnie stolica wegierskiego wina. Dolina Pieknych Kobiet, piekne Gory Bukowe + mozliwosc zdobycia motocyklem najwyzszej gory na Wegrzech...
Dodam ze eger jest polozony bardzo blisko granicy slowackiej. Zakwaterowanie z pensjonacie. Moze byc groznie... |
A są jakieś konkrety cenowe?
|
Cytat:
|
Samboru, ładnie musiałeś się tego egri bikaver nachlać żeś piękne kobiety na tych Węgrzech widział ;)
Wygląda interesująco :) pozdr newrom |
Cytat:
|
Akurat wegierki sa ladne, tylko chyba pomniej sie golic lubia :D A tak w ogole tam ladnie w tym Egerze, tyle ze jak to na Wegrzech, tereny takie sobie. Moze ale koledzy miejscowy nas zaskocza i pokaza jakies ciekawostki.
|
Cytat:
|
Tylko jak ich zrozumiecie?
Ne igyatok túl sokat Egerben! Fene a beketeket! |
Jak jest wódka to jest tłumacz,
przy niej mów co chcesz! ;) pozdr newrom |
Sambor możesz postarać się o konkrety?
|
Cytat:
|
pierwsza okazja jutro :)
|
Johen zapomniałem jak wygladasz, od tego kieratu pewnie całkiem posiwaiłeś...:P
|
Cytat:
|
Cytat:
Ochlaptusy (żule) jedne! |
Może być jakaś gwara
|
Takie info dostałem od Tibora:
Hello ! The HUNGARIAN NATO - National Africa Twin Owners :-) October keeps the meeting of the closing of the season between 23 and 26. Eger, this are the sites because of 130 kilometres Budapest to east, near the M3 motorway. The neighbourhood the most famous Hungarian wine-growing region, because of this the evening program visiting the cellars and Aries pushing. We go into the neighbourhood thermal bath in case of bad weather. The we plan two tour. Into one of the Bükk mountain ranges, this 140kilométer will be. The other into the Mátra mountain range, this 120 kilometres. The last year's pictures here: http://www.africatwin.hu/images/gale.../kt/index.html Info+regist: info@africatwin.hu KT www.africatwin.hu |
Są znane jakieś konkrety?bo ja wyczytałem jenom że bendą soon. Wstępnie bym się pisał tylko po madziarsku nie banglam.
|
Felkowski to nie problem jak organizm przyjmie odpowiednią ilość wspomagacza lingwistycznego to i po węgiersku zaczniesz gadać :D
|
Cytat:
|
Orsi donosi mi właśnie, że trochę wiecej info już mają na www
http://www.africatwin.hu/main.php?p=...2008&f_eid=185 |
Trochę mały ten zlot ... 28 miejsc w pokojach ?
|
Hubert, a Ty myslisz ze znajdziesz w innym kraju taką liczbę pojebów jak my wszyscy na tym forum? :D :D :D
Hungarzy nie są przygotowani na nasze przybycie - zawsze :) |
Kurza dupa jeszcze dojdzie do tego że na węgierskim zlocie będzie więcej Polaków niż Madziarów :-)
|
Chyba trzeba będzie zrobić pospolite ruszenie i potraktować madziarski zlot jako nasze zakończenie sezonu :p
|
letko nieelegancko...
|
Czy ja wiem? Jak przyjedzie sporo luda, bratni naród węgierski się ucieszy, no bo ich zaproszenie będzie miało duży odzew. Nie mówię, żeby przyjechać i zrobić własną imprezę w miejscu zorganizowanym przez madziarską brać, co to, to nie! Pełna integracja międzynarodowa i dostosowanie do planu organizacyjnego zlotu obowiązkowe. Tyle, że jakoś nasz zlot nie może się wykluć, więc to może być jedyna okazja do spotkania w większym gronie przed zimą. A przy okazji w fajnym miejscu. No i przecież nic nie stoi na przeszkodzie, żeby madziarskich braci zaprosić na imprezy organizowane przez nas.
|
Nie czarujmy sie, wszytskie znaki na niebie i ziemi wskazuja na brak zlotu w Polsce. Chodzi mi tylko o to zeby organizatorzy nie byli zaskoczeni i zeby byli przygotowani na przyjazd duzej ilosci "braci" - te 28 miejsc tez o czyms swiadczy...
|
tia, i wspolne pogawedki przy egri bikaver :D
|
Cytat:
A teraz, niech no zerknę, 715 ludzia i nie ma zlotu. Tszoda i dzida nawet tu nie pomoże. |
Sadze ze wlasnie dlatego ze jest 700 osob to nie ma zlotu.
|
No tak, gdzie kucharek 6, tam nie ma co jeść. W tej sytuacji chyba czeka nas era mniejszych spotkań regionalnych. A kto z Was planuje wypad na Węgry? Ja mam zamiar i to nawet na takiej zasadzie, że sam sobie znajdę kimę na miejscu, a z madziarami się po prostu zbratam nad herbatą:haha2:
|
Cytat:
Myślę, że ponieważ jest nas tylu to każdy myśli, że pewnie ktoś inny zorganizuje. I tak wychodzi, że nie ma nic ;) |
No nie mazgajcie się. Jeszcze są wolne miejsca. A my tu lamentujemy, że jest za mało, nie takie, że nas za dużo. Jak zabraknie trza namioty brać albo coś kombinować i dzida. A tak swoją drogą to nieźle się chłopaki organizują u nas takich atrakcji się nie zapewnia. Jeszcze się nie spotkałem żeby organizator concubiny wolne na zlot miał :)
|
ja odpadam z przyczyn ekonomicznych :P
|
Kurna dusza by chciała - mam tam znajomych, ale nie w tym miejscu co zlot
|
A ostatecznie ktoś się wybiera?
|
wstępnie planuje ale zobaczymy jak będzie
|
Cytat:
|
A ja chcę jechać i wszystko wskazuje na to, że pojadę:p. Ze mną chce jeszcze jechać kumpel na Trampku. Sambor, Podos, Puszek a Wy jak??
|
ja ma moto w rozsypce i nie chce mi sie zmarznąć. Decyzja w ostatniej chwili, zalezna od pogody i stanu sprzeta. Ale rozumiem Cie Jochen:)
|
więc jeśli tylko wróca moje portki z reklamacji do tego czasu, i nie będzie -5*C, to pewnie pojadę.
|
Nie znam to, ilu osób przychodzicie ostatecznie.
Jochen i Gringo zwrócił się do mnie dla rozmieszczenia tylko. Pokładam nadzieje to znajdujemy dosyć pokoju wówczas. Decydujmy to tak czy inaczej. :-) |
Cytat:
|
Nieprzyjemna, że maszyna tłumacza nie przyznaje podpisy podobnie do strony tego (właśnie)
|
No vegre egy ember megprobalni valamit lengyelul beszelni !!!
Brazil ho nem les dragan akkor sok embernok fog hozni :haha2: |
Kazmir, ti govborisz li madziarski..? :confused:
|
Trzy lata tam pracowałem (dawne czasy ) ale jakby kurna dali palinki to może umysł by się odświeżył - wtedy jak tam byłem dawałem sobie radę z tym gadałem całkiem całkiem...
|
Cytat:
:-) Mogę transmitować to być może, jeśli nie wpisujecie wszystkie rodzaje podpisów do tego... |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:29. |