![]() |
Złombol 2013 - 7ma krew czyli nareszcie Rosja!
1 Załącznik(ów)
Gdy w baniaku jeszcze noworoczne spiewy graja, budzi sie czlowiek o 18tej rano, to wiedz ze cos sie dzieje, czyli Zlombol znowu grzeje silniki, dymi z auspucha - nowy cel Nordkapp czyli nareszcie Rosja. Od razu mowie, boje sie wody, wiec na statek ani do wanny nie wejde, caly czas ladem. Powrot przez Murmansk, powloczymy sie po Polwyspie Kola, wykapiemy sie w Ladodze. Czyli standardowa krotka pojezdka maluchem czy innym zukiem.
Załącznik 36708 Wilczyca, Jagna i Naczelny juz sa na liscie. Kto jeszcze? Wiecej info poco dlaczego i kiedy na www.zlombol.pl |
.....................................aha
|
Brzmi pysznie!!!
P.S. Chyba za duży skrót myślowy :) Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Co cza spelniac, zeb sie potencyjnie kwalifikowac?
|
Jak mi spylisz WieszCo, to ja Pogadam ZWieszKim i będzię Ci dane...nawet będziesz miał czy pojechać:D
Cytat:
|
mucha nie rób tego :D
|
Wilczyca jak zawsze sie ze mna zgadza, Cynciu juz zaplanowal cala trase. Jeszcze bolid rajdowy i wszystko zorganizowane i mozna startowac. Bajrasz nam doradzi co sie ma zepsuc a Mucha obudzi sie nad Balötykiem i zapyta czy to juz nortkap. Co macie ciekawegow garazu?
|
Cytat:
|
wiesz co miałem na mysli :D
|
A jaka trasa powrotna?? Nie ciekawiej byłoby wracać przez Norwegię, Szwecję, Danię, Niemcy do Domu??...
|
bedzie mnie bolec jak na stacji benzynowej w norwegii zostawie wartosc mojego auta. Ma ktos lade samare w garazu?'
|
Ja bym pojechał tylko nie mam samochodu . . .
|
Cytat:
|
Fassi - czym jedziecie?
|
Fihu, napewno czyms tanim i rosyjskim. Szukam lady samary w gazie obecnie.
|
Myślę, że dobrą opcją jest żuk w dieslu 7 osobowy. Sam się zastanawiam już jakiś czas nad zebraniem ekipy i zakupie auta.
|
słuchaj Fazika. jak Ci ten żuk tam kucnie to go tam zostawisz.
|
Cytat:
W Rosji na północy nie ma problemu z gazem LPG? |
W zuku nie ma co kucnac mysle, jesli jakotako jest w dobrym stanie. zuk ktorego kupilem w 2010 objechal 3 zlombole i chlopaki mowili ze nic nie robili. Pozatym juz nie pojade nigdy w 7miu facetow w aucie, za duzy syf po prostu...
Cos rosyjskiego i taniego, naprawie po drodze. Duze kola wrzuce i mozna poofowac na polwyspie Kola, max 2 osoby w aucie. szukam spokoju i rekonwalescencji watroby. Plan wstepny jest narazie taki. Start pod koniec czerwca, wiem, zlombol jedzie w sierpniu. Po prostu nie stac wielu z nas na tak drogi rajd do tak drogiej norwegii i skandynawii. Bedzie blisko, tanio, rosyjsko i zielono, jak na Hawajach nad morzem, czyli polwysep kola i cieple morze arktyczne.... |
Wątrobę najlepiej wyleczysz na plw Kolskim, wiem coś o tym byłem. Jedyny problem z meszkami, bo je odstrasza jedynie alkohol zażywany doustnie!
|
Lupusie, czyli trzeba pic aby jad tych meszek nie zniszczyl mi watroby??
|
Piszecie że przez Rosję wyjdzie taniej - po ile tam paliwo (PB, ON i LPG) liczyć trzeba by było? :)
Ha, no i wiza ... nie? 300zł? |
Fihu myśl myśl i informuj:D
|
Cytat:
Nada się? Na pięć ciał aż za duży szał :D. |
Cytat:
|
Cytat:
§4 regulaminu :umowa: [/B]W rajdzie mogą wziąć udział tylko samochody komunistycznej koncepcji lub produkcji. I jeszcze tu: FAQ Uczestnika 1. JAKIE POJAZDY SA DOPUSZCZONE DO ZLOMBOLU? W rajdzie mogą wziąć udział tylko samochody komunistycznej koncepcji lub produkcji. Dopuszczone są pojazdy osobowe, ciężarowe, autobusy, motocykle i motorynki ;-). W przypadku pojazdów z okresu przełomowego (1990) liczy się powiązanie z komunizmem pod kątem koncepcyjnym/technicznym. (Przykładowo Maluch z 1998 pod kątem techn. jak najbardziej się kwalifikuje, Skoda Felicia nie). |
|
To takie czerwone? Kształt znajomy:)
|
Tam som dwa żuki z Fabryki Samochodów Ciężarowych w Lublinie. Szary i czerwony.
|
O dojechał jeszcze polaj, doliczyłem się trzech Żuków.
|
odswieze temat :D
koncowka miazdzy :D :D :D |
Fazik kanalijo :D smaka narobiłeś ....teraz motywacje mam aby golfa poskładac :D
|
aby golfa poskładac
i Marylko gdzie nim pojediesz niby? pograc w golfa?? najmniej na krotko do wladiwastoku i nazad to trza... tak serio to trza naprawde zloma kupic i gdzies pojechac bo nudno sie robi.... |
gdzie w tym roku leci złom?
|
MAjtas, w tym roku byli na nordkapie ;) Tradycyjnie 1go stycznie podaja gdzie nowy zlombol pojedziie tak wiec jeszcze 3 miesiace musisz czekac
|
no źle się wyraziłem przepraszam :D - chodziło mi po prostu o kolejny Złom. ale już wiem. dzieki.
chcę na złoma pojechać z moim małym. ale to jeszcze parę lat musi minąć. tak ze 4 - najwyższy czas, żeby znaleźć jakiś pojazd i się nim zająć. znając moje tempo i możliwości czasowe będzie w sam raz :D m |
Fajny film. Dzięki Fassi :D
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:08. |