![]() |
Zlot AT Litwa- 10-12 maja 2013 Wilno i akalicy
Na prośbę organizatora, zamieszczam info z rosyjskiego forum AT.
Impreza odbędzie się w ośrodku nad jeziorem niedaleko Wilna (30km). Kto się wybiera na majówkę w tamte strony może sobie przedłużyć weekend. Program: 10 maja - spotkanie w knajpie "Forto Dvaras" w Wilnie, ulica Kubiliaus 16. Kto nie zdąży jedzie od razu do ośrodka. O 18:00 w stronę Trok rusza z knajpy kolumna. (ok. 50 km) Na miejscu bania, piwo szaszłyki. Powitanie gości. 11 maja sobota - 9:00 - śniadanie 10:00 - wyjazd do Wilna. Krótka wycieczka po mieście, zwiedzanie Baszty Giedymina. Później dzielimy się na 3 grupy: 1. Off - bez fanatyzmu 2. Szutry 3. Kto nie chce w teren ten zwiedza stare miasto Ok. 16 wszyscy spotykają się w Trokach. Dla chętnych zwiedzanie zamku. Ok. 17:30 powrót do ośrodka i znowu bania, szaszłyk, piwo. 12 maja - niedziela 9:00 - śniadanie i wyjazd Piwo zapewnia organizator, mocniejsze trunki zabieramy ze sobą. Przybliżony koszt baletu to +/- 100 $. Koordynaty ośrodka: GPS 54.507462, 24.708331 strona www ośrodka: www.dalgedusodyba.lt Numer tel organizatora - Hanss: +37069880893 Jeżeli ktoś jest zainteresowany to proponuję stworzyć listę. Dla ludzi z daleka mogę zaproponować nocleg w Białymstoku dzień wcześniej. A oto i lista: Ltd454 + Ruda żonka |
Poczekam na więcej informacji.
|
A oto i lista:
1.Ltd454 + Ruda żonka 2.siejko |
tak tylko wrzucę, że w tym terminie jest też Izi Meeting.
|
tak tylko wrzucę, że Sambor ze swoim wpisem pomylił wątki
|
Dlaczego pomylil? Terminy rzeczywiście sie pokrywaja.
|
Tu jeszcze snieg na drogach bedzie lezal.
|
V maje u nas snega jush nebivajet!
Foto s zliota "AfricaTwin.LT 2011" V etom roku zliot bendze tam ze http://public.fotki.com/Remis-ua/africa-twin-2011/. Pshijedze ~50 AfricaTwin (bendze i Varadero, KTM, BMW..) s Litvi, Rosiji, Latviji, Ukraini, Estoniji, Belarusiji... Mesto zliota GPS 54.507462, 24.708331 www.dalgedusodyba.lt (50 km za Wilno) Vshistkich zaproshami! http://img17.imageshack.us/img17/5884/filegc.jpg http://img255.imageshack.us/img255/1328/img5905h.jpg |
A ja z Litwą mam dużo wspomnień służbowych, trochę znajomych i chyba się wybiorę :Thumbs_Up:;)
Hanss :Thumbs_Up: |
Ne vshistko po Polsku rozumem
|
Cytat:
Cytat:
Primerno tak. |
Stolko jeshzhe rozumem )))
|
Cytat:
na wątku "Izi meeting" Sambor nie umieścił informacji o odbywającym się w tym samym terminie zlocie na Litwie, więc, z braku równowagi informacyjnej, swoim wpisem tutaj, ewidentnie pomylił wątki lub nadużył gościnności. |
Nie doszukiwałbym się tutaj złych intencji Sambora, tym bardziej, że nikt nikogo do niczego nie zmusza i każdy jedzie gdzie mu pasuje. Raczej chodziło mu o to, że chętnie by pojechał na Litwę, ale w tym terminie jest "Izi meeting". W zeszłym roku na zakończeniu sezonu AT na Białorusi byłem sam z Polski i wcale nie było mi z tym źle. Impreza była zacna, a mi było przyjemnie, że jestem pierwszym afrykańczykiem z PL na ich i zlocie. Zobaczymy jak wszystko się ułoży w maju. Być może teraz też pojadę sam i na pewno się nie obrażę na nikogo. Chłopaki z forum AT Litwa nas zapraszają i to czy ktoś wybierze "Izi meeting", czy wyjazd na Litwę to jego sprawa.W pierwszym poście uaktualniłem informacje na temat imprezy.
|
Do kiedy trzeba się zdecydować ?
|
Hmmmm... Dobre pytanie. Może Hanss coś napisze w tym temacie. On jest organizatorem. Też nie mam 100% pewności że pojadę, ale się wpisuję żeby chłopaki mogli się przygotować i mniej więcej określić ilość chętnych.
|
Cytat:
|
Moze sie wybiore bo to rzut beretem o ile do tego czasu zloze maszyne bo mam rozlozona na czynniki pierwsze.
|
Jeżeli ktoś się zdecydował to proszę się dopisać. Mało czasu już zostało do imprezy. Jak na razie jestem:
1. Ja z żonką 2. Siejko |
Cytat:
- наверно буду. Itd454 - byłeś poprzednio - jak z noclegiem? палатку надо взять? |
nie byłem jeszcze ale też nastawiam się na namiot, chyba że mała różnica będzie w cenie to nie ma co ciągać klamotów.
|
Tak kak obesh4ajet prijechat ~65 motociklov (75 celovek) s vosmi stran LT, LV, EST, RU, UA, BY, FIN nu i PL noverno :), stonovitsia malo mesto dlia no4lega. Kto mozet mozete palatki vziat (oni mogut i neponadobiatsa). Do konca nedeli xotel bi znat to4no skolko 4elovek prijedit s PL.
ltd454, perevedi pozaluista :) |
Ma przyjechać ok 65 motocykli (75 osób) z ośmiu krajów LT, LV, EST, RU, UA, BY, FIN no i PL. Mało jest miejsc noclegowych i kto może niech weźmie namioty, mogą się przydać. Do końca tygodnia chciałbym wiedzieć dokładnie ile osób przyjedzie z PL.
Hanss napishi eshcho stoimost' sliota s nochlegom palatkax i v domikax. |
Vi skozite skoko to4no budet liudei. Mozet i nenado ni kakix palatok. Tem bolee gostiam! :)
|
Tak kto jedze v Vilno na zliot?
|
Ja jadę w piątek rano z Białegostoku, szuterkami. Jak ktoś chce się podłączyć to zapraszam. W razie czego nocleg oferuję jak ktoś z daleka. kontakt pięć zero jeden 753 353
AVE! |
Ja mam chec jechac ale nie wiem czy czas bedzie, no i tam trzeba bylo potwierdzic do jakiegos czasu , jutro bede wiedzial
|
Ja startuje w piątek o piętnastej z Białegostoku.
|
Godnie tam reprezentujcie Nasz Kraj. Szerokości
|
Cytat:
|
Parę fotek z imprezy
https://plus.google.com/u/0/photos/1...80957393775356 A teraz wyświetla? i konkurs wolnej jazdy |
Cytat:
|
Wyswietla już ?
|
Nooo.. wygląda na to że ciekawie tam mieliście (offem aż do Palestyny?:eek::D )
A ta "piekielnie" ładna delegacja to też do Was? :drif: Zapodajcie więcej fotek i jakiś opis bo impreza wygląda na bardzo "kuszącą" :rolleyes::lol8:;) |
Zachęcił ja się co by może w przyszłym roku pojechać :-)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:51. |