![]() |
Pilnie poszukuję transportu z Włoch.
Witajcie. Jak w temacie: poszukuje osoby, ktora moze odebrac zakupiony motor z Włoch w okolicach miasta Pisa. Chodzilo by tez o przekazanie gotowki i dokonanie czynnosci wyjerestrowania. Generalnie to byloby sprowadzenie motocykla.
Jako druga opcje zakladam pojechanie w 2 osoby z przyczepka i podzial kosztow wyprawy. Start: Białystok Termin: najbizszy weekend, ew.nastepny tydzien. Prosze o kontakt na PW. ew. 503111.pieć.cztery.pieć. Robert. Czekam na propozycje. |
co kupiłeś ?
|
prawie:) no nie zaplace dopoki nie bede miec opcji na przywiezienie...
|
Z przywiezieniem nie ma problemu , każdy liniowy bus wożący paczki i przeróżnego rodzaju bambetle na trasie PL > IT > PL za 150 - 200 eurasów przywiezie motocykl . Problem tkwi w wyrejestrowaniu , rozumiem że masz pojęcie jak to się odbywa , ile zajmuje czasu , jakie musi spełnić warunki wyrejestrowywany pojazd aby odbyło się to bez komplikacji . Zanim wsiądziesz w auto i zrobisz 1700 km w jedną stronę upewnij się że wszystko jest ok .
|
Cytat:
|
Temat własnie się zdeaktualizował. Administratora proszę o zamknięcie.
|
nie kupiles?
sam bym skoczyl po cos |
Cytat:
|
Czyli nie kupiłeś ? A co za sprzęt ? Może jakieś zakupy grupowe :) zrobić jak zacne sprzęty?
|
Kupilem, ale transakcja odbedzie sie bezemnie w tygodniu, wiec do niedzieli byc moze juz przyjedzie tu na miejsce. Generalnie we wloszech sporo jest tego. Ceny lepsze, czasem takie same jak u nas.
Siwy:-) uprzedzam pytanie. Kupilem adventura. No ale zanim nie bedzie stac w moim garazu, to jeszcze nie na 100%. |
na subito go znalazles?
|
Moto.it
Subito.it Autoscout.it |
Chcesz się reklamować, to przeczytaj regulamin i opłać składki.
|
Spamerom mówimy nie
|
Hej
Odgrzebie trochę temat - znacie kogoś/firmę kto by ogarnęła transport moto z Włoch z załatwieniem papierów. Trochę się rozglądam za tematem - jeszcze też nie zdecydowałem na 100% - może pojadę sam - ale trochę mi się nie chce :D. |
Zapytaj Adaggio
|
http://motooptima.pl/kontakt/
Tu zapytaj, gość ciągnie z Italii i handluje w Ostrowi Mazowieciej. Może coś ogarnie. |
Motodoktor czy doktormoto spod Wawy.
|
Cliktrans
|
Witam
Ja latałem sam kombiaczkiem. Miałem 1250 km w jedną. Koszty dojazdu jakieś 1000 zet + pobyt ok 300. Nie tanio i strata 2-3 dni (czekanie na cdp czy jak to się tam zwie). Z drugiej strony można zbaczyć i sprawdzić co sie kupuje. Pozdr rr |
Opowiedz jak się załatwia takie wyrejestrowanie-cdp ?
Na co uważać co trzeba mieć ? |
Cdp mozna załatwić od reki ale to zależy od agencji lub salonu w wiekszości sie da.
Generalnie założenie takie jest że moto ma opuścić IT a dopiero potem za okazaniem cmr-ki dostaje sie wyrejstrowanie.Ale jakieś kombinacje i da sie od ręki niby zrobic. Nie siedzę zbyt w tym bo ja ze złomów brałem moto na klamot a tam jest rachunek na częsci i tylo. Adaś siedzi w IT to ci cóś podpowie |
W Radzyminie jest firma Moto Italia i ciagna z Włoch także może pomogą
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:28. |