Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Jeszcze jedna Gruzja 2013 (sierpień) (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=17704)

Miszel 21.04.2013 19:26

Jeszcze jedna Gruzja 2013 (sierpień)

Mało oryginalnie, ale co to ma do rzeczy? :)

1. Jedzie nas dwóch: 50+ na Afryce i 40+ na Tenerce;
2. dookoła Morza Czarnego: counter-clockwise;
3. 1 miesiąc - cały sierpień;
4. noclegi jak popadnie - bierzemy namioty
5. dojazd do Gruzji/Armenii w miarę szybko, w Gruzji oprócz gór (Swanetia, Tuszetia/Chewsuretia) chcemy także sprawdzić jak się udają winorośla w Kachetii (w związku z tym jazda w te dni może się skończyć trochę wcześniej.........). Poza tym trasy ustalane ad hoc w zależności od info zdobytego na miejscu, czasu i pogody;
6. Powrót - Rosja, Krym

Jakby ktoś chciał się dołączyć (1, góra 2 osoby), to zapraszamy. Nie sądzę, żebyśmy mieli bardzo nasrane w głowach, ale tak naprawdę, to ciężko powiedzieć :D :D
Jakby ktoś chciał wcześniej pogadać, to będziemy w Grodźcu.

Zdrówko,
Miszel

ACUPS 29.04.2013 10:03

czesć -my też wybieramy się ale początkiem września - 2x supertenera 750 - czas ok 3-4 tyg (Gruzja + Armenia) - Acups

Plpablo1979 29.04.2013 17:19

Cytat:

Napisał ACUPS (Post 311169)
czesć -my też wybieramy się ale początkiem września - 2x supertenera 750 - czas ok 3-4 tyg (Gruzja + Armenia) - Acups

też lece w tym terminie..macie już jakiś konkretniejszy plan,termin wyjazdu itp ?

Czarek40 29.04.2013 20:40

:Thumbs_Up:Super.
Warto. Ja też właśnie w w 2012 robiłem to kółko tylko odwrotnie. Zapraszam na :beer2: na zlocie "IZI" znaczny będę bo właśnie od wczoraj mam gips na prawej łapie.

Miszel 30.04.2013 10:10

Do chrzanu - gdzie nie zaglądam, to wszyscy: maj, czerwiec, lipiec, wrzesień...
A gdzie sierpień? :D
Nic to, przynajmniej utrzymamy jakąś ciągłość w wizytach z PL.

Tofel 14.06.2013 09:25

A w lipcu ktoś w Gruzji będzie? Ja (KLR650) wybieram się z kumplem (DR650) na miesiąc w tamte rejony, tak mniej więcej od 12 lub 17 lipca.

Tofel 14.06.2013 11:27

A gdzie to się Dziku wybierasz? Do Ruslandii bardziej czy do Gruzji? Może jakieś ognisko z trunkami gdzieś zorganizujemy?

pyntront 15.06.2013 19:53

Cytat:

Napisał Tofel (Post 322763)
A w lipcu ktoś w Gruzji będzie? Ja (KLR650) wybieram się z kumplem (DR650) na miesiąc w tamte rejony, tak mniej więcej od 12 lub 17 lipca.

Możliwe. Patrolem. Z Koziołkiem Matołkiem (o ile zdążę sobie wydrukować i nakleić).

pyntront 16.06.2013 00:11

No i co z tego?

cichy76 17.06.2013 02:53

i ja będę w lipcu :) i na ognisko z trunkami bym się pisał ;)

szparag 17.06.2013 03:02

El, ale prawdziwym jedynym ukoronowanym pedałem jesteś Ty. Pamiętasz o naszym pomyśle na festiwal ?? i jedyną nagrodę w swoim stylu? mam się tym zająć ?

Tofel 17.06.2013 11:14

No to gites, widzimy się zatem w Gruzji. Zgadajmy się telefonicznie jako, że sytuacja będzie dynamiczna.

Cichy: podrzucisz kontakt telefoniczny na priv?

Dziku: Tyś pod starym telefonem nadal dostępny?

-----
Tak w ogóle, gdyby ktoś chciał się dołączyć na całość czy jakiś etap to niech daj znać!

pyntront 21.06.2013 17:55

Koziołek wydrukowany zatem za tydzień startuję. Jak gdzieś napotkacie Koziołka Matołka z tobołkiem, to zaś znaczy, że ja będę leżał i pachniał gdzieś w pobliżu.

cichy76 21.06.2013 23:13

Ja startuje 2'go tez z ''krakowa'' wiec może uda mi się ciebie Koziołku dogonić ;)

Miszel 28.06.2013 09:44

No to wetnę się w ten dobrze rozwijający się wątek: ;)

Polsko-duńska ekipa na sierpień już skompletowana. Podziękowania dla ludzi którzy odzywali się (trochę za późno) na priv. Jak się tam gdzieś spotkamy, to się może co napijemy...

Zdrówko,
Miszel

oskar_z 28.06.2013 10:09

Ja chcę wystartować 15.08, clockwise.

Tofel 28.06.2013 10:29

Cytat:

Napisał Miszel (Post 325586)
No to wetnę się w ten dobrze rozwijający się wątek: ;)

Polsko-duńska ekipa na sierpień już skompletowana. Podziękowania dla ludzi którzy odzywali się (trochę za późno) na priv. Jak się tam gdzieś spotkamy, to się może co napijemy...

Zdrówko,
Miszel

A kiedy wyjeżdżacie? Może uda się gdzieś styknąć.

Miszel 28.06.2013 11:01

Wyjeżdżamy 3 sierpnia. Właśnie przed chwilą dostałem wizę do Azerbejdżanu, chyba jako pierwszy w PL wg nowego systemu :D Właściwie to wiza będzie na granicy, bo to co dostałem to promesa...
Zdrówko,
Miszel

Tofel 28.06.2013 17:22

W takim razie, jeżeli reflektujecie to możemy się gdzieś w Gruzji złapać, bo będziemy tam pewnie do 8 sierpnia.

A jakie macie plany na Azerbejdżan? Byłem tam 7 lat temu przez kilkanaście dni z plecakiem. Fajne góry, ale jedzenie raz, że niedobre, dwa, że drogie :/

bliźniak 29.06.2013 02:49

Już wiem na pewno, więc również dołączam oficjalnie do grona udających się na wshut :)
Jutro w dwa pojazdy ruszamy z Wrocławia - celem jest droga, zmierzamy do Gruzji przez UA i RUSSJĘ. Czas około 4 tygodni, a jak wyjdzie to się okaże :)
Telefon jest pod ręką, więc jakby kto chciał, może tarabanić, może się gdzieś spotkać uda :D
nr: 0048 60dwa 21zero 49dwa
Szerokości i do zobaczenia w trasie - Bliźniak i Tropicielka!

Miszel 04.07.2013 08:56

@Tofel; Oskar
Jakby co to moj tel. 609 1 zero zero zero 87
W drodze od 3 sierpnia do końca miesiąca (+ ew. 2-3 dni)
Może gdzieś będzie nam po drodze, albo wymienimy się info o fajnych miejscówkach.
Zdrówko,
Miszel

skklub 09.07.2013 00:47

Witam,

Miszel my jedziemy 31.07 o ile dostaniemy wizę rosyjską, Transalp, DL 650 i XJ 600 może gdzieś się po drodze trafimy.
Planujemy jechać do Gruzji przez Turcję a powrót przez Rosję. Wyjazd krótki bo 19.08 muszę być w pracy.

Pozdrawiam

oskar_z 11.07.2013 15:46

W okolicy monastyrów David Gareji Polacy otworzyli knajpkę w miejscowości Udabno
Więcej tutaj:
http://opinie.newsweek.pl/marcin-mel...06061,1,1.html

flisak 11.07.2013 19:16

Wróciliśmy z Gruzji w piątek. Miejscówkę w Udabno gorąco polecamy. Można tam rozbić namiot i dobrze zjeść. Ksawery i Ania to naprawdę świetni ludzie. POLECAM:Thumbs_Up:

oskar_z 11.07.2013 23:20

Flisak którędy jechaliście? Dzisiaj ktoś mi powiedział, że możliwy jest przejazd przez Abchazję. Wiesz coś o tym?

Tofel 12.07.2013 10:37

Przez Abchazję? W sensie wjazd od strony Rosji i wyjazd do Gruzji? To byłoby ciekawe. Z tego co wiem to na 99% możliwe są opcje z wjazdem/wyjazdem przez Rosję i wjazdem/wyjazdem przez Gruzję.

oskar_z 12.07.2013 10:39

Cytat:

Napisał Tofel (Post 327717)
W sensie wjazd od strony Rosji i wyjazd do Gruzji?

Właśnie, muszę to jeszcze potwierdzić. Podobno za przejazd 10 USD.

Tofel 12.07.2013 13:16

A to nie jest cena wizy? http://mfaapsny.org/en/council/visa.php

Tranzyt 24h właśnie tyle kosztuje.

Na pewno można wjechać od strony Gruzji i wyjechać do Rosji, ale wtedy w Gruzji będzie się mieć problemy z nielegalne przekroczenie granicy.

flisak 12.07.2013 14:56

My w abchazji nie byliśmy. Jechaliśmy przez Białoruś i Rosję, przejście Verhny Lars. Z powrotem tak samo.

Tofel 12.07.2013 21:09

A na ile dni dostaliście wizy tranzytowe do Rosji? Kumpel dziś odebrał w Wawie i dostał 2 dni. Mi w Krakowie przetrzymali paszport i teoretycznie oddadzą dzień przed wyjazdem. I w Kraku ponoć dają 5 dni.

flisak 12.07.2013 21:28

My mieliśmy 3 dni na Rosję i 2 na Białoruś. Zrobiliśmy w 1 dzień Białoruś i w 4 dni Rosję z Elbrusem, bo okazało się, ze nie ma granicy Bialorusko- rosyjskiej. Z powrotem w 3 dni Rosję i 1 Białoruś.

Rumcajs_zlasu 16.07.2013 23:04

Cytat:

Napisał skklub (Post 327099)
Witam,

Miszel my jedziemy 31.07 o ile dostaniemy wizę rosyjską, Transalp, DL 650 i XJ 600 może gdzieś się po drodze trafimy.
Planujemy jechać do Gruzji przez Turcję a powrót przez Rosję. Wyjazd krótki bo 19.08 muszę być w pracy.

Pozdrawiam

Hej!
Ja z plecaczkiem na AT wracamy w tym terminie i tym samym kierunku może cosik się sklei?

Roxi 17.07.2013 00:13

Miszel, a kiedy mogę się pojawić w Kr na mały kurs nawi u Ciebie?:D

skklub 17.07.2013 01:21

Witam,

Rumcajs nie widzę problemu. My z Kazbegi będziemy ruszali ok. 14.08 w drogę powrotną. Chcemy przejechać przez Czeczenię i dalej w kierunku Doniecka. Mamy wizy tranzytowe dwu dniowe tak więc za dużo czasu nie mamy.

Pozdrawiam

Rumcajs_zlasu 17.07.2013 08:54

OK!
my mamy 5dni na przejazd więc spoko.
A może kto wyjeżdża z Dln Śl albo po drodze w tamte strone za tydzień (26.07)? Bo nam się ekipa rozleciała z powodu wiz właśnie:mur:
lecimy więc jedną maszyną.

Miszel 17.07.2013 09:37

Cytat:

Napisał Hemik (Post 328316)
Miszel, a kiedy mogę się pojawić w Kr na mały kurs nawi u Ciebie?:D

W ciągu najbliższych 2.5 tyg. możesz się pojawiać - czemu nie? Tylko nie spodziewaj się że wyjedziesz jako wielki ekspert od Garmina :D - co wiem to powiem i pokażę.
Zdrówko,
Miszel

Piast 17.07.2013 15:58

Cytat:

Napisał Tofel (Post 327717)
Przez Abchazję? W sensie wjazd od strony Rosji i wyjazd do Gruzji? To byłoby ciekawe. Z tego co wiem to na 99% możliwe są opcje z wjazdem/wyjazdem przez Rosję i wjazdem/wyjazdem przez Gruzję.

Siemka, jakieś dwa tygodnie temu byłem w Abchazji. Może poniższe informacje będą pomocne.

<!--[if gte mso 9]><xml> <o:OfficeDocumentSettings> <o:TargetScreenSize>544x376</o:TargetScreenSize> </o:OfficeDocumentSettings> </xml><![endif]-->Jestem w trasie do Iranu i wjechałem do Abchazji od strony Rosji z myślą, że wjadę tędy do Gruzji. Sprawa wygląda tak, że po pewnych zabiegach można wyjechać z Abchazji w kierunku Gruzji. Kłopot jest tylko taki, że po stronie gruzińskiej nie ma straży granicznej, czyli nie ma kto wbić pieczątki wjazdowej do paszportu. Jest za to posterunek policji. Czasami uda się go minąć i można przedostać się do Gruzji, a czasami nie. Jeśli ktoś wjedzie do Gruzji to na wyjeździe, na innym przejściu zapytają o sposób/miejsce wjazdu. Ewentualnie policja od razu zapyta którędy wjechałeś? Generalnie brak pieczątki wjazdowej oznacza nielegalny wjazd co skutkuje aresztem i karą pieniężną. Tym razem na serio.

Można z Gruzji na spokojnie wjechać do Abchazji i wyjechać przez Rosję. Założenie jest tylko takie, że do Gruzji już nigdy nie pojedziesz. Jeśli pojedziesz, to zapytają o sposób wyjazdu ostatnim razem. Pojawi się znowu temat nielegalnego przekroczenia granicy.

Legalnie można wjechać od strony Gruzji i wrócić do Gruzji tym samym przejściem przez Ingur. Oczywiście potrzebna jest wiza Abchazka. Chyba 10 USD za 7 dni o ile dobrze pamiętam.

To tak w skrócie. Abchazja to ciekawe miejsce. Dzikie niestety. Więcej piszę na myaforadventure.blogspot.com

Nie ma tranzytu przez Abchazję do Gruzji. Chyba, że ktoś ma jakieś specjalne papiery.

Pozdrawiam - Piast
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:DoNotPromoteQF/> <w:LidThemeOther>PL</w:LidThemeOther> <w:LidThemeAsian>X-NONE</w:LidThemeAsian> <w:LidThemeComplexScript>X-NONE</w:LidThemeComplexScript> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> <w:SplitPgBreakAndParaMark/> <w:DontVertAlignCellWithSp/> <w:DontBreakConstrainedForcedTables/> <w:DontVertAlignInTxbx/> <w:Word11KerningPairs/> <w:CachedColBalance/> </w:Compatibility> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> <m:mathPr> <m:mathFont m:val="Cambria Math"/> <m:brkBin m:val="before"/> <m:brkBinSub m:val="--"/> <m:smallFrac m:val="off"/> <m:dispDef/> <m:lMargin m:val="0"/> <m:rMargin m:val="0"/> <m:defJc m:val="centerGroup"/> <m:wrapIndent m:val="1440"/> <m:intLim m:val="subSup"/> <m:naryLim m:val="undOvr"/> </m:mathPr></w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" DefUnhideWhenUsed="true" DefSemiHidden="true" DefQFormat="false" DefPriority="99" LatentStyleCount="267"> <w:LsdException Locked="false" Priority="0" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Normal"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="heading 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 7"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 8"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="9" QFormat="true" Name="heading 9"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 7"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 8"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" Name="toc 9"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="35" QFormat="true" Name="caption"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="10" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Title"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="1" Name="Default Paragraph Font"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="11" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtitle"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="22" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Strong"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="20" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="59" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Table Grid"/> <w:LsdException Locked="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Placeholder Text"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="1" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="No Spacing"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Revision"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="34" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="List Paragraph"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="29" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Quote"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="30" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Quote"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 1"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 2"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 3"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 4"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 5"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="60" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Shading Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="61" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="62" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Light Grid Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="63" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="64" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Shading 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="65" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="66" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium List 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="67" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 1 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="68" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 2 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="69" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Medium Grid 3 Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="70" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Dark List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="71" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Shading Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="72" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful List Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="73" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" Name="Colorful Grid Accent 6"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="19" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="21" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Emphasis"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="31" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Subtle Reference"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="32" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Intense Reference"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="33" SemiHidden="false" UnhideWhenUsed="false" QFormat="true" Name="Book Title"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="37" Name="Bibliography"/> <w:LsdException Locked="false" Priority="39" QFormat="true" Name="TOC Heading"/> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} </style> <![endif]-->

Piast 17.07.2013 16:02

Aha i jeszcze jedno. Do Abchazji można też wjechać z Rosji przez Psou i tędy wrócić. Zadbajcie tylko oto, żeby nie wklejali Wam wiz do paszportów i żeby nie wbijali pieczątek. Jeśli to Gruzini zobaczą to znowu będą stękać, że nielegalne przekroczenia itp.

Pozdro - Piast

cinas67 18.07.2013 22:46

Cytat:

Napisał Rumcajs_zlasu (Post 328348)
OK!
my mamy 5dni na przejazd więc spoko.
A może kto wyjeżdża z Dln Śl albo po drodze w tamte strone za tydzień (26.07)? Bo nam się ekipa rozleciała z powodu wiz właśnie:mur:
lecimy więc jedną maszyną.

Rumcajs nie rozleciała tylko na chwile się rozdzieliła.Spędzimy i tak kilkanaście wspaniałych dni w Gruzji razem,dzisiaj dostałem kontakt na dziewcze z Pszczyny która pojechała do Gruzji jako rezydent biura turystycznego i powinna mieć głowę pełną dobrych pomysłów,gdzie zjeść,co zobaczyć i gdzie przenocować.My ruszamy w sobote 27 07 o pietnastej z Pszczyny i jedziemy w kierunku na Budapeszt,a potem na Turcje.Wiem jedno w Bułgarii musimy zaopatrzyć się w większą ilość gorzały żeby dać rade przejechać częściowo bezalkocholową Turcje. Pozdrawiam CINAS

skklub 18.07.2013 23:45

Witam,

Cinasa67 z tym alkoholem w Turcji to nie jest tak źle. Po ok. 700 km od Istambulu wjeżdżasz na morze i kurorty w których są Rosjanie a oni o "suchym pysku" tam nie siedzą.

Pozdrawiam

cinas67 19.07.2013 00:10

Cytat:

Napisał skklub (Post 328607)
Witam,

Cinasa67 z tym alkoholem w Turcji to nie jest tak źle. Po ok. 700 km od Istambulu wjeżdżasz na morze i kurorty w których są Rosjanie a oni o "suchym pysku" tam nie siedzą.

Pozdrawiam

Witam,twoje słowa to miód na moje spragnione serce.Pozdrawiam CINAS

Rumcajs_zlasu 21.07.2013 15:03

No wiem ta chwila to przecie tylko 3tkm:D
Po drodze przecież o Pszczyne zahaczymy(26.07) potem chwilka:at: i wstrieczim sa w Gruzji.
mam nadzieje, że będziemy na tyle wcześniej przed wami żeby jakąś przyjazną winnicę obczaić i was zaprosić na suprę:).
!!wracamy przez Russland 12-14.08!!
bo Łaskawie dali nam 5 dni na przejazd ale 3 dni wcześniej:(. Ot taki psikus pana Kon...łaskawego...sula:vis:
PS. !!!!!!!!!!
Jeśli KTO w tamte strone leci 26-29.07 to chętnie połączymy siły:)

Cytat:

Napisał cinas67 (Post 328582)
Rumcajs nie rozleciała tylko na chwile się rozdzieliła.Spędzimy i tak kilkanaście wspaniałych dni w Gruzji razem,dzisiaj dostałem kontakt na dziewcze z Pszczyny która pojechała do Gruzji jako rezydent biura turystycznego i powinna mieć głowę pełną dobrych pomysłów,gdzie zjeść,co zobaczyć i gdzie przenocować.My ruszamy w sobote 27 07 o pietnastej z Pszczyny i jedziemy w kierunku na Budapeszt,a potem na Turcje.Wiem jedno w Bułgarii musimy zaopatrzyć się w większą ilość gorzały żeby dać rade przejechać częściowo bezalkocholową Turcje. Pozdrawiam CINAS

cinas67 21.07.2013 21:53

Witaj przyjacielu,z tego co piszesz to może znaczyć że będziemy wracać przez Turcję w większym gronie.

pyntront 25.07.2013 16:14

Ja za to właśnie wróciłem - Gruzja, Armenia, Azerbejdżan. Najfajniej było w Armenii, polecam - sympatyczni ludzie, dobre żarcie, a cały kraj to żywy skansen, i nie ma tam tej natarczywej i wszechobecnej komerchy, która na dobre króluje w niektórych miejscach w Gruzji...

Miszel 26.07.2013 07:41

Hej,
Napisz, proszę, jak ci poszło z wjazdem do Azerbejdżanu - jak z tą osławioną kaucją za motocykl?
Zdrówko,
Miszel

pyntront 27.07.2013 09:30

Byłem samochodem - zapytali tylko czy ja jestem właścicielem, sprawdzili to w dowodzie i stwierdzili, że jak wjeżdża właściciel, to kaucji nie ma. Za to była strachowka za 53 USD i opłata graniczna 30 manatów. Poza tym zero problemów wszyscy po angielsku nawijają lepiej lub gorzej, a starsi też po rusku. Wize załatwiałem w Batumi i dostałem w 24h turystyczną na 30 dni. Koszt chyba 75 lari od osoby był. Xerox i Fotograf są za rogiem w prawo od konsulatu. Na placu jest otwarte WiFi z Radissona coby umilić czekanie na przyjęcie.

Neno 28.07.2013 12:23

Czyli wiza taniej i szybciej niż u nas.

pyntront 29.07.2013 00:51

Mój błąd, sprawdziłem w zeszyciku, 750 lari za 5 osób czyli po 150 lari od osoby.

Miszel 29.07.2013 09:37

Czyli mniej więcej tyle ile zapłaciłem u nas w PL.
Zdrówko,
Miszel

Afryka_Dzika 03.09.2013 14:48

Spotkaliśmy się (tzn. Bodek i ja - Sylwia) z chłopakami na Ukrainie - pozdrawiamy serdecznie już ze Szczecina ;)

https://lh3.googleusercontent.com/-J...o/DSCF1194.JPG

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:46.