![]() |
MIEJSCA PRZYJAZNE MOTOCYKLISTOM czyli GDZIE trafić na dobry nocleg, michę, itp... (oraz ostrzeżenia przed "miną")
Gdzieś mi wcięło wizytówki i notatki z godnych polecenia miejsc, chciałem kilka zaproponować Koledze, lecz nie mogę odnaleźć.
Może by tak na Forum stworzyć jedno takie miejsce ze spisem rekomendowanych przez Nas miejscówek (oraz wszelkich "min" -ku przestrodze), aby ułatwić planowanie udanych wycieczek w dowolnych kierunkach -zarówno krajowych jak i zagranicznych. Taki wątek z łatwiejszym dostępem do przydatnych, sprawdzonych informacji, bez konieczności gruntownego przeszukiwania Forumowego archiwum, czy relacji z interesujących nas kierunków -uatrakcyjniłby podróż i znacznie ułatwił życie... Wystarczyłoby tu zapodawać info z nazwą PAŃSTWA / REGIONU / MIEJSCOWOŚCI w tytule wpisu, wraz z hasłem "Polecam":Thumbs_Up: lub "Odradzam":Thumbs_Down:, -oraz krótki opis miejsca, warunków, cen, i napotkanych "atrakcji"... Tutaj nikomu nic się już nie zgubi, a i przydać się może wszystkim. Nic tylko wybierać, -dowolnie łączyć zaproponowane punkty ( :bow: ) -i w drogę!.. :at: Co Wy na to?.. (Jeśli coś takiego już istnieje, tylko nie potrafię odnaleźć -to poproszę o namiary :bow: a tą propozycję wywalić do kosza) |
Dobry pomysl popieram przydatne!
|
UKRAINA / ZAKARPACIE / MUKACZEWO -Polecam
W miejscowości położonej blisko granicy Słowacji, Węgier i Rumunii, na ul.Generała Petrowa pod nr.23 ugości Was w prywatnym ogrodzonym domu (motocykle na podwórku) bardzo miła "motopozytywna" Pani (nawet dała się skusić na przejażdżkę jako plecaczek :D )
Do dyspozycji kilka pokoi, łazienka, -koszt 10$/os. Zalecany jest wcześniejszy kontakt E-mail: irene231152@gmail.com lub tel. Obok zaś, (jakieś 150m) jest fajna klimatyczna knajpka "Pjerwak Szinok" czy jakoś tak, z wyśmienitym żarełkiem za umiarkowaną cenę. Luz, spokój i relaks... (Na razie to, -jak odnajdę całą resztę, to też zapodam) |
Nie widzę sensu wrzucania informacji z całego świata do jednego wątku, zrobi się z tego taśmowiec i nikt po czasie nie odnajdzie potrzebnych informacji. Bardziej przydatne byłoby podzielenie na Państwa lub regiony i przygotowanie wątku z kompendium zawartym w pierwszym poście. W taki sposób autor wątku uzupełniałby na bieżąco pierwszy post o kolejne przydatne informacje.
Na forum pojawia się sporo pytań o noclegi, dlatego pomyślałem już o temacie-przewodniku: http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=17798 Chciałem zacząć od zebrania informacji na temat Polski, niestety zainteresowanie taką akcją było znikome. Mauro wysyłam ci priva! |
Cytat:
Zaś jeśli w -tytułach- postów, DANE byłyby podawane prosto i czytelnie (jak w poprzednim moim poście), to nie powinno być problemem szybkie prześledzenie i wybranie interesujących Nas opisów, -nawet z kilkudziesięciu stron... Przynajmniej ja to tak widziałem, -ale niekoniecznie muszę mieć rację... Tyle gwoli wyjaśnienia moich urojeń przy piwkach :dizzy: :lol8: Wybacz, -za bardzo zasugerowałem się cytatem z Twojego podpisu :D :Thumbs_Up: Póki co, będę kibicował bardzo dobremu projektowi kol.JARU pt."Przewodnik Czarnucha",(bo zanosi się na full wypas) -oby szybko ruszył z bloków, bo sezon już wystartował... I zachęcam wszystkich do współpracy, bo bez tego nie powstanie nic... :) zdrówka :zdrufko: |
Ok, niepotrzebnie wcinam się w Twój temat ;) Wywalę dwa ostatnie posty jako offtopp i zostawiam temat na pastwę użytkowników, myślę, że będą mu sprzyjać ;) Mauro - jeśli będzie potrzebna jakaś praca administracyjna w tym wątku, daj znać na priva. Pozdrawiam!
|
..a jakby tak te opisy udało się połączyć z aktywną mapą - klikamy zaznaczony punkt i przenosi do wątku - to byłby miód :bow:
|
Tomek - na razie naszykowałem jedną wirtualną mapę, jest prawie skończona i czeka na nowy silnik forum. Na tym silniku nie potrafię jej wrzucić.
|
Jaru doceniam ta prace i bacznie obserwuje. Na pewno cos dopiszę!
|
Ojjj, ciężko jest przekonać "Czarnuchów" aby w jednym miejscu spontanicznie dzielili się informacjami na temat sprawdzonych i godnych polecenia miejscówek.:mur:
Zupełnie jak by to nie było forum podróżników a byle kółka parafialnego, gdzie największym wzięciem cieszą się pierdoły i przepychanki... :Sarcastic: -Szkoda, naprawdę szkoda że TAKI temat na TAKIM Forum natrafia na tak dziwny opór... Kolega Jaru też próbował swoim świetnym pomysłem rozruszać temat i eeeech, - szkoda gadać :vis: Co jakiś czas pojawiają się pytania o miejscówki, padają nawet konkretne odpowiedzi,:Thumbs_Up: tylko szkoda że rozrzucone po różnych tematach a nie w jednym konkretnym wątku.:( Czy jest szansa na jakąś zmianę? Może by jednak spróbować ?? :bow: |
Cytat:
|
Jeśli ktokolwiek podczas swoich podróży (nie tylko moto;) ) trafił na szczególnie gościnne, bezpieczne i atrakcyjne (również cenowo) miejsce, to niech się podzieli informacją i namiarami od zaraz, - póki sezon w toku... :bow:
Niejednemu ułatwi to planowanie ciekawych i bezstresowych wycieczek, wspierając przy okazji finansami przyjaznych i pozbawionych motofobii ludzi.:Thumbs_Up: Wpisując w tytule posta nazwę PAŃSTWA /REGIONU /MIASTA ułatwimy szybkie prześledzenie propozycji z interesującego nas kierunku. Zarówno przy wpisach jak i ich wybieraniu pożytek będzie niewspółmiernie większy niż poświęcony na to czas! Oby tylko pojawiały się chęci aby skrybnąć coś pożytecznego, - oby... :rolleyes: :) |
Podróżuje od lat backpackersko więc nie mam miejscówek z tzw. komfortem. Niestety nie dam rady "na szybko" (jestem w chuj nieterminowy). Mam jednak kilka miejscówek tanich (5-8 $) w Etiopii, w Kambodży i Laosie (7-10$), Malezji (15-20$, łącznie z wyspami); Birmie (15-25$), Tajlandia (to akurat nie problem)... Z Europy - śpię głównie w puszce więc mam: Wenecja(konkretnie camping naprzeciw Lidla - nie pamiętam ile E), Szwecja - droga do Sundsvallu (to też nie wyczyn :) ), resztę Europy robię po hostelach (poza centrum) i tanich spelunach (w Londynie np. przy Victoria Station jest tani Hotel prowadzony przez Hindusów - ale śpisz z widokiem na podmurówkę :D. Tylko w Luksemburgu, Norwegii i Berlinie nie znalazłem nic taniego - ale tam znalazłem przyjaciół :D.
Obecnie szukam tanich miejsc na Kubie i w Kolumbii (okolice Cartageny lub innych lotnisk z kuby) Czy w tym wątku mamy umieszczać też miejsca do spania np. na lotniskach czy dworcach ?? Są strony dla plecakowców co opisują bezpieczne miejsca do spania w takich miejscach - wiec chyba nie ma sensu... |
Gruzja/Kutaisi
Hostel u Kote
http://hostelkutaisi.wordpress.com/ Gospodarz rozmawia po polsku, bardzo pomocny. Można wynająć tanio 4x4 (opcja dla przylatujących samolotem). Nocleg 20 lari, najepka z gospodarzem do rana w cenie ;) |
Cytat:
|
Z chęcią się podzielę, ale bez mapy - uważam, że strata czasu i roboty. Jak znaleźć coś w danej okolicy?
|
Cytat:
|
Cytat:
Chociaż mocno zakręciłeś globusem to nie zdołałeś podać ani jednego konkretnego opisu z namiarami (chociażby na tych przyjaciół :D ) Zobacz jak to zrobił Mishieck, - krótko i treściwie :Thumbs_Up: |
Cytat:
|
Aaaacha, :D teraz wszystko jasne i klarowne :Thumbs_Up: :bow: :)
|
BTW - szukam kogoś kto ma Wizz Discount Cart i taniego noclegu w Rzymie i Paryżu - najtaniej jak się da :bow:
|
Cytat:
Załóżmy że jest wątek na FAT liczący 15 stron z fajnymi miejscami na całym świecie. A ja jadę na Kaszuby. I mam 15 stron czytać? A tak, zerkam na mapę i widzę, czy coś na Kaszubach zostało przez kogoś opisane... coś jak (niedziałąjąca :( ) afrimapa... |
Zgadzam się z Jagną.
Jest jeszcze jeden aspekt... Napiszę, że jest fajny hotelik, a w tytule napiszę "Polska/Kozia Wólka" i skąd ktokolwiek będzie wiedział, czy kozia Wólka jest na północy, południe, czy hgw gdzie. A może jest na Kaszubach i Jagna się o tym nie dowie, chyba, że będzie po kolei wpisywać miejscowości z danego kraju do google maps, czy gdzieś tam i będzie sprwdzać gdzie toto leży. :) Pomysł super, ale potrzeba: - mapy - kogoś kto będzie trzymał porządek pilnował, aby nazyw były jednolite i żeby nie robić błędów [Jeden napisze Niemcy, inny Germany, jeden Kozia Wulka, inny KoziaWólka - i tego się już tak łatwo nie znajdzie]. BTW - przyład Miśka - wyszkuwarka znajduje po słowie "Gruzja" - ale nie znajduje po "Kutaisi" lepszy tytuł byłby: Gruzja Kutaisi [bez "/"]; ewentualnie Gruzja / Kutaisi. |
No cóż, kolega Jaru próbował już coś takiego stworzyć (info z odniesieniami na mapie) ale chyba był problem z silnikiem forum, oraz brakiem konkretnych opisów od podróżujących "Czarnuchów" Skądś te informacje muszą się w końcu brać... Dlatego póki co, ja proponuję stworzenie wspólnie takiej ogólnej bazy danych o ciekawych miejscówkach, - którą kiedyś jak najbardziej można wykorzystać do naniesienia na mapę jak się tego trochę nazbiera, i będzie już technicznie możliwe.
Zaś korzystanie z tworzącej się bazy "Miejsc Przyjaznych".. w obecnej formie też nie powinno być zbyt kłopotliwe bo wystarczy prześledzić tylko wyraźne tytuły postów PAŃSTWO / REGION / MIEJSCOWOŚĆ np. POLSKA / MAZURY / KOZIA WÓLKA - bez konieczności zgłębiania ich pełnej treści, jeśli to nie poszukiwany przez nas kierunek... Myślę że warto to zrobić choćby w takiej formie, niż znowu wcale! :Sarcastic: Wierzę że nie wszyscy będą tu szukać kości w jajku lecz dostrzegą przydatność tego rozwiązania jeśli się na razie nie da inaczej...;):rolleyes: |
Nadal nie będzie wiadomo o którą Kozią Wólkę chodzi i czy będziemy miec po drodze :)
Np. mieszkam w Bystrej - jest ich w Polsce kilkanaście ;) Mapa nie musi byc zintegrowana z silnikiem forum. Mozna takie miejsca tworzyć na mapie google [co więcej, w nowych mapach można róznymi ikonkami zaznaczać pola namiotowe, hotele, hostele, dzikie - mozna to potem filtrować] - ale musi być jedna osoba, max dwie, która będzie to ogarniać i będzie mogła edytować - inni by mogli tylko przeglądać. Inaczej się zrobi burdel ;) Czyli - ludzie piszą w wątku/na forum - 1-2 osoby to ogarniaja i nanoszą na mapę... Jeszcze chcę podkreślić, że nie bombarduję pomysłu. Jest naprawdę super. Ale żeby to było pomocne, i żeby działało, to trzeba przemyśleć wszystkie potencjalne słabe punkty i coś zaradzić :) Tutaj przykład - rok temu przed wyjazdem do Rumuni naniosłam ciekawe miejsca znalezione w przewodniku i sieci na stworzoną mapę. Jak się kliknie na "ikonkę", to pojawia się nazwa miejsca i krótki opis :) Wygląda to tak https://mapsengine.google.com/map/ed...thuser=0&hl=pl |
Mygosia, :) - jeśli chcesz napisać że jest fajny hotelik w Koziej Wólce, to nic Cię przecież nie ogranicza aby podać jego dokładniejszą lokalizację np. Polska /Warm - Maz. / Kozia Wólka k. Ostródy :D
-Jeśli się pojawią mapy i będzie co na nie nanosić to dopiero będzie miodzio... niestety to już poza moim zakresem :( - Porządek chyba sami utrzymamy? w końcu to nie forum jakichś gimbusów... :rolleyes::at::lol8: ----------------------------------------------------------------------------------------------- -Bardzo dobrze prawisz :Thumbs_Up: masz u mnie flaszkę :rolleyes: - serio! Jakbyś się w to zaangażowała to rzeczywiście wyszło by z tej akcji coś bardzo fajnego :) Przykład z ikonkami - super! :bow: No to teraz czekamy na ciekawe lokalizacje, bo światełko w tunelu coraz wyrażniejsze...:) |
Przydałoby się coś w tym duchu, tylko inaczej poukładane:
http://mapa.polskaniezwykla.pl/ To akurat też nie jest takie głupie, bo można sobie coś wgrać w telefon i nawigować do ciekawych miejsc. |
Cytat:
Co to jak ładna to ma fory ;):D. Mam proste rozwiazanie: Załóż konto: np. Tu: https://pl.tripadvisor.com/ I wklepuj w imieniu FAT to co podamy. Po nick np FAT-murano odnajdziemy co chcemy :) |
Jorge, :Thumbs_Up: nie FOCHuj !:lol19: - jak Ciebie gdzieś dorwę to od razu dostaniesz "w ryj" :chleje::lol8:
Stronka którą podałeś może i pożyteczna, ale wolałbym jednak coś NASZEGO. Z trochę większym nastawieniem na turystykę motocyklową, - najlepiej poza tym całym ogólno turystycznym zgiełkiem... Gdzie w razie potrzeby bez problemu i obaw można zostawić moto czy bambetle, poszwendać się po ciekawej okolicy, nie nabawić się problemów gastrycznych, (dopuszczalny lekki kac) - i nie wydawać na to wszystko więcej niż na paliwo... Namiary od "Czarnuchów" na tego typu miejscówki to niejako z automatu - fajna propozycja ciekawych motocyklowo tras... :at::drif: |
Rosja - Suojarvi
Kurcze blade, 29 postów i bodaj tylko 2 na temat.... :(
Oczywiście, że interaktywna mapa byłaby lepsza, ale póki co nie ma kto się tym zająć. Roztrząsanie tego dalej w tym wątku tylko wprowadza chaos! Propozycja Mauro jest BARDZO DOBRA, bo przy minimum zasad czytelności można spokojnie przeglądać nawet 20 stron, wybierając z postów konkretne rejony zainteresowań. Żeby już więcej nie gadać nie na temat, całkiem świeżo sprawdzone propozycje: ROSJA - KARELIA okolice Suojarvi Motohostel prowadzony przez Katerinę i Siergieja http://www.motohostel.ru koordynaty: N62.17219; E32.41699 To spory, ogrodzony teren nad brzegiem jeziora. Cisza i spokój (do Suojarvi jest kilkanaście km). Osobny dom dla gości z dobrze wyposażoną kuchnią, pokojami, 'saloonem' i wielkimi szafami na motocyklowe bambetle. Nad jeziorem bania - cholera, nie wiedziałem że to tak potrafi regenerować siły.... :D Dla motocykli: wiata i bardzo dobrze wyposażony garaż. Właściciele sami mają motocykle. Gada się z nimi fantastycznie! To jest właśnie to najlepsze na każdym wyjeździe - spotykasz ludzi, z którymi gawędzisz i naraz jest już prawie 2 w nocy (choć jasno...)! A wcześnie rano ma się znowu ochotę wstawać. Zatrzymalismy się tam 3 dni i 'na lekko' zwiedzałem okolice by wieczorami kąpać się w jeziorze, pocić w bani i znowu gadać. Uwaga: właściciele są abstynentami! Choć sądząc po ilości butelek w kuchni - ich goście nie są..... Cena od osoby: 10 EUR Mocno polecam!! Zdrówko, Miszel |
Rosja - Murmańsk
1 Załącznik(ów)
ROSJA - MURMAŃSK
właściwie: miasto Kola Miejscówka szeroko znana, ale chyba nie ma tu na forum jej dokładnej lokalizacji, więc napiszę: Moto Hotel, Kola, ul. Kamiennyj Ostrov 5 tel. +7 960 028 26 73 VitSergNik@yandex.ru koordynaty: N68.88423; E33.03171 (polecam koordynaty, bo wg adresu ciężko trafić) Prowadzi ją Siergiej Vitiuk (na zdjęciu siedzi w środku) - świetny gość! Jest czysto i porządnie. Dla motocykli wszystko co trzeba. Tu już nie ma abstynentów....:p Cena: nie pamiętam, przywieziona z PL śliwowica była zbyt kriepka i po niej tutejsze trunki wchodziły trochę za gładko.... :D Polecam!! Zdrówko, Miszel |
Miszel -dzięki! :Thumbs_Up: Właśnie o takie konkrety (i formę) mi tutaj chodzi, perfect!
Z góry dziękuję też wszystkim za kolejne namiary, podane w podobny sposób :bow: |
Miszel - wpisz kraj I miasto w tytuł posta.
Mauro - widzisz? ;) |
Ooojejjj.. -tak jak już wcześniej napomknąłem, -nie szukajmy kości w jajku!:o
Po to ma być w tytule posta aby ułatwić zainteresowanym szybkie przeszukiwanie... Miszel zrobił to jeszcze bardziej wyraziście, czyż nie? :D |
No i znów minął kolejny roczek, -pojawiło się nawet kilka ciekawych relacji, -iii.. ? ? ?..
-Czy jakakolwiek wspólna baza tego typu info rzeczywiście nie ma szans na powstanie?? Czy spośród 1200 aktywnych użytkowników tylko Miszel, Jorge i Mishieck, -chcą i potrafią dzielić się tutaj pożytecznymi informacjami ze swoich tras?..:confused: Patrząc na zawartość kilku innych wątków, aż puchnących od pierdół czy zwyczajnych bzdur, nie sądzę że powodem jest brak czasu czy miejsca na serwerze .. Ot, chyba już taki obecnie jest główny trend, podaż i popyt na tym "podróżniczym" podobno forum.. :rolleyes: Nie ukrywam że jestem mocno zawiedziony taką postawą (szczególnie wieloletnich już userów) i postępującym zanikiem tego specyficznego "DUCHA" wyróżniającego niegdyś Naszą społeczność.. :Sarcastic: -Szkoda, i po prostu żal !!! :( |
Mongolia
kemping nad jeziorem KHOVSGOL w Hatgal . Prowadzi je miłe mongolskie małżeństwo ( bez problemu można po angielsku konwersować) dwa domki do wynajęcia lub jurtowisko. UWAGA - jest prysznic z ciepłą wodą, można coś zamówić do jedzenia. Super miejsce. tel. 976-99010639 976- 91959519 mail . Hovsgolinn@gmail.com |
Poszukiwana jest w okolicy Puszczy Noteckiej (np. Sieraków) jakaś sympatyczna miejscówka urlopowa nad wodą.
-Czy mógłby ktoś coś ciekawego polecić? |
Cytat:
Siergiej Vitiuk polecił mi 200 metrów dalej motel Koltak z pokojem za 1000 rubli ze śniadaniem i Wifi http://www.koltak.ru/%D0%BC%D0%BE%D1...5%D0%BB%D1%8C/ |
Cytat:
Czego oczekujesz, bo jest u mnie kilka fajnych miejsc, napisz bliżej co cię interesuje, a ja podeślę ci info. Możesz na priva. :Thumbs_Up: |
Super :Thumbs_Up: Dzięki Fotogregor :):bow: -Leci priv
|
Jeżeli ktoś będzie w Bieszczadach to polecam zawitać do knajpy u Obcego z forum Transalpa w miejscowości Myczkowce na dobre żarełko i nie tylko. Istnieje również możliwość noclegu
https://www.facebook.com/myczkowianka.biesy/ https://maps.here.com/directions/mix...b_locale=pl_PL http://i63.tinypic.com/28up5yq.jpg http://i67.tinypic.com/10sgm4i.jpg |
Cytat:
|
Jura Krak-Częstochowska. Agroturystyka strusia ferma, Kiełkowice koło Ogrodzieńca. Pokoje od 35 pln ponoć, my spali w przyczepie po dychu. Właścicielem jest siwy pan który lubi strusie i owce. Jeździ quadem. Spoko miejscówa, cisza i spokój. Ogrodzieniec - Kiełkowice. tel. (32) 677 57 52. kom. 604 366 886. info@fermastrusi.pl
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 64446 |
W tym roku kręciliśmy się trochę po Albanii i mogę polecić noclegi:
Miejscowość: Shkodër http://www.athomehostelshkoder.com https://goo.gl/maps/Kjx9fYjCupv Gregor (właściciel hostelu sam nas zaczepił na mieście i zaproponował nam spanie) bardzo fajny gościu. Zaoferował nam nocleg ze śniadaniem za 10 euro a jak się później okazało jeszcze kilkukrotnie stawiał Raki (rakije). Osobiście rano zrobił śniadanie (kawa z kawiarki smakowała wyśmienicie) i nam pomachał na pożegnanie. Miejscowość: Peshkopia Baza dla Beckpackersów. Dom na wzgórzu - widok na miasto, blisko centrum. 10 euro ze śniadaniem Właściciel - młody chłopak (bardzo uczynny i bezproblemowy) https://goo.gl/maps/xyGpJRPrnLk |
Cytat:
Dzięki Ci wielkie za poświęcony czas (-pomimo konieczności spełniania licznych obowiązków zawodowo -familijnych) -za mnóstwo propozycji na ciekawe spędzenie czasu, wspólne pojeżdżawki po Puszczy, -i wykwintną gościnę.. :drif::lukacz::kawa::chleje:;):bow: Dobrze wiedzieć, że również w Sierakowie można trafić na pozytywnie zakręconego, mocno przesiąkniętego Africa'ńskim Duchem, -prawdziwego motonitę! :at::D Dzięki, -i do zobaczenia znowu!.. :drif::zdrufko::lol8:;) |
1 Załącznik(ów)
Załącznik 64458
-A tutaj Kolega Fotogregor -w swojej "naturalnej" pozycji strzeleckiej!.. :D:Thumbs_Up::devil:;) |
POLSKA/ Sieraków/ Wielkopolskie/ (Puszcza Notecka)
1 Załącznik(ów)
Załącznik 64459
Miejscówka godna polecenia! :Thumbs_Up: (150,- złociszy za przestronny 6-osobowy domek, całkiem przyzwoicie wyposażony). |
Cytat:
Mauro - Mariuszu !! Dziękuję za tak miłe słowa :dizzy: Bardzo mi było miło Ciebie poznać, gościć, jeździć z Tobą, rzadko spotyka się ludzi nadających na tych samych falach. Dzięki za opowieści o podróżach, zdjęcia i filmiki z Twoich wypraw, za wspólnie spędzony czas. Dzięki ludziom takim jak Ty chce się żyć!!! Oczywiście do zobaczenia :):):):):):):):):):) |
Zdecydowanie NIE polecam: http://kundzicze.pl u niejakiego Pana Wiesława Kundzicza.
W ostatnim tygodniu spotkała nas niemiła, chamska i co najmniej nieprofesjonalna obsługa ze strony właścicieli ww. agroturystyki. W poprzednią niedzielę wyruszyliśmy w 5 motocykli na włóczęgę po Podlasiu, mieliśmy umówione 2 noclegi pod rząd. Ponieważ Pana Wiesława nie było pierwotnie umówionego dnia, wszystko przesunęło się o jeden dzień. Co prawda musieliśmy znaleźć dodatkowy nocleg, ale było to bezproblemowe. Następnego dnia przyjechaliśmy już po zmroku do Kundzicz, okazało się, że właściciela znów nie ma, niezbyt chętnie, ale jednak otworzyła i udostępniła nam dom do spania siostra Pana właściciela. Ponieważ umówione były 2 noclegi, następnego ranka uzgodniliśmy, że robimy dzień serwisowy, grzebiemy przy motocyklach i nigdzie się nie ruszamy, poza zakupami. Kiedy 2 z nas wyruszało do miasta zanabyć zapasy, podeszła do nas mama Pana właściciela, pytając, kto zapłaci. Powiedzieliśmy, że jedziemy tylko po zakupy, 3-ech zostaje, możemy zapłacić już teraz, a ponadto będziemy jeszcze jeden nocleg, na co Pani odpowiedziała, że NIE, ona rano rozmawiała z synem i przekazał jej, że mamy tylko 1 nocleg i nie ma możliwości przedłużyć pobytu, bo oni mają dzisiaj grupę 40 - osobową i generalnie mamy WYPIERDALAĆ. Myśląc, że to jakieś nieporozumienie, próbowaliśmy dodzwonić się do Pana Wiesława, który nie raczył odebrać od nas ani jednego telefonu. Jak widać, jak tchórz, wolał uniknąć konfrontacji, żeby przyznać się do błędu i tego, że zachował się nieodpowiednio. Ja rozumiem, że mogły jebnąć się terminy, gość się zgapił i nałożyli mu się klienci. Ale wystarczyło przyjść, przeprosić, powiedzieć, że da nam jakiś kontakt na noclegi gdzieś blisko albo, co byłoby już szczytem marzeń, znalazł i zaklepał, żebyśmy się nie musieli się martwić. Ale nie, wolał olać nas i w milczący sposób przyznać, że jego słowa są nic nie warte. Jeżdżąc trochę po Polsce i zagranicę, NIGDY, ale to NIGDY nie miałem sytuacji, żeby ktoś mi kazał rano opuścić nocleg. Szkoda, bo miejscówka fajna, ale zachowanie mamy właściciela wyraźnie dawało do zrozumienia, że zależało im jedynie na pieniądzach. Oczywiście nawet rachunku nie mogliśmy dostać. W związku, z czym zalecam trzymać się z daleka od ww. lokalizacji, chyba, że lubicie dreszczyk emocji, niespodzianki i życie w niepewności :D Natomiast BARDZO polecam agro w stylu tatarskim w Kruszynianach: http://www.zajazdtatarski.infoturystyka.pl Klimat niepowtarzalny, świetne jedzenie, a wieczorami przy lokalnej nalewce "Listkowiak", można poznać bardzo ciekawych ludzi, rozmawiając z nimi do późnych godzin :dizzy: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:51. |