![]() |
Klocki Vesrah czy Nissiny? które lepsze?
Witam, zostały mi zaproponowane klocki Vesrah na przód do rd07
czy warto kupić? czy nie laszczyc sie i kupic nissiny? 50% off road 50% on road. jakieś doświadczenia z tymi klockami Vesrah? jaki model najlepszy adekwatnie do jazdy?:at::at: |
bierz tańsze błoto zje każde klocki :)
|
Do błota tak jak przedmówca prawi, a poza błoto to nissiny lub brembo.
Vesrah nie jest firmą specjalizującą się w hamulcach, tylko tłuczącą co się da jak Lucas czy TRW czy EBC i inne |
Jednak tsia kupic to co afra chce,Nissiny.dzieki za info Panowie
|
Versah Od zawsze robili hamulce i sprzegla robi też zawory i troche innych rzeczy firma japońska znana i dość popularna bierz tańsze ekonomia rządzi
|
Pałeł ma rację,a na tył kup nissina długo wytrzyma i jest cichy.
|
Jak w błotko to TRW RSI typowe klocki enduro,wytrzymają długo,gorzej z tarczami :)
jak jazda mieszana to Nissiny klocki też dziela sie na kategorie i trzeba odpowiednie kupić do afryczki raczej metaliczne,chyba że zależy na żywotności tarcz to półmetaliczne |
Cytat:
Ekonomia była wątpliwa w tym przypadku. A jak kiedyś komuś zabraknie 5 m drogi do zatrzymania to zapewne pomyśli : :mur: co mnie podkusiło oszczędzić parenascie zł. Pekos kup dobre a jak się uda w możliwie niższej cenie. |
"Biednego nie stać na oszczędzanie"
Porządne klocki wytrzymują co najmniej 3 razy tyle co najtańsze np. ebc, (nie wspominając o jakości hamowania) więc gdzie oszczędność? |
Dokładnie... nissiny nawet w cięzkich warunkach wytrzymają sporo więcej niż ebc. Sprawdzone empirycznie
|
Nie wiem jak wygląda "spożycie" klocków w przypadku Afryki. We wszystkich moto jakie posiadałem (z Hondy była to - X11) zakładałem klocki EBC, siła hamowania oraz trwałość były bardzo dobre, w obecnie ujeżdżanym R100GS pomimo jednej tarczy także dają radę.
|
50% offroad co wam mówi błoto piach i woda plus klocki :)
ile pożyją klocki? na błocie hamuje wszystko tak wiec super hiper klocek jest nie wymagany bo ostra opona i tak dostanie poślizgu na asfalcie wiec jesli dla samo poczucia to oki |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:38. |