![]() |
Problem z rolgazem
Witam
Mam taki oto problem w moim trampku zainstalowałem Grzane manetki i handbary i mam teraz problem z gazem gdyz Ciezko odbija,albo wcale. Tulejka ktora trzyma Handbara zapiera o rolgaz i go blokuje probowalem odciagnac Handbara ale przy glebie dobije i nic z tego nie bedzie. Wymyslilem ze przydalo by sie Handbarowa tulejke zaprzec o kiere przed rolgazem i tu sie pojawia problem bo Troche on krotki nawet jak do G.manetek. Czy orientuje się ktoś czy można dostać dłuższy rolgaz. Potrzebny mi o 1cm dłuższy od orginalnego. |
tez mialem ten problem ale wynikal on z tego ze za mocno przesmarowalem wszystko smarem do lancucha,umylem i problem zniknal...
|
Ale u mnie chodzi o to ze tulejka od handbara przyciska rolgaz i sie wtedy zacina gdy chandbara odkrece chodzi jak masełko.
|
Przytnij trochę te gumy.
|
Cytat:
W AT mam Oxforda, po założeniu prawa obcierała mi o końcówkę kierownicy i rolgaz nie wracał, obciąłem ile trzeba gumę manetki na końcu i :Thumbs_Up: EDIT, kolega Kici mnie uprzedził :) |
Tez mam oxforda moge ja skrocic ale to nie rozwiaze problemu bo handbar nadal bedzie trzymal. No i poza tym w grubych rekawicach troche malo mniejsca bedzie na reke po skroceniu manetki
|
Jakie masz handbary? Jeśli coś Ci ociera to albo trzeba to przyciąć/wyebać albo dołożyć dodatkową tulejkę odstawiającą handbara od manetki.
A tak w ogóle to nie lubię grzanych manetek, miałem w pierwszym BIGu i denerwowało mnie to że były grubsze od normalnych, źle mi się kierownice trzymało na szczęście po 2 tyś lewa przestałą grzać więc wywaliłem je bez żalu:) |
A orientuje się ktoś czy wogle mozna dostać dluzszy rolgaz??
Wtedy zalożyl bym tulejke ostawiajaca handbara dluzszy rolgaz i wszytko bylo by po mojej mysli. |
krótki rolgaz to rolagaz o małym skoku manetki np 10mm a nie długosc manetki
kołek od handbara winien znajdować sie w kierownicy jeśli manetka jest za długa tnij ja :) |
Dotnij dystans ze starej kierownicy, zawsze tak robię i zawsze działa.
Pozdrawiam |
Szparag prawdę mówi! :) Ja dorobiłem dystans ze starej rowerowej kiery
|
:smoking:Dystans dotoczony wszystko zainstalowane i działa jak należy. Dzieki za pomoc...;]
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:41. |