Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Inne - dyskusja ogólna (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=248)
-   -   Jak rozpoznać oryginalnego KTMa? Pytanie o owiewki (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=19983)

jackhammer 14.01.2014 14:01

Jak rozpoznać oryginalnego KTMa? Pytanie o owiewki

Zamierzam wkrótce przejść na pomarańczową stronę mocy, dlatego mam do was - posiadacze KTMów - pytanie. Chciałbym kupić Adventura z 2008 roku i oglądałem ostatnio jednego, ponoć wszystkie plastiki oryginalne, niemalowany...jednak...przyjrzałem się wszystkim owiewkom, lakier na wszystkich tego samego koloru. Jednak po macanku...przedni błotnik oraz przednie owiewki z napisem KTM są gładziutkie jak szkło, a owiewki na zbiorniku oraz ta od schowka są już z szorstkiego plastiku.
Mój kolega jeździ Adventurem i u niego jest tak samo.

Jednak oglądałem ostatnio również innego i plastiki na całym motorku są z jednego, chropowatego plastiku. Gdzie tu racja? Proszę o pomoc.

ex1 14.01.2014 15:39

:) hehe nie wiem co dokładnie masz na mysli z chropowatego plastiku? no ale
napewno niektóre roczniki i malowania mogą się od siebie różnić...
dla przykładu modele po lifcie, czyli te od 2009 roku są już z nieco innych materiałów, moim zdaniem gorszych.
950 znów mają chyba nieco grubsze baki niż 990 w dolnych partiach.
takich szczegółów można czasem sporo znaleźć. tak więc ja bym się specjalnie nie bał..bo to o czym piszesz jest raczej normalne. tak samo jak i nie zawsze idealne spasowanie plastików przy kokpicie.

zwracaj uwagę na lakier, lakiery w kacie chyba zawsze mają rózne dodatki, w postaci brokatów i innych bajerków, jak jest jednakowy to bym nie martwił :)

madafakinges 14.01.2014 17:12

Kupiłem przedni błotnik od lc8 pomarańczowy właśnie z takim brokatem zastanawiałem się czy to ori czy ktoś se malował...

torak 14.01.2014 17:51

Bo KTM-y są nie tylko najlepsze ale również najpiękniejsze:D. Mój 2010 jest bro-katowany:)

gruby 14.01.2014 17:54

Brokat to oryginał , a co do plastików to prawda że są żle spasowne :)

puszek 14.01.2014 17:58

Nie są źle spasowane tylko rama wygina śmiało ciało ...:D:D Dlatego gmoli nie można założyć do ramy bo dziurki ciągle w innych miejscach się znajdują..;)

gruby 14.01.2014 18:19

Jakie dziurki na gmole?? u mnie tam żadnych nie ma :D

ex1 14.01.2014 19:13

Cytat:

Napisał puszek (Post 357090)
Nie są źle spasowane tylko rama wygina śmiało ciało ...:D:D Dlatego gmoli nie można założyć do ramy bo dziurki ciągle w innych miejscach się znajdują..;)

oo i tutaj widać jak to puszek szuka aby kąsnąć a tematu nie ogarnia ;)
Kat ma gmole mocowane do dziurek przy bakach.. :D rama jest dużo wyżej.

PS. najmocniejsza i najsztywniejsza w swojej klasie! :D

jackhammer 14.01.2014 19:49

Hehe, nie do końca mnie chyba zrozumieliście :)
Co do koloru lakieru rzeczywiście się zgadzam, ten pomarańczowy ma fajny zielony brokacik.
O spasowaniu plastików nie wspominałem, ale z tego co widziałem, są dobrze spasowane.

Chodzi mi o plastiki w dotyku. Wszystkie matowe, oprócz tych z przodu, które są gładziutkie jak *upa niemowlaka. W innym kacie wszystkie plastiki były matowe (dotyk) i wyglądało mi to bardziej firmowo.
Zresztą...trafiłem dzisiaj jakimś cudem do salonu BMW i...prawie siłą musieli mnie odciągać od F800GS :D

ex1 14.01.2014 20:04

Cytat:

Napisał jackhammer (Post 357107)
Hehe, nie do końca mnie chyba zrozumieliście :)
Co do koloru lakieru rzeczywiście się zgadzam, ten pomarańczowy ma fajny zielony brokacik.
O spasowaniu plastików nie wspominałem, ale z tego co widziałem, są dobrze spasowane.

Chodzi mi o plastiki w dotyku. Wszystkie matowe, oprócz tych z przodu, które są gładziutkie jak *upa niemowlaka. W innym kacie wszystkie plastiki były matowe (dotyk) i wyglądało mi to bardziej firmowo.
Zresztą...trafiłem dzisiaj jakimś cudem do salonu BMW i...prawie siłą musieli mnie odciągać od F800GS :D

BMW 800 GS to motocykl dobry po bułki za miasto skoczyć... jak chcesz nim w jakimkolwiek terenie latać to musisz wymienić koła, zawieszenie i dozbroić się.w całą masę touratechowego sprzętu, a i tak pozostanie Ci silnik w układzie twin, który działa jak wiertarka :)

a teraz do rzeczy... jaki rocznik był tych motocykli o których piszesz i jakie malowanie..? i które elementy nie pasowały do siebie..?

dopra 14.01.2014 21:05

Cytat:

Napisał ex1 (Post 357109)
BMW 800 GS to motocykl dobry po bułki za miasto skoczyć... jak chcesz nim w jakimkolwiek terenie latać to musisz wymienić koła, zawieszenie i dozbroić się.w całą masę touratechowego sprzętu, a i tak pozostanie Ci silnik w układzie twin, który działa jak wiertarka :)

Ale przynajmniej nie trzeba co kilka tys km rozbierac pol motocykla zeby zrobic przeglad, zalozyc 20 watkow na forum I przeczytac tone dokumentacji aby jezdzic dalej..........:)

Sent from my BB using Tapatalk

Orzep 14.01.2014 21:21

Cytat:

Napisał ex1 (Post 357109)

Ex napisałeś jak ZAWODOWIEC!
Ja mam taką prośbę do ciebie... ;)
Pokaż film/foto, gdzie Ty swym super KeTeMem gnasz w taki sposób, by w tym góFnie GS 800 "skończyłySię" koła/zawiechy i dozbrojenie potrzebne było!

Pozdro Orzep
p.s. W "Dakarze" nie neguję twojej racji...

jackhammer 14.01.2014 21:27

Widzę różne opinie

Co do wykorzystania motocykla przeze mnie to raczej daleka turystyka asfaltowa, trochę szutru, nic więcej. Ale lubię mieć moto, które wjedzie wszędzie (czytaj też krawężniki w mieście).

Byłem Afryką na Rajdzie Katyńskim, kolega miał KTM i to sprzęt idealny na takie okazje, widziałem jak się zachowuje.

BMW kupię nowsze, Kata starszego w tej samej cenie.

Jechałem na obu, jednak mechaniczna pomarańcza bardziej ciągnie...i do przodu i mnie :)

Trudny wybór!

ex1 14.01.2014 21:37

Cytat:

Napisał jackhammer (Post 357129)
Widzę różne opinie

Co do wykorzystania motocykla przeze mnie to raczej daleka turystyka asfaltowa, trochę szutru, nic więcej. Ale lubię mieć moto, które wjedzie wszędzie (czytaj też krawężniki w mieście).

Byłem Afryką na Rajdzie Katyńskim, kolega miał KTM i to sprzęt idealny na takie okazje, widziałem jak się zachowuje.

BMW kupię nowsze, Kata starszego w tej samej cenie.

Jechałem na obu, jednak mechaniczna pomarańcza bardziej ciągnie...i do przodu i mnie :)

Trudny wybór!

wybierz to do czego Ci bliżej... jeżeli motocykl będzie bardziej asfaltowym podróżnikiem.. weź bmw, bo mniej pali i będzie mniej nerwowe w prowadzeniu.
a jak lubisz adrenalinkę to weź pomarańczkę :)

dopra 14.01.2014 21:59

Jak rozpoznać oryginalnego KTMa? Pytanie o owiewki

Cytat:

Napisał ex1 (Post 357130)
weź bmw, bo mniej pali i będzie mniej nerwowe w prowadzeniu.

No wlasnie, to jest DUZY argument, 990 pali srednio prawie 2x wiecej niz 800GS, co na dalekich wyjazdach jest niebagatelnym argumentem przemawiajacym na korzysc BMW. Po co mocne felgi I zawieszenie jak w crossie jak to sie przyda na wyprawie raz, albo wcale.

Misza 14.01.2014 22:04

Cytat:

Napisał dopra (Post 357137)
No wlasnie, to jest DUZY argument, 990 pali srednio prawie 2x wiecej niz 800GS, co na dalekich wyjazdach jest niebagatelnym argumentem przemawiajacym na korzysc BMW. Po co mocne felgi I zawieszenie jak w crossie jak to sie przyda na wyprawie raz, albo wcale.

mi się takie coś przydaje bez przerwy :) tzn felgi... zawiecho jeszcze wyrabia ale to absolutny kres jego możliwości :)

Te nowe 990 mniej chyba palą nie? Tzn normalnie z 5.5litra, to całkiem dobrze

ex1 14.01.2014 22:20

Cytat:

Napisał Orzep (Post 357127)
Ex napisałeś jak ZAWODOWIEC!
Ja mam taką prośbę do ciebie... ;)
Pokaż film/foto, gdzie Ty swym super KeTeMem gnasz w taki sposób, by w tym góFnie GS 800 "skończyłySię" koła/zawiechy i dozbrojenie potrzebne było!

Pozdro Orzep
p.s. W "Dakarze" nie neguję twojej racji...

Mało mam takich filmów, gdzie prezentuje jakieś swoje super umiejętności. Bo ich nie mam ;) wsumie to bardzo brakuje filmów z szybkiej jazdy... w terenie..
ale zapewniam Cię że przy wadze jaką.mam zawieszenie się.kładzie przy najmniejszym nacisku. Tam się nei da nic nastawić nic wyregulować, możesz jedynie ten badziew wywalić... z resztą zapytaj chłopaków którzy latali za nami na zlotach ADV, nie mogli dojść jak to możliwe że po tych dziurach lecimy tak szybko a oni tak wolno. Co do kół 800 to plastelina jest, każdy wypad w teren skończył by się uszkodzeniem tego motocykla. o plastikach nie wspominając.

tak na szybko kilka przykładów z mojej biblioteczki z filmami..
gdzie sądzę że GS by miał bardzo duży problem aby pozostać w jednym kawałku.

na początek górka w Białym borze

gleby na kamieniach w Aragonii

tutaj też jeździłem... choć z klockiem nie dawałem rady wszędzie wjechac tam gdzie chłopaki na XR, ale kilka podjazdów i zjazdow moich tam jest :) a gleb co niemiara :)

Ten filmik też fajnie obrazuje jak na poligonowych trasach procuje zawieszenie KATA i Wibciu po kolei wyprzedza zawodników. ps mnie tam nie ma.. ja filmuję.. :)

gruby 14.01.2014 22:26

Cytat:

Napisał dopra (Post 357137)

Trochę przesadziłeś z tym spalaniem, zaraz 2x więcej , mój jest na gaźnikach i nie przekracza 6 L , jak ktoś jedzie spokojne 5,5 L to jest realne , tylko nim za bardzo się nie da jeździć spokojnie

ktm 14.01.2014 22:56

Cały czas ten sam temat. Do jazdy w terenie ludzie wymyślili lżejsze sprzęty. Podczas wypadów turystycznych raz , że motocykl ma na grzbiecie z 15-20kg bagażu a dwa nikt o zdrowych zmysłach nie pcha się w kłopoty szarżując 5000tys. km od domu.

motormaniak 14.01.2014 23:12

:lol8:zmień nicka na BMW GS, będziesz bardziej wiarygodny :haha2:
3 posty wcześniej widziałeś filmik z Aragonii - jedzie się dla przyjemności, dla przygody, współzawodnictwa z kumplami czy wyzwania. Zachowuję umiar (podobnie jak w PL) ale po to płace ubezpieczenie żeby jak by co poskładali mnie w tej Hiszpanii czy Grecji.

Lepi 14.01.2014 23:19

Ja tam się pchałem i robiłem koziołki dużym katem. Żadna beemw by tego nie wytrzymała. Małe geesy miały już dawno klejone owiewki i posikane zawiasy (wszystkie), duży dętki w kołach i takie tam :)
Nawet halogeny turatecha wisiały na kablach :)

ktm 14.01.2014 23:30

Ja wiem jedno , że jak jest ktoś ogarnięty na moto to nawet jadąc Bmw narobi wstydu co niektórym na Ktm.

Lepi 15.01.2014 10:18

Pytanie tylko, czy chcemy tu dyskutować o modelach motocykli czy umiejętnościach kierowców:)

jackhammer 15.01.2014 10:29

O owiewkach :)

Michal 15.01.2014 10:58

Cytat:

Trochę przesadziłeś z tym spalaniem, zaraz 2x więcej , mój jest na gaźnikach i nie przekracza 6 L , jak ktoś jedzie spokojne 5,5 L to jest realne , tylko nim za bardzo się nie da jeździć spokojnie
Zgadza się to racja, że przy spokojnej jeździe kat jest w stanie zmieścić się w 6l, ale jak będzie z toba jechało f800 to ono spali w tych warunkach zdecydowanie poniżej 4l.
Mam w domu i LC8 i F800, często jeździmy razem z moją ładniejsza połową, więc porównanie w tych samych warunkach.
Nie zmienia to faktu, ze f800gs to bardzo nudny, do bólu poprawny motocykl, nie trzeba być jednak ekspertem, żeby dostrzec różnice w konstrukcji pomarańczy i bmw, nie ma najmniejszych szans, żeby bmw znosiło tak brutalne traktowanie jak ktm, jest to dużo delikatniejszy motocykl.

Cytat:

O owiewkach :)
Co do plastików w KTM to raczej nie ma co się sugerować, nie istnieją żadne zamienniki, ani podróby, wiec każdy będzie oryginalny, co najwyżej będzie lakierowany. W KTM plastiki są bardzo wytrzymałe, więc rzadko zachodzi konieczność ich wymiany. Pasowanie faktycznie odbiega od perfekcji.

Orzep 15.01.2014 12:59

Ex, aż ciężko mi uwierzyć, że podczas jazdy z twoich 3ech fimlików - felgi w GSie800 by się pogięły!
Zapewne są one "słabsze", zapewne zawiecha też gorzej wybiera jak WP...
Jednak chodzi mi o demonizowanie "zapałkowego" wykonania GSa względem KTMa!
Demonizowanie, bo i tak 90% posiadaczy dużej Pomarańczy, jeździ nie wykorzystując jego potencjału konstrukcyjnego!
Jednak na forach krzyczą jaki, to mocny, cudny jest względem plastelinowego GSa!
GSem800 jeździli by podobnie i to bez szwanku...
Wady i zalety każdy z nas, Dyskutantów - zna tych motocykli...teoretycznie ;)

Pozdro Orzep
p.s. GSa12ego nie ma co porównywać, bo przód wogóle "nieRobi" względem tradycyjnych.
Jednak zdarzało mi się w podobnych, kamieniowych klimatach jeździć, a właściwie się przemieszczać na aluminiowych felgach GS12 i też bez uszczerbku.
Kwestia prędkości...

ktm 15.01.2014 13:36

Cytat:

Napisał Lepi (Post 357206)
Pytanie tylko, czy chcemy tu dyskutować o modelach motocykli czy umiejętnościach kierowców:)

Jedno z drugim idzie w parze , to co Orzep napisał większość nie wykorzystuje pełnych możliwości motocykla. A 800gs ma sporo zalet m.in. niskie spalanie.
Do bardziej agresywnej jazdy lepszy i tak będzie Ktm ale 690 albo 500.

Lepi 15.01.2014 13:58

950 też będzie lepszy.

Adagiio 15.01.2014 15:13

Ja pójdę dalej i powiem ze 5 % użytkowników dużego kata jest w stanie ogarnąć go jak należy , kolejne 10 % potrafi nim jeździć , 5 % się uczy . A 80 % nie ma bladego pojęcia a jeździe na nim i często zadaje sobie pytanie "po co go kupiłem ?" .

madafakinges 15.01.2014 15:28

Tylko czy posiadanie motocykla którego nie wykorzystuje się możliwości jest czymś nie tak?
Np. chętnie kupiłbym sobie ducati panigiale, nie wykorzystałbym jego możliwości nawet w 2%, ale za to jaki to fajny motur. Tak samo jest z dużym katem, SE, czy HP2, ale każde z nich widziałbym w moim garażu...

zipo 15.01.2014 15:43

Ja jak patrze na moj ktm 950 sm z przodu to widze jaki ohydny jest z tej strony ;)
Natychmiast musze popatrzec z boku i wtedy juz nawet jechac mi sie nie chce tak milo sie patrzy...;)

ex1 15.01.2014 18:25

Co Wy z tym wykorzystywaniem... Ja latam swoim po szosie i nie po szosie, jadę czasem i po 150 na asfalcie i po 80-90 w terenie..? to w ilu procentach wykorzystuje swojego.?? Jak to zbadać..? Czyjak koleś potrafi jeździć do odciny, to wykorzystuje w 100%?

a z tymi procentami co do LC8 nie jest chyba aż tak źle, w moim otoczeniu jest przynajmniej kilkanaście ludków na lc8, na zlotach ADV przybywa ich nawet kilkudziesięciu, śmiem twierdzić.że 90% z nich wie co z tym motocyklem się.robi, I próbuje mniej lub bardziej skutecznie dogonić swoimi możliwościami, możliwości motocykla :)

a teraz do Orzepa.... śmiem twierdzić.iż gs 800 by się uszkodził i szybciutko połamał tak samo jak i jego felgi, na takich wyjazdach jak Aragonia, Korsyka czy też Rodopy. dlatego że było tam bardzo kamieniście, a każdy z nas glebił w tych kamieniach przynajmniej kilka razy
Swoją tezę podpieram własnym doświadczeniem z gs 800, wsiadłem na jednego, przejechałem się przez 15-20 min i zdołałem popsuć mu koło przednie...
zabawy w piasku, bez zawieszenia nawet nie tyle dobrego co przede wszystkim sztywnego jest wielce utrudnione, dlatego śmiem twierdzić.iż GS 800 by miał spory problem

ktm 15.01.2014 19:41

[Co Wy z tym wykorzystywaniem...]

Ano to , że nie dla każdego ktm jest najlepszym wyborem. Każdy sprzęt ma wady i zalety. Część z was krytykuje wszystko co nie jest pomarańczowe a to już fanatyzm.
Ja w ktm-ie już 2 felgi zgiąłem i nie uważam , że to ich wina tylko moja.

ex1 15.01.2014 19:53

Jak sam napisałeś każdy motocykl ma swoje przeznaczenie... ja tam"fanatykiem" nie jestem.. :D GS800 to fajny motocykl, ale nie możesz nim tak samo latać jak duzym ADV i nie dlatego że się.nie da, ale dlatego że go się.szybko popsuje. Felgi da się.pogiąć każde, ale uwierz mi że te w gs800 udaje się pogiąć bardzo szybko. Ja uważam poprostu iż często BMW stosuje bardzo kiepskie wykonanie i kiepskie materiały, albo zakładając że i tak nikomu nie potrzeba lepszych, albo właśnie po to aby biegli do touratecha się doposażać

Orzep 15.01.2014 20:08

Cytat:

Napisał ex1 (Post 357310)
...śmiem twierdzić.iż gs 800 by się uszkodził i szybciutko połamał tak samo jak i jego felgi, na takich wyjazdach jak Aragonia, Korsyka czy też Rodopy. dlatego że było tam bardzo kamieniście, a każdy z nas glebił w tych kamieniach przynajmniej kilka razy

EX, jeżeli tak piszesz, to zapewne wiedzę masz...tylko, co na to tysiące Posiadaczy BMWu F800GS ???

Ja oczywiście powyższe wyjazdy znam tylko z relacji foto-video.
Śmiem twierdzić, że przy lajtowych prędkościach nie połamałbym aluminiowych felg w GSie12ym.
Chyba bym przejechał widoczne na filmach odcinki.
Choć na jednym z nich(Aragonia) jest zjazd "poSchodach"...
Zapewne mój LękWyskości by poprosił EXa o przebrnięcie tej przeszkody ;)

W Albanii spotkałem na stacji benzynowej przed SH20 Bułgara na 990.
Miał wcześniej GSa12. Jednak w teren lepsza pomarańcza mówił.
Za przyład podał Mi z dumą, że tego dnia od rana zrobił SH20 w obie strony.
Nie wiedząc co mnie czeka, a mając w pamięci opisy z relacji - kiwałem głową z podziwem pokazując KTMa.
...dzisiaj znając już drogę, spokojnie bym GSem12ym przejechał to co Bułgar.

Teraz o tym wykorzystywaniu sprzętu na powyższym przykładzie:
Taki Przygoński, by przjechał SH20 6-razy w tym samym czasie!
Jemu mogłyby przeszkadzać plastelinowe koła w GS800 :p

Pozdro Orzep
p.s. Jeszcze do Autora wątku:
-Ja, to nie mam wogóle pojęcia w temacie owiewek KaTeeMowych.;)

ex1 15.01.2014 20:42

na filmach góry wydają nam się mniejsze, prędkości minimalne, a kamienie nie za wielkie.
Orzep bardzo Serdecznie Cię zapraszam na jakiś nasz wyjazd.. wtedy zweryfikujesz moje zdanie i sam będziesz mógł z dumą poopowiadać jak to gs-em 1200 na alu felgach i z super kadranem się da. a co do 800-tki.. zapytaj tych co mają ilu z nich jeździ tym w Offie. ilu wymieniło już felgi..? i chętnie wymieniło by zawieszenie...

na ADV jest Kugi.. zapytaj go.. ?:)

MOTOMYSZA 15.01.2014 21:12

Nie chcę być stronniczy(bo ma 990ADV"S"właśnie), ale trochę racji w tym jest przy czym się EX upiera.
Kumpel Marcinek z którym baaaardzo często jeżdżę ma GS'a800 właśnie od dwóch lat.
Wcześniej jeździł piękną Afrą RD03 (stoi w Touratechu w Bielsku, malowana w Gauloises'a), to on zaraził mnie enduro i nauczył jeździć po piochu i to on właśnie jest na etapie rozmyślania jakie zawieszenie wstawić lub jakie cartridge zainstalować do BMW!!! Bo sam zauważa, że już mu brakuje. Więc coś w tym jest.
A ja? Cóż... Mając około roku już swojego KTM ADV, pożyczyłem od Marcina jego BMW.
I zapier...niczałem jak KTM'em. Ale na dołkach i dziurach w lesie jak wpadłem tą beemką i dobiłem kilka razy tył, to myślałem że nie będzie czego zbierać. I owszem nic się nie rozleciało, nic nie pogięło, ale w KACIE bym po tym przeleciał i nawet nie pomyślał, czy da radę, czy aby nie dobije.
A felgi w BMW...cóż... Ja w Kacie też felgi już prostowałem, więc nie ma rzeczy niezniszczalnych .
Tak jak piszecie, każdy sprzęt ma swoje wady i zalety. I właśnie po to jest Forum, aby o tych wadach i zaletach się dowiedzieć.
Więc podstawowym pytaniem jest, czego od tego motocykla oczekujesz? Jeśli ma być oszczędny, to wybierz BMW, jeśli ma mieć zajebiaszcze zawiasy bo naparzasz w terenie to KTM,... itd, itp.
Ja po dwóch latach posiadania KTM'a wiem jedno- nie zamieniłbym go na żadnego innego!!!! Chyba, że na nowszego KTM ADV 990"S".
Ale wtedy to by mi było szkoda go ciorać w terenie, bo taki ładny by był i lśniący. :)

POZDRO ... i bez spinki Panowie:)

Orzep 15.01.2014 21:19

EX, niestety maj i wrzesień mi nie pasuje, choć przyznam, że przyszła mi taka myśl by pojechać z Wami.
Nie po raz pierwszy mnie zapraszasz...chyba z sympatii, a nie "pokazaniaMi" - Co?! :rolleyes:
Co do wymian, to wiesz jak jest EX z dużymi Chłopcami i zabawkami...zawsze coś by się wymieniło, ale czy to takie niezbędne?

Pozdro Orzep
p.s. Zaczynam wierzyć w "magięMarketingu" BMWu...gówno produkują, a te "Barany" i tak kupują! :p

ex1 15.01.2014 21:42

Cytat:

Napisał Orzep (Post 357347)
EX, niestety maj i wrzesień mi nie pasuje, choć przyznam, że przyszła mi taka myśl by pojechać z Wami.
Nie po raz pierwszy mnie zapraszasz...chyba z sympatii, a nie "pokazaniaMi" - Co?! :rolleyes:
Co do wymian, to wiesz jak jest EX z dużymi Chłopcami i zabawkami...zawsze coś by się wymieniło, ale czy to takie niezbędne?

Pozdro Orzep
p.s. Zaczynam wierzyć w "magięMarketingu" BMWu...gówno produkują, a te "Barany" i tak kupują! :p

wykręt na wykręcie... :)
to będzie inna propozycja...na iziego jedziesz, więc wpadniemy do Ciebie offem i razem polecimy na iziego krzakami :) blisko masz więc pewnie się nawet nie zmęczysz.. :D

Orzep 15.01.2014 22:07

EX, widzisz - JA do offu nie pasuje i o tym nieraz pisalem.
Jednak ogladajac filmy z wypraw waszych widze, ze nie latacie, a sie przemieszczacie.
Podobnie do moich umiejetnosci...wiec chyba bym rade dal ;)
Ani umiejetnosci, ani motocykla nie posiadam, by Ci dotrzymac kroku.
Moze na asfalcie bym sie odwazyl...
Napewno przy stole bedziem szli leb w leb na IZIm! :D
Pozdro Orzep

puntek 15.01.2014 22:10

Oj Ex

krzaki na iziego to mało :) przez kłodzkie przelećcie wtedy jakieś małe górki się tafią i się zweryfikuje :) zresztą żaden ci u nas teren podjazdów nie ma ...

ex1 15.01.2014 22:41

Cytat:

Napisał Orzep (Post 357357)
EX, widzisz - JA do offu nie pasuje i o tym nieraz pisalem.
Jednak ogladajac filmy z wypraw waszych widze, ze nie latacie, a sie przemieszczacie.
Podobnie do moich umiejetnosci...wiec chyba bym rade dal ;)
Ani umiejetnosci, ani motocykla nie posiadam, by Ci dotrzymac kroku.
Moze na asfalcie bym sie odwazyl...
Napewno przy stole bedziem szli leb w leb na IZIm! :D
Pozdro Orzep

Przecież Tyś większy ode mnie.. :D
wiesz w offie też nie zawsze jest szybko, czasem szybko się.nie da.. na wyprawach to jest inna para kaloszy.. nikt nie ryzykuje 2000 km od domu,tam masz rację się.przemieszczamy.. ale i tak pamietaj że kamyczki co na filmie wyglądają jak orzeszki w realu potrafią urosnąć.do Televizorów.. :D

Puntek.. ja wiem jak tam u was jest, kiedyś razem polataliśmy co nieco :)
w tym roku właśnie zamierzam ponownie zawitać w wasze rejony.. poofować się :D

ps. Ale walnęliśmy Offtopa... :D gdzie jest admin..? :)

jackhammer 16.01.2014 00:26

A piszta tu co chceta, ja wszystko czytam, przyswajam i grunt, że o tych dwóch motorkach jest dyskusja. Oba mnie interesują, cuś zamierzam kupić w ciągu 2 miesięcy i na pewno was o tym poinformuję! :D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:45.