![]() |
Motognój 2014 - I Gośliński Rajd Enduro
No to nadszedł ten czas, zresztą najwyższy, żeby poinformować o rajdzie. Na razie krótko: termin - 10 maj 2014, lokalizacja - poligon w Biedrusku, okolice Poznania, charakter - OFF ROAD, zdecydowanie mile widziane kostki. Strona informacyjna pojawi się niebawem, nie omieszkam o tym fakcie poinformować. Liczba uczestników ograniczona do 150 osób. Rajd kierowany do użytkowników motocykli enduro, cross i quadów.
Uzupełniam w pierwszym poście, żeby było od razu widoczne... Oficjalne info. https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hpho...27974009_n.jpg Witam serdecznie - Oficjalne info!!! mam zaszczyt zaprosić wszystkich miłośników imprez offroadowych na I Rajd Gośliński "Motognój 2014" Jest to offroadowy rajd motocylowo-quadowy odbywający się na terenie gmin Skoki, Suchy Las, Murowana Goślina a przede wszystkim na terenie poligonu Biedrusko. "Motognój" to pierwsze i jedyne w Wielkopolsce motocyklowe wydarzenie offroadowe odbywające się na terenie zamkniętego poligonu wojskowego, co stanowi nie lada gratkę dla znudzonych łatwymi szutrami, a spragnionych prawdziwego terenowego wycisku. Impreza ma charakter motocyklowego rajdu turystycznego na orientację po wyznaczonej trasie. Zapraszamy kierowców motocykli klasy enduro oraz quadów z terenu całej Polski, wymogiem jest dopuszczenie do ruchu wraz z ważnym ubezpieczeniem OC. Czego się spodziewać? Czołgówek, wąwozów, przepraw wodnych, krótko mówiąc świetnej zabawy, piachu zębach, błota w ustach i poczucia satysfakcji na mecie. Dodatkowo na trasie czekać będą na Was próby sprawnościowe. Limit miejsc- 150 Nawigacja- roadbook Start: 10.05.2014, 9:00 Wpisowe: 100 zł Rajd zaliczany jest do Grand Prix Polski W Rajdach Turystycznych Na Orientację, na które składają się m. in. Rajd Pałuk oraz Paszków Rally Adventure. Więcej szczegółów znajdziecie w regulaminie rajdu na stronie www.motognoj.pl Aby otrzymywać najświeższe informacje- polub nasz profil na facebooku Zapisy ruszają od 16 lutego |
brawo ,czekamy
|
:Thumbs_Up: Inicjatywa chwalebna! Chętnie w terminie owym zajadę, ciężejsze odrobinę enduro również aby poradzą?
|
Kurczę szkoda, ze to w tym samym terminie co IZI Meeting :(
|
Niestety ilość weekendów w sezonie się nie zmienia i jakby nie kombinować to niektóre imprezy się nakładają, a przybywa i z roku na rok.
|
Konkrety poproszę :).
|
Konkrety...strona www rodzi się w bólach. Co cię interesuje? Długość trasy? Postaramy się, aby była w sam raz. Trudność? Po czołgostradach na poligonie nie należy spodziewać się szutrowej nawierzchni. Zadaj pytania, a postaram się odpowiedzieć.
|
Kasa, czas trwania, noclegi.
|
Jak beda wygladac zapisy, kiedy i do kogo sie zglaszac?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No to czekam na konkrety :)
|
Szparag bojkotujesz iziego?:)
|
Nic nie bojkotuję, wprost odwrotnie polecam, ale spodobał mi się pomysł Biedruska :). Kiedyś usłyszałem w Maroku od pewnego posiadacza cycatego motocykla, że jestem nienormalny jeżdżąc w Maroku off. Maroko należy zwiedzać, a po off-ie to się jeździ w Biedrusku na poligonie i to na KTM-ie :).
KTM-a już mam, a w Biedrusku nigdy nie byłem :), czas to zmienić. Pozdrawiam |
No to jest juz nas dwocch, zeby walczyć o zmianę terminu motognoju orzynajmniej o tydzień, wtedy bedzie mozna połapać dwie imprezy a i pewnie częśc z Iziego tez by się wtedy zdecydowała :) hmm?
|
Witajcie. Z tego co wiem to termin imprezy jest sztywny i nie ma mozliwości jego zmiany-wojsko ma plan udostępniania poligonu i tyle. A sam teren poligonu i czołgówy są naprawde fajne:Thumbs_Up:. Pzdr.
|
Żeby wjechać na poligon termin musieliśmy podać przed 30 sierpnia 2013 i czy możemy dowiedzieliśmy się w grudniu. Nie ma mowy o zmianie terminu, chyba, że na 2015. W kalendarzu jest po prostu tłok. Dwa tygodnie wcześniej Pałuk, potem 1 maja, potem Motognój, potem Tukan, potem Zlot Trampkowy i impreza XTZ...tak można wyliczać bez końca.
|
Cytat:
Pozdrawiam. |
Miło będzie gościc Stajnie Motocyklową na Wlkp.ziemi.(Piszę to w imieniu Gwardi)Mam nadzieje że Milenkę zabierzesz! Pzdr.
|
Przyjedzie cała Stajnia, czyli ja i Milena :).
|
:Thumbs_Up:
|
Treść wstawiłem do pierwszego posta.
|
Będziemy jechać w piątek po południu, z Warszawy busem. Możemy zabrać kilka sprzętów. Więcej info na priv, lub salon@stajniamotocyklowa.pl
Pozdrawiam |
Witajcie drodzy!
Zgodnie z z zapowiedziami dziś o północy ruszyły zapisy na stronie Motognoj.pl Dane do wpłaty znajdziecie w mailu zwrotnym otrzymanym po wysłaniu zgłoszenia. Zapraszamy serdecznie Załoga Motognój |
Wolo - jakoś ten mail zwrotny nie przyszedł ....
|
do mnie przyszedł :D
|
OK znalazlem skubańca ... gdzieś do spamu się władował.
|
Zgadza się, dostajemy info, że mail zwrotny ląduje w spamie, także zaglądajcie i tam :)
|
Nie minęła jeszcze trzecia doba, a mamy zapisanych 85 uczestników
Dziękujemy za zaufanie, Wasze zgłoszenia motywują nas do pracy nad rajdem! Pozdrawiamy, załoga Motognój |
Zwiększyliśmy ilość uczestników, lista znów otwarta. zapraszamy spóźnialskich do zapisów.
|
Hej,
Wybiera się jakas ekipa z Mazowsza? Chętnie się podepnę na dojazdówkę, wspólne zakwaterowanie lub namiot obok ;) PZDR Qter |
Startuje około 5/6 rano z Oleśnicy.
|
Gdzie te wszystkie hardcory? bylem na biedrusku/złotkowie po 21ej,nie spotkalem nikogo.Dojechalem do Obornik,spotkalem 2 quady. Teraz koczuje na orlenie w suchym lesie (tylko z nazwy) ,leje,bedzie gnój. :)
edit 2:30 z piątku na sobote fajnie że na orlenie mieli wifi,jestem przy jakims budynku w lesie,namiot rozlozony,pije pifko, ptaszki ładnie ćwierkają. Organizatorzy i tak mają w ryj za zmiane bazy w ostatniej chwili :):mur: edit: sobota koło 20ej : Padam na ryj,było zajebiście ale przydałaby się integracja po zawodach :) Krótko:fajny Macie poligon w Biedrusku. https://plus.google.com/photos/10407...CKKxm46A49TyNw https://lh4.googleusercontent.com/WY...w380-h284-p-no |
Dzięki Ravi za zdjęcia:)! W przyszłym roku będzie lepiej-pierwsze koty za płoty jak sie mówi.Nad integracją tez się popracuje! PS. Miejsce startu zmieniło wojsko w czwartek i dupa-przepraszamy wszystkich. Pzdr.T.
|
Hej,
Potwierdzam - rajd w cipe. Dał mi ostro w kość ale było warto. Dzięki i mam nadzieję, że za rok się tam widzimy ponownie :P PZDR Qter |
Było zajebiście, pozdrowienia i podziękowania dla organizatorów.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:49. |