![]() |
Rajd TUKAN offrołd i nie tylko :)
Tak się porobiło, że rajd co miał być we wrześniu 2013 bedzie w maju 2014 :)
Zapraszamy na stronę rajdu , gdzie znajdziecie potrzebne informacje. A tu mały skrót: Termin: 16-17-18 maj 2014 Miejsce: Okolice Kamieńca Ząbkowickiego - Dolny Śląsk Typ rajdu: ON i OFF Wjazd parę złotych kosztuje ... Impreza jest organizowana przeze mnie w ramach działań wolontariackich Fundacji Dwa Światy. Pomagają mi aktywnie koledzy z tego Forum !!! Zapraszamy, błoto będzie, szuter też :) www.rajdtukan.pl |
:Thumbs_Up:
|
Ale namieszałeś Puntek :)
Świetny pomysł, aby w końcu wyeliminować lekkie sprzęty :D Teraz tylko mieć nadzieję, że się uda wymknąć z domu :at: Tak czy siak, :Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumb s_Up::Thumbs_Up: |
Tak wjazd moto powyżej 600 ccm - po to by zawody były zawodami ;) a nie rzeźnią niewiniątek :)
Tak naprawdę brakuje czasowych odcinków specjalnych, tak by porównać swoje umiejętności vs inni kierownicy :) A to wszystko w regule "fair play" :) |
Puntek, wykluczyłeś Transalpy :), nie wiem czy świadomie, ale nie sądzę.
|
Cały świat ogranicza pojemność a tu taka niespodzianka :)
KTM 690 Wchodzi, trampek 600 nie :haha2: |
599 wejdzie - mają nie wejść 550 ale okolice 600 bliskie jak najbardziej !
|
Totalnie fajna incjatywa! Obys to rozkrecil Puntek, bo offu jak chleba nam trzeba:).
|
Wklejam oficjalny trailer naszego rajdu
Bywalcy którzy bywają na Kłodzkiej wiedzą z czym to się je :) Mimo, iż TUKAN to młodziutkie zwierzę ( ptica znaczy) to raczej słabo i lekko nie będzie :) http://youtu.be/zyNWb42JtOY wprawne oko zauważy w tym materiale część ujęć Carlosa - tak, tak się bawimy :) Część tych ujęć to trasy OSów na których będą próby czasowe (racing) część to trasa asfaltowa (adventure) ... dla każdego coś miłego :) |
Zajefajne Puntek postaram sie byc (tylko kwestia wolnego z prace):Thumbs_Up::Thumbs_Up:
|
Czyli bez Transalpów :cold:
|
Jeszcze raz prostuję - 580 ccm w górę ! TRANSALPY TAK !!!!
|
qzwa to moje 570 nie przejdzie ;)
|
Rumpel, wpadnij do mnie
mam kalkomanię i nakleimy 605 :haha2: |
Pamiętacie kiedyś był fajny rajd "Zgniła pyra", to był także moj pierwszy rajd na który się wybrałem moją świeżo nabytą Revelką :)
I taką maszyną z Puntkiem i Randalem ( oni na Afri) ruszyliśmy na trasę Off, Rzeźnia była :drif: Teraz juz nie ma tego rajdu ale coś yule że bliżej, na dolnym śląsku. Rajd Tukan - Turystyczno-sportowy Rajd Motocyklowy Ziemi Ząbkowickiej Już nie posiadam Reverki ale maszynę Adventure i to z nazwy :P Pustka rajdowa może się wypełnić przez TUKAN-a Ja będę :D |
Ja wiem, że ten wpis to nabijanie wątku – ale myślę że w końcu jestem w to zaangażowany więc dlaczego nie ?
Parę spraw się poukładało więc od razu piszę. 1) Baza rajdu – koordynaty wg danych 50°30'34.8"N 16°55'33.0"E na guglach pewnie jeszcze będą domki- ale według zapewnień właściciela terenu znikną do czasu naszego wjazdu na teren J 2) Skoro w bazie rajdu nie ma spania- to namioty trzeba wziąć ze sobą J Zorganizujemy ze dwa duże- co by posiłkować się w nich i zlokalizować sędziów J 3) Woda bieżąca nie do picia tylko w stawach J Za to nie bieżąca będzie w postaci dodatkowej – ta nada się do picia 4) W pobliżu Bazy Rajdu będzie OS z Rcinga więc jak kto nie lata tylko odpoczywa po piątkowym ognisku będzie mógł po kibicować J 5) Ona skróciliśmy do 220 km – ale po weryfikacji przejazdu na raz pewnie jeszcze skrócimy J I cały czas czekam na potwierdzenie czy będziemy mieli nowe HONDY na testowanie w Bazie Rajdu J - ale o tym cichosza … dopóki nie będziemy mieli umowy podpisanej |
Puntek nie napisałeś ile kosztuje impreza czy ja sie nie mogę doczytać.
|
115 za singla + 42 za plecak na jedzenie .
w koszcie jest udział, zabezpieczenie, holowanie gdyby co , szkolenie OFF . szkolenie ratownika, sędziowanie i nagrody dla najlepszych , jedzenie w piątek sobotę rano i sobotę wieczór + jakieś minimum żółtych płynów ;) Ale szczegóły menu będą później :D |
rajd
Cytat:
|
To ma być najlepszy rajd jaki jest na Polskiej ziemi :)
Ap-ropo, czy w tych czasach ( aktualnie) tez macie ochotę zrobic wjazd na "Królewiec" i samozwańczo ( oczywiście zrobić "referendum" ze 150% frekwencją) ogłosić, że należy do Polski??? |
Puntek,trasy porobione ? Jak to ilościowo/kilometrowo wygląda ?
|
Tak się porobiło, że imprezę w zamysłach planowaną dla FAT , propaguję gdzie indziej…No ale cóż, nie zawsze plany się realizują :)
W każdym razie: Trasy OFF - prawie porobione - najciekawiej będzie na OS Kłodzko - tamtejszy poligon nie pozostawi na driverach suchej nitki :) – jeśli się uda zrobimy tam dwie rundy… Trasy ON już gotowe - czekam na ostateczną wersję w roadboku, Ciekawostką jest fakt , że będą naniesione koordynaty GPS, niemniej jednak jazda tylko po nich nie spowoduje zaliczenia waypointów… Kwestia pojemności trochę osób pytało o możliwość startu mniejszych pojemności, więc organizator podjął decyzję, mogą startować małe moto z pojemnością pow 250 ccm i jeśli na liście zapisanych będzie więcej niż 10 małych moto - znaczy z pojemnością od 250 do 550 to utworzymy osobną klasę dla startujących w OFFie :) Kwestia noclegów – pewnie będziemy mieli jeden domek – reszta na wzór afrykański – w namiotach lub obok koło ogniska. Kwestia jedzenia – będzie ! - ognicho w piątek i ognicho w sobotę na zakończenie ze świniakiem lub innym mięskiem J |
No to ja będę na TUKAN-ie :D bo niestety nie wypaliło mi z Motognojem :(
i będzie ze mną jeszcze jeden czarnuch :D A co z Wami ????? |
No ja bym też jechał.
Ale pamiętam jak u nich raz byłem to było z traumy błotno offowej do dziś wychodzę u terapeuty! :haha2: |
Grucha,posłuchaj Naczelnego :haha2:
|
No ja też ponoć będę ale do brudnej roboty i jako wół roboczy
|
Co tam Naczelnego słuchać :Sarcastic:
Naczelny spoko gość, ale nie pije to i traumy miewa dłogookresowe :D :zdrufko: |
Ja też się przymierzam żeby tego Tukana spróbować. Widziałem że Cheniek i Marcin już się zapisali.
|
Naczelny nie pękaj teraz będzie tylko .... lepiej :)
zresztą jak na ancwalta polecisz to tam błoto tylko na poboczu :) |
Tak dla przypomnienia:)
Do rajdu został na dziś 10 dni 1 godzina i jakiś 35 minut :) Trasy już czekają , my czekamy na mały deszcz :) ma być w piątek, świniak się marynuje, piwo chłodzi ( sobota) kiełbasy się będą kupować (piątek) Pojawiła się mała zmiana w stosunku do pierwszych propozycji: szkolenie OFFroad realizowane przez Wojtak Rencza dla uczestników odbędzie się w sobotę po zakończeniu rajdu. czyli tak po 17,30 . Część chętnych nie będzie w stanie dojechać na piątek stąd ta zmiana. Z tego co widzę na liście startowej pojawiły się jakieś Afryki i paru naszych niekoniecznie na Afrach przyjedzie . No i będzie klasyfikacja 250-550 ccm :) przypominam adres www.rajdtukan.pl |
zapisałem się :-), ...a co :P
na adventure, bo na racing to chyba nie dam rady ...zapowiada się rzeźnia :cold: |
Jak mi Puntek zdąży przygotować moto, to też się melduję a co kurrra! Też na miękko. Tym razem (nauczony doświadczeniem Twierdzy) nieco dalej od stołu :P
|
Stół zawsze może za Tobą chodzić, hehe :D widze, że będzie kolejny dobry weekend :D
|
Chodził na Twierdzy! Piłem tylko w piątek, a kaca miałem gdzieś tak do... środy.
|
aż sie popłakałem :haha2:
|
Popłakał się niewiniątko!
To Gruchy mikstura mnie pokonała! A dobrze mi podpowiadali - po miksturze pół godziny przerwy. echh :D filmików do dzisiaj nie obejrzałem ze strachu... Ale zawezmę się. |
Drugi raz to samo :haha2:
|
Oj Grucha do trzech razy sztuka ;)
|
no to "ładny" rajd się zapowiada :P
|
cicho tutaj, a Tukan tuż tuż :),
czy ktoś z Was wie jak te domki, strzałki i to wszystko czytać??? :dizzy: ja nigdy z tym nie maiłem do czynienia i boję się, że gdzieś do Rumuni zajadę :D |
Ja też nie wiem ant6 ;-)
Naklejki gotowe, może uda się jeszcze zrobić dodatkową niespodziankę. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...cda83ef4a.html |
Ja też się wybieram na off racing tylko po obejrzeniu pogody za oknem nie wiem czy wioseł ze sobą nie zapakować bo rękawki do pływania już mam w plecaku ;)
|
Ja niestety pracuje w tym weekendzie ale duchem jestem z wami :zdrufko: Zamówiłem wam pogodę z Włoch mam nadzieje ze zdążą ja dostarczyć no wiecie włoscy podchodzą do wszystkiego z dużym relaksem ;);):haha2::haha2:
Zycie wam wszystkim miłej zabawy :kumbaya::D:D:D |
:haha2: Ty mój włoski przyjacielu :zdrufko:
|
Fabrizio nam załatwił mokrą Włoszkę.
Fabrizio! Za 100 pkt pytanie! Co to jest "mokra Włoszka" ??? :D:D:D |
Ech , te mokre ...... , mnie właśnie zatrzymała i przez nią na rajd nie dojadę . Udanej błotnej zabawy :(.
Zdrowia . |
No cześć, jakby ktoś szukał lusterka to je mam, poproszę adres na priv to podeślę ;)
|
Muszę napisać, że impreza godna polecenia. :Thumbs_Up:
Dzięki Puntek :bow: i wszyscy organizatorzy :D za włożony trud. Kto nie był niech żałuje. Jedna tylko wada była - ten wszechogarniający kurz :D Trasy OS super. Szczególnie ta, która mnie urzekła - ale nie zdradzę która :Thumbs_Up: Jedzonko super, a szczególnie te bułki :drif: Nie wiem, kto je przyrządzał, ale jako osoba, która nie lubi "kanapek" w folii, to urwały mi dupę - zjadłem 3 :D Miło było zobaczyć znane twarze i poznać nowe - zabawa przednia :haha2: Mam nowych przyjaciół z Somalii :D POZDRAWIAM. ps. Puntek, mam nadzieję, że ten puchar za trzecie miejsce, to nie w wyniku pewnych specyfików :D |
No ... działo się :D
Puntek - reszta organizatorów (i organizatorek) - DZIĘKI !!! Z uwagi na ten kurz który był na trasie, za wiele się nie nagrało (na przyszły rok musicie troszkę deszczu zamówić) ale coś tam jest ... |
:d
:d :d |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:51. |