![]() |
majówka na Wołyniu
WOŁYŃ,czyli w poszukiwaniu Haly !
W imieniu miłośników szwendania się po Kresach informuję, że planowany jest wyjazd w formie rajdu turystycznego dla motocykli enduro. Uczestnictwo w rajdzie jest bezpłatne, warunkiem jest wpisanie się na listę uczestników. Miejsce wyjazdu - Wołyń na Ukrainie Ramy wyjazdu - długi weekend majowy Forma noclegów - namiot Posiłki - we własnym zakresie 1- Niezbędne jest posiadanie zielonej karty ! 2- Rekomendowany zestaw opon TKC 80 + E09 3- Osoby, które nie miały dotychczas kontaktu z jazdą po bezdrożach, wielokrotnym gubieniem drogi, a na pewno ze spaniem gdzie popadnie... proszone są o zdystansowanie się do całego wyjazdu :) ZARYS : 30.04.2014 - ŚRODA Spotykamy się na terenie PL, w Lubaczowie - gościnnie u koleżanki i kolegi z FAT 01.05.2014 - CZWARTEK - 340km Przekraczamy przejście (najbliższe) i udajemy się w okolice Bastionu Polesie (Pidluzhne, Obwód rówieński, Ukraina) - biwak. 02.05.2014 -PIĄTEK - 150km Jedziemy wzdłuż Bastionu w okolice miejscowości Sarny, następnie Moczulanka, ruiny zamku w Hubkowie - biwak nad Słuczą. 03.05.2014 - SOBOTA - 230km Docieramy w okolice Huty Pieniackiej - biwak. 04.05.2014 - NIEDZIELA Rozjeżdżamy się w kierunku zamieszkania. Jeśliwypalą nam urlopy: NIEDZIELA - PONIEDZIAŁEK 04-06.05.2014 - połoniny. WTOREK - powrót. Pozdrawiam |
Lista zamknięta
|
Dzień dobry...
Gdzie ta lista zamknięta ? |
Jestem samozwańczym atamanem, który przeprowadza selekcję!
Ps. Istnieje też możliwość ,że ataman koszowy wypierdoli mnie z wyjazdu i będę miał gówno do gadania! Tak na poważnie to żartowałem! |
Czekaj, niech no Ociec wrócą z pracy...
E, tak jakoś mi się przypomniało z dzieciństwa :) Mam parcie na pierwsze miejsce na liście, ale przecież to Sławkowi ono należne. Drugi być nie lubię, bo to jak przyznać się do przegranej. A jak nikt więcej się nie zapisze, tylko Sławek i ja, to będę ostatni... Jeszcze zaczekam :) |
Cytat:
|
piszę się- może być miejsce nr.3- nie będę się dystansował od tego wyjazdu:)
pzdr |
Cytat:
Ps. Ja myślę że Sławoj już bije zapisami Rajd Katyński. |
Proszę Mi bez takich porównań :rolleyes:
To ma być zwykła... leniwa... majówka w krzakach ..z Halą. Kto to jest Hala i co robi podpowie intuicja we właściwym momencie :) |
Myślę, że będzie to dobre miejsce, by zaśpiewać "Hej, Sokoły" :)
i nieznane zwrotki: Siostro moja Ukraino Siostro moja czarnobrewa Usiądź z nami przy ognisku Usiądź obok i zaśpiewaj, Hej!... |
Oj kusi ta "zwykła... leniwa... majówka" tylko coś wam nie wierze :hehehe:
|
Jezeli nikt nie bede przeciw, to ja dolacze sie ze strony UA.
Jedynie ze mam na przod zalozona nie tkc, tylko motoz desert. ))))) |
Cytat:
Brawo, ale wkupne misi być ... :Thumbs_Up: :D Shnol może być motoz desert, ale to już 2 flaszka ;) |
Witam, czy traska jedynie solo czy do ogarnięcia z pasażerem lekkim :P ? :)
|
:D Wyjazd jest aktualny na 100% !
Od siebie: zadeklarowało się 7 osób - to dużo czy mało ? :) Wyjazd 30.04.2012 ostatniego dnia kwietnia, po robocie... docieramy na miejsce zbiórki do Lubaczowa. Wrocław dotrze ok. 24:00. Korzystamy z gościnności Leny i Wojtka, dlatego z grzeczności należało by Ich niebawem uprzedzić. Zrobię to po 15 kwietnia - do tego czasu można pisać, pytać na priv Trasa - zrobiłem co mogłem by bez potrzeby nie pchać się w bagna i brodzić po pas w wodzie. O kostkach wspomniałem dla wygody i spokojnego sumienia. Pewnie wielu z Was przejechało by całość na szosówkach. Odcinki są krótkie, zrobimy je bez napinki. Cel - WYPOCZYNEK, a przy okazji odnalezienie dwóch miejsc w lasach Polesia Wołyńskiego. Miejsc po wsiach Hranne(Granne) i Podrałówka w okolicy Bereznago na Zasłuczu. Zainteresowanych uprzedzam - nawet korzystając z dzisiejszych gadżetów, stojąc tam na miejscu, sprawa ma się z goła inaczej. Granica lasów przesunęła się od okresu międzywojennego, a wysokość i gęstość chwastów sprawiają, że poszukiwania są utrudnione. Ostatnio się przesunęliśmy o jakie 500m :Thumbs_Down:. Pomocne mogą być koryta rzek, ale one też mogły zmieniać bieg po powodziach. Właśnie dlatego jeśli ktoś ma smykałkę i cierpliwość.. zapewniam, że każda para oczów będzie ważna, a każda dobra fota na wagę złota. Nagroda - łzy kilku starszych osób. Czasu zawsze brakuje, ale ekipa jest mocna i cierpliwa :Thumbs_Up:..to może teraz. p.s Z niejednego pieca chleb wcinaliście, to byłem spokojny i nie odświeżałem tematu. Ze spokojem spędzając kilka ostatnich dni w garażu :D Osobą, którym obiecałem podesłać dokładniejsze informacje dot. tras i miejsc - do czwartku ;) Jeśli ktoś jeszcze to proszę na PW pozdrawiam |
2 Załącznik(ów)
|
Calgon, mam parę rzeczy do spawania;), kiedy mogę wpaść?
|
1 Załącznik(ów)
W związku goniącym terminem czas zamknąć drzwi i powiadomić goszczących nas gospodarzy ..mogli przecież odmówić :D
fotka z cyklu "Tam gdzie zaczynają się lasy" Załącznik 47561 pozdrawiam |
Śpieszcie się, bo nie długo może już nie wjedziecie na Ukrainę, a do Rosji, a tam wizy potrzebne. ;)
|
Tu wypada przytoczyć słowa Jana Kaczmarka
Odwagi i fantazji Nastał ostatni czas, Inaczej stepy Azji Wkrótce pochłoną nas! A przecież to Europa, tak bogata Poniklowana, złota, pępek świata!... |
Można jeeeszcze dołączyć? Jak tego potrzebuję okrutnie ;P!!
|
No to dołączam, dogadamy się tutaj w kwestii sprzętu, kto co bierze? Bo raczej pakujemy się na minimum, nie?
|
Ja na takie minimum raczej nie będę bo już w sobotę wyjeżdżam.
|
Myślę, że większość spakuje worki - stały zestaw do samodzielnego przetrwania.
Pytasz o coś konkretnie ? Bądź bardziej wylewny :) |
Doobra wezmę przeżywcze minimum i tyle, resztę będę Wam zabierał ;P Bierę sprzęt to będzieta mieli foty, więc nie marudzić ;P
|
Nina pewnie tez będzie pstrykać wiec i ty się załapiesz
|
Nie wiem jaka to do końca traska jest planowana, stąd pytanie proste - czy urwę kufer centralny czy mogę wziąć ;)
|
możesz wziąć kufer centralny - przyda się na pewno.
W razie "W" zwalamy bety w strzeżonym miejscu i lecimy zobaczyć coś bardziej na boku. |
Może jakieś numery, coś :>?
888 797 392 |
Właśnie dotarła grupa Wrocław.
Dzięki wielkie dla całej ekipy, byliście dzielni. Naprawdę miło było odwiedzić tamte strony z Wami. p.s Dziś już nikt nie pamięta czy to była ona - Hala ... tam nad dopływem Horynia :) |
Gdzie miotnąć foteksy?
|
Masz Picassa Web Albums to wstaw i zapodaj link.
Jak się obrobię zrobię podobnie. |
Dzięki Sławku za wyjazd. Było super :)
|
Dzięki Sławku było super! Szkoda, że tak krótko!:D
Ps. Dzieki za pomoc w trudnych chwilach Panowie. |
Ja rownież dziekuje za wspólny wyjazd,było super.:at:
|
Dołączam się do podziękowań. Nowa jakość w edukacji. Przeciągnąć po błocie a potem nauczyć historii :)
|
Noo.. strasznie mi brakowało takiego wyjazdu, rewelka ;D
|
3 Załącznik(ów)
Dziś już nikt nie pamięta czy to była ona - Hala
... tam nad dopływem Horynia.... Wszak tematem wyjazdu było: "WOŁYŃ,czyli w poszukiwaniu Haly !" Taki stary lis, jak Ty, Sławku, dobrze wie, że cała przyjemność w samych poszukiwaniach :) A tam, nad Horyniem, ja to pamiętam tak: Załącznik 48037 Dzień dobry, Sławku. Pamiętasz mnie, jestem jedną z wielu Hal na Twojej długiej liście. Proszę sprawdź dokładnie. Przytulisz mnie? Załącznik 48038 Załącznik 48039 I ja bardzo dziękuję za piękne miejsca, rodzinne opowieści i to wszystko, co nazwać można wspaniałym klimatem wyjazdu. Zobaczyłem, że czujesz się tam jak u siebie. Dziękuję |
Sławek widze ,że gol na wyjeździe liczy się podwójnie!
Koko koko euro spoko! |
I ja Sławku również bardzo dziękuję za wspólny wyjazd .Naprawdę super zabawa . Wszyscy długo będziemy wspominać wspólny wyjazd , ale najdłużej i najboleśniej Calgon... Przepraszam Calgonku ;)
|
Będziesz przepraszał jak jutro obudzę się z penem przyszytym do czoła!
|
Niebój nic gorzej być nie może:D
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Widzę, że za 4 jest stuknięcie kolegi z namiotu :rolleyes: Cytat:
Pani często lata po opony do Niemiec, dałem jej namiar na metę we Wrocku ;) Załącznik 48042 |
niby wszyscy wrócili
a ja jakoś do siebie do dzisiaj wrócić nie potrafię było... i tu zawsze brak słów dajcie te foty to jeszcze klimatem się napieszcze:D:D |
2 Załącznik(ów)
Cytat:
Sławek uświadom tej muzie,że w mojej obecnej sytuacji to tylko lodzik albo ona na górze!!! Ps.Skrót ostatnich wydarzeń w moim życiu!" Wieczorem odprawa z anastezjologiem,dokładne odkażanie stopy pod operację.Leże szczęśliwy -uda się! Rano obrażona na cały świat i swoją pracę piguła wpada z przydziałem zielonych ciuszków na operację!Ścisła dieta,no może inaczej,bardziej ścisła niż zwykle.Grzecznie czekam.Czekam,Czekam,Czekam. Wpada Pan dr House z informacją ,że operacja ,która była przed Pańską nieco się przedłużyła i mam dla Pana dwie wiadomości! -dobrą i złą? Pytam -przykro mi ale dwie złe? -słucham Pana Panie doktorze. -dzisiaj Pana nie zoperujemy ,kończymy pracę i nie zdążymy! -nosz kurwa mać to jaka jest ta druga wiadomość? no no, że od poniedziałku mam urlop! Co?????? Spoglądam na widelec i zastanawiam się czy nie zrobić tak abyśmy ten weekend razem spędzili na oddziale a urlop diabli wezmą! Oddycham jednak głęboko i odpuszczam! Wspomnę, że na oddziale po 17 w piątek panuje już pełny luz i nie ma prawie nikogo. Czekam 8 dni ze złamaną nogą to poczekam jeszcze 3 dni no co przecież jak będę agresywny to przeniosą mnie do psychiatryka. Z żalu postanowiłem się obżerać ,dopadły mnie bulimiczne wizje! Wjechały rarytasy na stół i widać ,że załoga stara się zrekompensować moje straty moralne poprzez frykasy na kolacyjnym talerzu. Nie chcąc myśleć o zbliżającej się depresji oddaje się sztuce.Może jakiś wydział rzeźby i malarstwa? Załącznik 48047 |
27 Załącznik(ów)
Nu, Calgon, łączę się z Tobą w bólu ze szpitalnej diety. Mam nadzieję, że pielęgniarki równie szczuplutkie? :)
Popatrz sobie chociaż: Załącznik 48059 ten motyw przewijał się cały czas Załącznik 48060 kwitnienie rzepaku, kasztanów to pora na chrabąszcze majowe Załącznik 48061 tuż przed startem wszyscy jacyś tacy niewyraźni Załącznik 48062 wiejski magazin Załącznik 48063 fajeczka Załącznik 48064 Załącznik 48065 lokelsi i już wiadomo, którą granicę przejechaliśmy Załącznik 48066 jeden z kamieniołomów Janowej Doliny Załącznik 48067 chata za wsią Załącznik 48068 koniec języka za przewodnika Załącznik 48069 dojazd do bunkrów w okolicach Kostopola Załącznik 48070 Załącznik 48071 narada sztabu Załącznik 48072 właściciel przydrożnego baru w Bereznym, też spalinowiec; w dowód braterstwa postawił ekipie kawę Załącznik 48073 Załącznik 48074 Sławek nie traci czasu... Sławek działa Załącznik 48075 kolejny lokels z Bereznego :D Załącznik 48076 przejeżdżamy Słucz Załącznik 48082 pytamy o zagubiony w lesie cmentarz Załącznik 48083 i jak zwykle, jak spod ziemi wyrastają bajkery gotowi zaprowadzić Załącznik 48084 Załącznik 48085 ''Tu na tym cmentarzu....'' - dla takich słów tu przyjechałem Załącznik 48086 Załącznik 48087 Załącznik 48088 Załącznik 48089 Załącznik 48090 nasi przewodnicy |
Dzieki!
|
16 Załącznik(ów)
Załącznik 48146 któregoś dnia o świcie
Załącznik 48147 Sławek prowadzi na porannego offa Załącznik 48148 Załącznik 48149 Załącznik 48150 tszoda rusza za nim Załącznik 48151 Załącznik 48152 Załącznik 48153 bieżnik słaby, ale liczą się umiejętności Załącznik 48154 Nic tego poranka nie było takie proste jak zwykle: Załącznik 48155 Załącznik 48156 Załącznik 48157 Załącznik 48158 Załącznik 48159 nawet znalezienie w lesie kupki kamieni Załącznik 48160 Załącznik 48161 ani przeczytanie tego, co było na jednym z nich Ot, kolejny tajemniczy dzień na Wołyniu |
Sławek nie macie więcej fotek bunkrów?
|
Jedynie musnęliśmy o Bastionu Polesie, brakowało czasu.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:45. |